MΠΡΑΒΟ ΓΚΛΕΤΣΟ!!!!Όταν κομουνιστές ψάχνουν επενδύσεις, ελπίζεις…

Την τιμητική της έχει η Αριστερά στις δυο πρώτες ειδήσεις, ξημερώματα Τετάρτης, αφού μετά την παρέμβαση για την απουσία του Καστελόριζου στον χάρτη της Κομισιόν, αξίζει αναφοράς και ο δήμαρχος Στυλίδας, ο γνωστός ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος, καθώς εντός λίγων εβδομάδων… τρίτωσε το καλό!
Αρχικά τον είδαμε να κατεβάζει κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου από την εξέδρα τους «επισήμους», ανεβάζοντας εκεί γέροντες οι οποίοι πραγματικά πολέμησαν εκείνες τις μέρες και χάρισαν σε όλους εμάς το αγαθό της ελευθερίας που απολαμβάνουμε σήμερα.
Ακολούθησε το επεισόδιο στην περιφέρεια του τόπου του, όπου συγκρούστηκε μετωπικά και με σφοδρότητα με ορισμένους και ορισμένες που έχουν κάνει… επάγγελμα την «ευαισθησία» για το περιβάλλον, σε βάρος ακόμη και των ανθρώπων μιας περιοχής που κινδυνεύει το μέλλον τους μη έχοντας «στον ήλιο μοίρα». Ο Γκλέτσος με γλώσσα «πεζοδρομίου» την οποία βέβαια πολλοί τη χάρηκαν στη συγκεκριμένη περίπτωση, επιτέθηκε εναντίον των δήθεν «οικολόγων» οι οποίοι επιθυμούσαν να μπλοκάρουν επένδυση στον τομέα της αιολικής ενέργειας, η οποία, αν μη τι άλλο, είναι «πράσινη»! Από την επένδυση είχαν εξασφαλιστεί ανταλλάγματα για τους κατοίκους της περιοχής, πέραν των θέσεων εργασίας που θα δημιουργούταν.
Η τρίτη περίπτωση καταγράφηκε μόλις χθες, όταν ο Γκλέτσος συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Κίνας στη χώρα μας, σε μια προσπάθεια να προωθήσει το ελαιόλαδο στη αχανή ασιατική χώρα – αγορά! Επρόκειτο για την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της τελετής έναρξης του 3ου Φόρουμ για την Ανάπτυξη του Θιβέτ (!), το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Χωρίς να χάσει την ευκαιρία, ο Γκλέτσος προσκάλεσε τον πρέσβη και το επιτελείο του στη Στυλίδα για να δει από κοντά την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της περιοχής της Φθιώτιδας συνολικότερα, αφού υπήρξε καταρχήν ενδιαφέρον για μελλοντική συνεργασία.
Επειδή μας αρέσουν οι «τρελοί» που τα έχουν όμως «τετρακόσια», δεν θα μας εκπλήξει καθόλου εάν ο Γκλέτσος τα καταφέρει. Να του θυμίσουμε – για να του βάλουμε ιδέες – ότι η Κίνα κάθεται πάνω σε συναλλαγματικά αποθέματα ύψους περί τα τρία τρισεκατομμύρια δολάρια (!) και το να μπει στρατηγικός επενδυτής σε πρότυπη μονάδα που θα μαζεύει το λάδι της περιοχής και μετά από τη εφαρμογή των πλέον σύγχρονων μεθόδων να εμφιαλώνεται και να προωθείται στο εξωτερικό, με προτεραιότητα στην Κίνα, είναι μια ιδέα – όραμα που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.
Γιατί όχι άλλωστε; Έχουμε βαρεθεί στην Ελλάδα τους φιλοσόφους του καναπέ που ξέρουν μόνο να ασκούν κριτική σε όλους τους υπόλοιπους, μοιράζοντας «ταμπέλες» δεξιά κι αριστερά: άλλον ότι είναι εθνικιστής, άλλος είναι τρελός, άλλος είναι γραφικός κ.λπ. Εκεί που φτάσαμε δεν έχουμε να χάσουμε απολύτως τίποτε. Απλά να ευχόμαστε όσοι έχουν το «στομάχι» να βγουν μπροστά μπας και πετύχουμε να «τραβήξουμε το κάρο»…
Όταν βλέπεις ανθρώπους οι οποίοι δηλώνουν κομουνιστές να ψάχνουν μετά μανίας επενδυτές για τον τόπο τους, πραγματικά μπορείς να ελπίζεις. Διότι φαίνεται ότι πλέον στην ελληνική κοινωνία θα επικρατήσει αργότερα ή γρηγορότερα η λογική. Όταν βλέπεις τον δικό σου άνθρωπο να υποφέρει δεν μπορείς να αρχίσης να θεωρητικολογείς, αλλά πρέπει να βρεις με κάθε τρόπο τη λύση. Κατά συνέπεια, μακάρι να καταλάβουν και άλλοι ότι η παγκόσμια επανάσταση για ανατροπή του συστήματος… μπορεί να περιμένει, αφού προτεραιότητα για κάθε λογικό άνθρωπο έχει το καθημερινό πρόβλημα, το να κάνεις τους ανθρώπους γύρω σου πιο χαρούμενους, ώστε στη συνέχεια να μπορέσεις να αλλάξεις νοοτροπίες δεκαετιών και η όποια επανάσταση να ξεκινήσει από το ατομικό και να περάσει στο συλλογικό επίπεδο. Ο Απόστολος Γκλέτσος του οποίου ως ηθοποιού ουδέποτε υπήρξαμε θαυμαστές, δείχνει να το έχει φιλοσοφήσει…     πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: