Σαντορίνη το ομορφότερο νησί του κόσμου - Santorini, the most beautiful island in the world


Η Σαντορίνη δημιουργήθηκε στη μέση του πελάγους από μια τρομακτική έκρηξη του ηφαιστείου πριν από 80.000 χρόνια. Στην εποχή του Χαλκού (1900-1600 π.Χ.) ονομαζόταν -λόγω του σχήματός της- Στρογγύλη και παρουσίαζε έναν εντυπωσιακό πολιτισμό. Ο οικισμός του Ακρωτηρίου, ο οποίος ακμάζει κατά το α΄ μισό της 2ης χιλιετίας π.Χ., αποτελεί την κυριότερη και πιο πλούσια πηγή πληροφοριών για τον πολιτισμό της προϊστορικής Θήρας. Η θέση κατοικείται από την Ύστερη Νεολιθική (5η χιλιετία π.Χ.) και την Πρώιμη εποχή του Χαλκού (3η χιλιετία π.Χ.). Κατά τη Μεσοκυκλαδική περίοδο, αναπτύσσοντας στενές σχέσεις με τη μινωική Κρήτη και την ηπειρωτική Ελλάδα, ο οικισμός μετατρέπεται σε πολιτιστικό, οικονομικό, εμπορικό και καλλιτεχνικό κέντρο του Αιγαίου που φτάνει στο απόγειό του κατά την Υστεροκυκλαδική Ι περίοδο.
Η τρομακτική έκρηξη του ηφαιστείου (περίπου 1650 π.Χ.) κατέστρεψε ολοσχερώς τον οικισμό, διατηρώντας κάτω από το παχύ στρώμα τέφρας τα κατάλοιπα του σημαντικού αυτού πολιτιστικού κέντρου. Μετά την έκρηξη το νησί ερημώθηκε. Γύρω στο 1300 π.Χ. έφτασαν στο νησί Φοίνικες, που εντυπωσιασμένοι από την ομορφιά του το ονόμασαν Καλλίστη, και περίπου το 1100 π.Χ. ήρθαν οι Λακεδαιμόνιοι με αρχηγό τον Θήρα, που κληροδότησε το όνομά του στο νησί.Το καλλίτερο νησί στον κόσμο,ανεδείχθη η Σαντορίνη μας,μετά απο χιλιάδες ψήφους στο περιοδικό,Travel Leisure!!Η κόρη κορυφαίου θυμού,κατά τον Ελύτη,είναι το νησί της Ελλάδος που διαθέτει τις καλλίτερες υπηρεσίες και γιά τουρισμό υψηλής ποιότητας!Οι γάμοι τών Κινέζων στο νησι της Σαντορίνης,αυξήθηκαν κατακόρυφα,καθώς και τών Αμερικανών!Η Σαντορίνη με την πρωτιά της σήμερα θα στείλει μια αχτίδα ελπίδας σε όλη την Ελλάδα.

1 σχόλιο:

lana maria είπε...

Obrigada Evangelo, por permitir que eu tenha acesso às informações do Blog. Um Blog, muito interessante e muito bem elaborado. Quanto a Santorini, eu penso que é um lugar de pura magia... Maravilhoso!!!