ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ και η μετανάστευση του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


 
...στο ξεκίνημα της εκβιομηχάνισης της Δύσης,το κεφάλαιο και το εργατικό δυναμικό ήταν σε ανισότητα! Οι εργάτες δεν είχαν δικαιώματα,δεν είχαν ωράριο και όσοι επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν εξαφανίσθηκαν...Σιγά-σιγά εμφανίσθηκαν μικρά εργατικά σωματεία,κατόπιν έγιναν συνδικάτα και ο κόσμος της εργατιάς επαναστάτησε,φέρνοντας ένα νέο εργατικό καθεστώς,που κεφάλαιο και εργατικό δυναμικό ήρθε σε μια ισορροπία!  Ετσι η κοινωνία άλλαξε,το ανθρώπινο επίπεδο ανέβηκε και η ευημερία αγκάλιασε το λαό!
Το κεφάλαιο σαν αδηφάγο που είναι και ανελέητο,δυσαρεστήθηκε μ' αυτή τη κατάσταση και αρχίζει πλέον να καταστρατηγεί νέες μεθόδους ώστε να κερδίζει περισσότερα και να πληρώνει λιγότερα! Στρατολογεί λοιπόν τα φερέφωνα του να διαλαλούν γιά κατάργηση των συνόρων,αδελφοποίηση των λαών και άλλες τέτοιες μούφες,( σαν ιδέα,άριστη),δημιουργώντας ένα πολιτικοοικονομικό πολτό,ονομάζοντάς τον παγκοσμιοποίηση.
Οι συζητήσεις όμως δεν είναι τόσο δημοκρατικές όσο φαίνονται και η τράπουλα είναι πάντοτε σημαδεμένη εκ των προτέρων! Η συνωμοσία των πλουσίων και ισχυρών και η πονηρή φύση και θέση του κεφαλαίου, καταφέρνει μ'αυτό τον τρόπο να πηγαίνει και να επενδύει σε κράτη που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, με μεροκάματο ένα πιάτο φαϊ, ενώ τα κέρδη αυξάνονται κατακόρυφα. Πλήρες άνοιγμα των φτωχών αγορών για να στραγγαλίσουν τον εκεί ανταγωνισμό πριν αυτός ισχυροποιηθεί και γίνει "επικίνδυνος". Πίσω στή Δυση τώρα η ανεργία καλπάζει,υποβαθμίζεται το κράτος πρόνοιας,τα εισοδήματα πιάνουν πάτο λόγω χρεωκοπίας των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων,με αποτέλεσμα να γίνονται υποχείρια των πολυεθνικών.
Όσο για το κράτος: Το 65% (περίπου) των εσόδων του είναι από τον ΦΠΑ. Όταν μειώνονται οι πωλήσεις μειώνονται και οι εισπράξεις από το ΦΠΑ.
Στην επόμενη φάση, δεν θα μπορεί να πληρώνει τα ταμεία ανεργίας, ούτε τα ταμεία πρόνοιας και ο φτωχοί θα γίνουν ακόμα περισσότεροι και τα έσοδα του κράτους θα μειωθούν ακόμα περισσότερο.
Σε λίγο ούτε συντάξεις, ούτε μισθούς θα μπορεί να πληρώνει και η πτώχευση έφτασε! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.

2 σχόλια:

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

super text!!

evangello είπε...

....έτσι είναι τα πράγματα,δυστυχώς Νάντια!!