Η μικρή Ελλάδα θα πρέπει να γίνει η σοβαρή Ελλάδα". Ήταν η επιτομή με μια φράση της ομιλίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο 2ο συνέδριο του οικονομικού φόρουμ στους Δελφούς.
Έριξε όπως πάντα, τις ευθύνες για την κατάντια της χώρας σε όλους πλην του ιδίου. Ασχέτως αν ο ίδιος με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του έφερε τη χώρα λίγα χρόνια μετά, στην απόλυτη οικονομική καταστροφή. Η ισχυρή τότε ,κατά τον κ. Σημίτη Ελλάδα, μπορεί μόνον ως ευφυολόγημα να ληφθεί υπόψιν σήμερα.Όπως το success story του Αντώνη Σαμαρά. Ευτυχώς οι τωρινοί δεν έχουν εμφανίσει ακόμη κάποιο χαρακτηριστικό τίτλο για την κυβερνητική θητεία τους. Ωστόσο όλοι οι κυβερνώντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός στη μεγάλη πλειοψηφία του γνωρίζει και νοιώθει πότε πραγματικά πάει καλά. Και όχι βέβαια με δανεικά όπως χτίστηκε η ισχυρή Ελλάδα του Σημίτη τα οποία καλούμαστε να ξεπληρώσουμε σε δεκαετίες .Ας αποτιμήσουμε την 8τία του Κώστα Σημίτη, οπότε και θεμελιώθηκε η ισχυρή Ελλάδα που ζήσαμε και ζούμε από το 2010 με Μνημόνια και ελεγχόμενη πτώχευση.
- Επί πρωθυπουργίας του η χώρα μας αγόρασε πακτωλό στρατιωτικού και εξοπλιστικού υλικού-κυρίως γερμανικό- που στοίχισαν δεκάδες δις ευρώ τα οποία για πολλά χρόνια ακόμη θα αποπληρώνουμε (δικαιολογία τα Ίμια). Φρόντισε μάλιστα να υπαχθούν στο δημόσιο χρέος όχι με την αγορά τους αλλά με την εξόφλησή τους. Αρα να χρεωθούν στους κατοπινούς κυβερνώντες Μάλιστα κάποιοι από τους Υπουργούς και συμβούλους του βρήκαν την ευκαιρία κι έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι. Εν αγνοία του ;
- Επί Πρωθυπουργίας του η χώρα μας εμφάνισε ανάπτυξη. Δεν διευκρινίζει όμως ότι η ανάπτυξη οφείλεται στην κατανάλωση λόγω του άκρατου εσωτερικού (τραπεζικού) και εξωτερικού δημόσιου δανεισμού...Τους οποίους δανεισμούς πληρώνουμε τώρα με Μνημόνια και οι Τράπεζες με "κόκκινα" δάνεια.
- Επί Πρωθυπουργίας του χορηγήθηκε το ΕΚΑΣ για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων οδηγώντας το ασφαλιστικό σύστημα σε απίστευτες στρεβλώσεις. Με 15 χρόνια ασφάλισης συνταξιούχος του ΙΚΑ να λαμβάνει περισσότερα απ’ ότι κάποιος με πολλαπλάσια χρόνια ασφάλισης που όμως δεν δικαιούνταν ΕΚΑΣ.
- Επί Πρωθυπουργίας του οι μισθοί στο δημόσιο αυξήθηκαν κατά 50%. (Βλέπε στοιχεία από βιβλίο πρώην υπουργού Εργασίας Τάσου Γιαννίτση )
- Υποχώρησε κατά Κράτος στις συντεχνίες και τα συνδικάτα του Δημοσίου όταν ο Τάσος Γιαννίτσης επιχείρησε να βάλει τάξη στο ασφαλιστικό .Αν τότε δεν υποχωρούσε σήμερα δεν θα συζητούσαμε για ασφαλιστικό. Συστάθηκαν δεκάδες εποπτευόμενοι φορείς του Δημοσίου.
- Μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο μονίμων και συμβασιούχων. Ευτυχώς συστάθηκε το ΑΣΕΠ τότε αλλά με πλήθος τροπολογιών και εξαιρέσεων περιορίστηκε ο ρόλος του μόνο σε μονίμους..
- Επί Πρωθυπουργίας του μονιμοποιήθηκαν και χιλιάδες συμβασιούχοι που μπήκαν από το "παράθυρο".
- Επί Πρωθυπουργίας του ήρθε η Ολυμπιάδα που κόστισε στην ταλαίπωρη χώρα μας περίπου 20 δις ευρώ με απευθείας αναθέσεις των έργων, λόγω του επείγοντος , σε ημετέρους εργολάβους..
- Με σύμβαση ανταλλαγής (το περιβόητο SWAPS) η χώρα μας μπήκε στην Ο.Ν.Ε εμφανιζόμενη ότι καλύπτει τα κριτήρια εισδοχής (έλλειμμα κυρίως και όχι χρέος που τότε ήταν 100% του ΑΕΠ)..
- Επί Πρωθυπουργίας του το Χρηματιστήριο με την κατάρρευσή του οδήγησε στη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος μετά τον πόλεμο οδηγώντας στην καταστροφή δεκάδες χιλιάδες μικρομετόχους.Ευτυχώς συστάθηκαν τα ΚΕΠ και το ΣΔΟΕ (Υφυπουργός Σταύρος Μπένος και Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος). Δυστυχώς ενώ είχε την ευκαιρία, λόγω του ευρώ, να συμμαζέψει τον τραχανά της σπατάλης και της απληστίας του Κράτους οδήγησε τη χώρα σε υπερδανεισμό με τα σημερινά τραγικά αποτελέσματα ."Κρείττον του λαλείν το σιγάν"(Η σιωπή είναι καλύτερη από τη φλυαρία) πρώην Πρωθυπουργέ..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου