Τα 10 προγράμματα που ΠΡΕΠΕΙ να έχετε στον υπολογιστή σας

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά προγράμματα δοκιμασμένα ασφαλή και πολύ χρήσιμα για ιδιωτική χρήση.
Avast Antivirus. Μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε για ένα δωρεάν antivirus. Το πρόγραμμα ενημερώνετε τακτικά με τις υπογραφές νέων ιών. Λειτουργεί διακρτικά στο παρασκήνιο κρατώντας το σύστημα σας ασφαλές. Δεν καταναλώνει πολλούς πόρους καί έχει μονάδες ασπίδας προστασίας για το ηλεκτρονικό ταχυδρομίο το σύστημα αρχείων κλπ που μπορούν να ενεργοποιηθούν ή όχι κατά βούληση. Συμβατό με Win XP και Win 7.

Zone Alarm. Ένα πολύ παλιό και συνάμα αξιόπιστο firewall. Διαχειρίζεται την εισερχόμενη καθώς και την εξερχόμενη κυκλοφορία. Ένα απαραίτητο εργαλείο ασφάλειας για το internet ειδικά για τα Windows XP.
SuperAntispyware. Ελέγχει το σύστημα σας για spyware. Είναι πολύ αποτελεσματικό αλλά η δωρεάν έκδοση δεν έχει ασπίδα πραγματικού χρόνου.
Total Commander. Ένας διαχειριστή αρχείων με δύο παράθυρα (προέλευσης-προορισμού). Περιέχει πολλά εργαλεία όπως αντιπαρέθεση κειμένων, συγχρονισμός φακέλων- αρχείων, zip-unzip και πολλά άλλα!
Notepad ++. Ένα εξελιγμένος κειμενογράφος αντικαταστάτης του κλασικού Notepad. Έχει πο΄λλά χαρκτηριστικά όπως επεξεργασία με στήλες, χρωματισμός κειμένου ανάλογα με την γλώσσα προγραμματισμού (πχ HTML, CSS, XML, VB, C++ κλπ.)
CCleaner. Ένα πολύ καλό πρόγραμμα για την διαγραφή άχρηστων αρχείων, internet cookies, ιστορικό internet των browser κλπ. Μπορείτε να ρυθμίσετε ποιους τύπους αρχείων θέλετε και κάθε φορά με το πάτημα ενός κουμπιού να διαγράφονται.
Defraggler. Ένα πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση του σκληρού σας δίσκου. Γρήγορο και αξιόπιστο. (προτείνετε να κάνετε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας πριν το χρησιμοποιείσετε αλλά στην πράξη δεν έχει παρουσιάσει ποτέ δυσλειτουργία).
Glary Utilities. Πρόγραμμα για την εκκαθάριση των άχρηστων αρχείων από το σύστημα καθώς και για την βελτιστοποίηση του.
True Crypt. Ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα για την κρυπτογράφηση των αρχείων σας. Αυτό το πρόγραμμα δημιουργεί ένα εικονικό κρυπτογραφημένο δίσκο σε μορφή αρχείου και το εγκαθιστά στο σύστημα σας σαν μία πραγματική συσκευή αποθήκευσης δεδομένων. Μπορεί ακόμη να κρυπτογραφήσει και μία ολόκληρη κατάτμηση.
Adobe Reader X. Το επίσημο πρόγραμμα για την ανάγνωση αρχείων PDF της ADOBE.

www.perfectpcsetup.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: