Που μας κατάντησαν ! Περισσότεροι από 500.000 συμπολίτες μας στα συσσίτια!

Η κοινωνία αργοσβήνει και η κυβέρνηση επιμένει να αντιμετωπίζει με εξοργιστική αλαζονεία τις κραυγές της ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτής της κρίσης στην οποία πάτησαν πάνω της και πατούν ανελέητα με σκοπό να εφαρμόσουν τα πιο αδίστακτα μέτρα! - Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες κατέφυγαν στα συσσίτια μέσα σε ένα χρόνο. ..Αναμένοντας το «τελειωτικό χτύπημα» που θα αφορά στον πλειστηριασμό τηςπρώτης κατοικίας, οι περισσότεροι Έλληνες βουλιάζουν στην ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και τον φόβο της επόμενης μέρας.Αυτό το εθνικό δράμα, τελειωμό δεν έχει…Ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι οδεύουν στον κατήφορο την ώρα που υποτίθεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με μία σειρά «σκληρών» διαπραγματεύσεων (που περιέργως έχουν θετικό πρόσημο μόνον για τους δανειστές), με ψευδεπίγραφη λογική προσπαθεί να δημιουργήσει αναχώματα στην πτώση.Η ανεργία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το πρώτο τρίμηνο του 2015, αγγίζει το 26,6%. Σε επίπεδοΕυρωπαϊκής Ενωσης, η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση με τα ποσοστά ανεργίας και την δεύτερη με το ποσοστά ανεργίας στους νέους (48,3% στους νέους κάτω των 25 ετών).
Την πενταετία 2009-2013 «δραπέτευσαν» από την χώρα μας 228.000 επιστήμονες. Οι παρατηρητές της «φυγής» του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας εκτιμούν πως «η αποτίμηση για την Ελλάδα θεωρείται ιδιαίτερα δυσχερής».Στα συσσίτια, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), καταφεύγουν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι. Μόνον το 2014 η Εκκλησία της Ελλάδος φρόντισε σχεδόν μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας. Οι συνάνθρωποί μας που σιτίζονται καθημερινά από την εκκλησία ξεπερνούν πια τους 10.000.
Το σημαντικότερο, όμως, είναι γι’ αυτήν την κοινωνική κατηγορία που όσο περνά ο καιρός, ενισχύονται δραματικά, δεν υπάρχει διέξοδος. Φως στο τούνελ δεν υπάρχει. Κι αυτό είναι ίσως το πλέον τραγικό.Ανάλογη εικόνα επικρατεί σε όλη την Ελλάδα. Στην Ξάνθη αυτήν τη στιγμή περί τους17.000 ανθρώπους έχουν καταγραφεί ως άποροι.Στην Ηπειρο, την πλέον φτωχή περιφέρεια της χώρας, οι άνθρωποι πνίγονται στα λασπόνερα μιας αδιέξοδης πολιτικής.
Από τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει πως οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στην Ηπειρο (μείωση κατά 8,3% στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ), την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη (με μείον 7,9%) και την Κρήτη με ανάλογο ποσοστό.Δραματικά είναι και τα στοιχεία που αφορούν στους συνανθρώπους μας οι οποίο βρίσκονται στο δρόμο. Πάνω από 40.000 άνθρωποι ζουν στους δρόμους. Με την Αθήνα να κατέχει την πρωτιά πανελλαδικώς με το μεγαλύτερο ποσοστό αστέγων. Συγκριτικά με το 2009, εκτιμάται πως ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί κατά 30%!Και για επίλογο η φράση ενός οδηγού ταξί την δεύτερη ημέρα παραμονής στην Αθήνα μας του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Κατάντια και μόνον κατάντια. Αν τολμήσουν και πειράξουν το κεραμίδι μας, φοβάμαι για το τι θα επακολουθήσει»…

  Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: