Να γιατί έφυγε ο Παμπούκης…


Στον χρόνο που μεσολάβησε λοιπόν, είχαμε μία σαφή αναβάθμιση του Χάρη Παμπούκη με αυξημένες αρμοδιότητες για την διαχείριση επενδύσεων, γεγονός που προκάλεσε γκρίνια πολλών υπουργών οι οποίοι δεν δίστασαν να εκφράσουν ανοιχτά τις αμφιβολίες τους τότε, στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο Παμπούκης “της πιάτσας” μπορεί να έλθει σε απ’ ευθείας επαφή, χωρίς μεσάζοντες με funds του εξωτερικού όπως αυτό του Κατάρ.
Η Ποιούς μπορεί να κόντραρε ο Παμπούκης; Είχαν μεσολαβήσει κάποιοι σε πρακτικό επίπεδο για την προσέγγιση με το Κατάρ και τώρα ο “αχάριστος” Παμπούκης τους κάνει πέρα παίρνοντας τη νύφη χωρίς να δώσει προίκα;Ο Πυθέας ήταν μεγάλος Έλληνας εξευρενητής και έμπορος που έγινε γνωστός για τα ταξίδια του. Η Pytheas ltd είναι μία εταιρεία Κυπριακών συμφερόντων με εκτεταμένη δραστηριότητα στο Κατάρ. Βασικός μέτοχος είναι ο Harris Samaras (καμμία σχέση με τον Αντώνη της ΝΔ ή τον Τρύφωνα). Υπάρχει μία αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ εξερευνητών και ταξιδευτών (όπως ο ΝΑΠ) σε αυτόν τον πλανήτη και αυτό είναι διαχρονικό φαινόμενο.Φανταστείτε λοιπόν τι θα έκανε ο ιστορικός Πυθέας που ενώ είχε κλείσει ντηλ με τον παραγωγό λαδιού στην Ηλεία και τον έμπορο λαδιών στην Μασσαλία, εάν ο Παμπούκιος παραγωγός της Ηλείας τον έκανε στην άκρη και πούλαγε απ’ ευθείας λάδι στον Αστερίξ. Χωρίς την μεσολάβηση. Τα πρωτοσέλιδα των Παπύρων της Ρώμης, θα έπαιρναν φωτιά από την αδικία…Για όλα τα πιο πάνω έφυγε ο Παμπούκης και μάλλον χρησιμοποίησε το θέμα του ΥΕΝ, ως ευκαρία να την κάνει όσο είναι καιρός..
Πριν από λίγο έγινε γνωστή η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Χάρη Παμπούκη από την κυβέρνηση. Αφορμή για την υποβολή της παραίτησής του υπήρξε η δημόσια τοποθέτηση του σχετικά με την δημιουργία Υπουργείου Ναυτιλίας και η άρνηση της υπόλοιπης κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού.
Στην επιστολή που δόθηκε πριν λίγο στην δημοσιότητα αναφέρει ότι η απόφασή του είναι αμετάκλητη.
Η παραίτηση του Χ. Παμπούκη αποτελεί σίγουρα βαρύ πλήγμα για την ήδη τραγική εικόνα της κυβέρνησης, μια που αποτελούσε προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού κι έναν από τους βασικότερους υποστηρικτές του.
Βέβαια η αιτιολόγηση δεν πείθει. Είναι ικανή μια διαφωνία, καθημερινά υπάρχουν πολλές μέσα στην κυβέρνηση, να αποτελέσει αιτία παραίτησης;
Δύσκολα, λέμε εμείς. Κρύβεται κάτι άλλο πίσω από την εξέλιξη αυτή ή ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης εγκατέλειψε νωρίς τον τιτανικό του ΓΑΠ;
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή παραίτησής του:

Δεν υπάρχουν σχόλια: