Πέφτουμε στην παγίδα τους...Προωθείστε το ΠΑΝΤΟΥ έως τις εκλογές..

1. Με την αποχή , τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται με βάση τους συμμετέχοντες, άρα άν σε μια εκλογή συμμετέχουν το 60% των εγγεγραμένων, τότε αυτό αποτελεί το 100% της''πίτας '' που θα μοιραστούν τα κόμματα,άρα αυξάνουν τα ποσοστά τους.....
Δηλαδή άν ένα κόμμα έπαιρνε π.χ 100.000 ψήφους σε μια εκλογή που δεν υπήρχε αποχή, με 1.000.000 εγγεγραμμένους το ποσοστό του θα ήταν 10%.Αν με τα ίδια δεδομένα υπήρχε αποχή 50%, γιατί ο κόσμος ήθελε να εκφράσει την δυσαρέσκεια του στο πολιτικό σύστημα , το ποσοστό του κόμματος θα ήταν 20%. Η υποτιθέμενη πράξη τιμωρίας του πολιτικού συστήματος,μέσω της αποχής, επιβράβευσε το ισχύον πολιτικό σύστημα με τον διπλασιασμό του ποσοστού του κόμματος! 
Αν υπήρχε η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία , θα έπρεπε να υπάρχει στο εκλογικό νόμο, η πρόνοια ότι άν η συμμετοχή στις εκλογές είναι κάτω του 50% των εγγεγραμένων, τότε θα έπρεπε να επαναλαμβάνονται οι εκλογές , ώστε να μην προκύπτουν κυβερνήσεις ή τοπικοί άρχοντες εκλεγμένοι απο την μειοψηφία των πολιτών. Βέβαια αυτό δεν υπάρχει,γιατί δεν τους νοιάζει η δημοκρατία, οπότε δεν αποκλείονται τραγελαφικές καταστάσεις του τύπου, να εκλέγονται ''δημοκρατικές'' κυβερνήσεις που θα λάμβαναν την εντολή απο π.χ το 15% ή 20% του ''κυρίαρχου''λαού.
2.Η λευκή και η άκυρη ψήφος , μεταχειρίζονται νομικά το ίδιο, ''βαφτίζονται '' ως ''έγκυρες'', και τα ποσοστά τους συμμετέχουν στο εκλογικό μέτρο, ευνοώντας τα ποσοστά κυρίως των δύο πρώτων κομμάτων.Εσύ νομίζεις ότι τους τιμωρείς και στην ουσία είναι σαν να τους ψηφίζεις.Δημοκρατία, που δεν αφήνει ούτε καν την διέξοδο της ψήφου διαμαρτυρίας.
Άρα το πολιτικό μας σύστημα επιδιώκει και αρκετές φορές ''προμοτάρει'' την δήθεν ψήφο διαμαρτυρίας , γιατί ουσιαστικά ενισχύεται και ωφελείται απ'αυτήν.Είναι τυχαίο που τα 2 ''μεγάλα'' κόμματα ,δεν ανησυχούν για τις διαμαρτυρίες του κόσμου, αλλά εμφανίζονται ''χαλαρά'' και σίγουρα για την συγκυβερνητική αυτοδυναμία ,μετά τις εκλογές;Είναι σχεδόν σίγουρα για το ευνοικό γι'αυτά εκλογικό αποτέλεσμα , γιατί ξέρουν τα ''πλεονεκτήματα'' του εκλογικού νόμου.., ενός εκλογικού νόμου που δεν επιτρέπει την ''τιμωρία'' του πολιτικού μας συστήματος.
Μόνο μια πραγματική ''τιμωρία'' υπάρχει, η καθολική συμμετοχή μας και η ''θετική'' μας ψήφος σε κάποιο κόμμα.

3 σχόλια:

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

το ζήσαμε το κόλπο τους στις δημοτικές εκλογές. ελπίζω τώρα να το καταλάβαμε και όλοι, μα όλοι να πάμε στις κάλπες!

ευανάγνωστος είπε...

...ακριβώς Λυχναρακι!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

φιλαρακι, καλημερα.
1. ειμαι εναντιον της αποχης, του λευκου ή του ακυρου, απο τη στιγμη που συνταγματικα (εκλογικα) αντιμετωπιζονται οπως αντιμετωπιζονται...
2.αυτου δοθεντος, απο τη στιγμη που του εκλογικο μετρο βγαινει "επι των εγκυρων" ψηφοδελτιων και με απλη αριθμητικη, το παραδειγμα που παραθετεις στερειται (αριθμητικης)λογικης του τυπου "η αποχη ή το λευκο ενισχυει το πρωτο κομμα και λοιπες αηδιες...".
3. η μονη λυση ειναι η (σωστη ;;;) συμμετοχη.
4. κατα τα αλλα...υμετερος, ειλικρινως. φριντος.