ΜΠΑΛΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ....



Ο Καραγκιόζης είναι κεντρικός χαρακτήρας του παραδοσιακού ελληνικού και τουρκικού Θεάτρου Σκιών. Στα τούρκικα ονομάζεται Karagöz που σημαίνει μαυρομάτης. Έτσι μεγάλωσε ένα μεγάλο "πακέτο" Ελλήνων, βλέποντας το θέατρο σκιών, με κεντρικό ήρωα τον ονομαστό καραγκιόζη.Τα ρούχα του παλιά,σκισμένα,μπαλωμένα,  εκπροσωπεί δε,τον φτωχό, εξαθλιωμένο, πονηρό Έλληνα. Αυτή η λέξη "μπαλωμένο",μας ακολουθεί στο παρόν,στην Ελλάδα του ΔΝΤ, ακόμη και τώρα! Η απάθεια του νεοέλληνα,ο ωχαδερφισμός και το "σταρχιδιαμόλα",έχουν μια εξήγηση..... δεν λέει να βγει απ' το μυαλό μας το "μπάλωμα". Παντού σε όλη την Ελληνική επικράτεια,"απολαμβάνεις" μπαλωμένους δρόμους, χιλιοφαγωμένα οδοστρώματα,λακκουβιασμένο και παρατημένο εθνικό δίκτυο και λεωφόρους....Μπαλωμένα νοσοκομεία, μπαλωμένα σχολεία, μπαλωμένα πολιτικά μυαλά,μπαλωμένα κόμματα με πατατοσυνείδηση και ότι άλλο,εκτός απο ταξική. Μπαλωμένη νεολάια με ακαλλιέργητα τυπάκια,ανορθόγραφους graffiti artists,με "προχώ" ιδεολειψίες. Συνταξιούχοι "υπερήφανοι" να επαιτούν.....κι εμείς οι υπόλοιποι, αφού ψηφίσαμε τρία μπαλωμένα κόμματα, στύλ Patchwork, αράξαμε μετά στη μπαλκονάρα και ξύνουμε τ’ @ρχίδι@ μας, κουνάμε τη βεντάλια και βρίζουμε τη ζέστη και τη μαλακία που κάναμε. Αράξαμε, τα ξύνουμε και βρίζουμε. Ωραία! Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όλα θα πάνε καλά. Εχουμε μάθει να ράβουμε και να ξηλώνουμε, ράβε ξήλωνε δηλαδή και μπάλωνε. Άλλωστε, όλο το φαγοπότι, στην υγειά μας γίνεται. Στην υγειά του καραγκιόζη νεοέλληνα....
ΒΑΝ

Οι αποικίες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να έχουν δικές τους τράπεζες


Σοκ προκάλεσε στους Έλληνες η άρνηση της τρόικας να επιτρέψει τη συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank αλλά και η ταπεινωτική συμμόρφωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και της θλιβερής γερμανόδουλης κυβέρνησης του στις εντολές των υπαλλήλων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Συνιστά πλήρη γελοιοποίηση του κύρους του πρωθυπουργού το γεγονός ότι την Κυριακή το πρωί συναντήθηκε με τους υπαλλήλους της τρόικας και δήθεν τους ξεκαθάρισε ότι η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα γίνει οπωσδήποτε, όμως το βράδυ της ίδιας μέρας υποχρεώθηκε να κάνει για μια ακόμη φορά πολιτική «κωλοτούμπα» και ναυπακούσει στις εντολές των τροϊκανών υπαλλήλων, αποδεχόμενος την απαγόρευση της συγχώνευσης.