SOS ισχυρότατη έκρηξη έξω από την Λεμεσό.

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στη Κύπρο από ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι, έξω από την Λεμεσό.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι υπάρχουν νεκροί και σοβαρά τραυματίες ενώ επί του παρόντος, όπως ανέφερε δεν μπορεί να δώσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.
Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία πάντως μεταδίδουν πληροφορίες για δεκάδες τραυματίες αλλά και τουλάχιστον 10 νεκρούς.

Οι εκρήξεις-σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά- οφείλονται σε φωτιά που σημειώθηκε σε 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας. Ένα μεγάλο μέρος του νησιού βρίσκεται αυτή την ώρα χωρίς ρεύμα.
Βλάβες σημειώθηκαν στους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Μονής και του Βασιλικού, οι οποίοι τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Οι βλάβες εκτιμάται ότι οφείλονται στις εκρήξεις. Αυτή τη στιγμή επικρατεί πολύ χαμηλή ορατότητα και έντονη οσμή καμένου στον παλαιό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κοντά στο Βασιλικό και στο Μαρί.
Η αστυνομία έχει κλείσει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού που οδηγεί στο Μαρί και δεν επιτρέπει την είσοδο ούτε στους εργαζομένους στο Βασιλικό. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγα εικοσιτετράωρα πριν η πυροσβεστική υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για ανάφλεξη των εμπορευματοκιβωτίων πυρίτιδας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Μάλιστα, είχαν αναφέρει ότι τα παραπάνω εμπορευματοκιβώτια θα πρέπει να καταστραφούν ή τουλάχιστον να ψύχονται διαρκώς.            ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

ΑΔΗΣ είπε...

Ύποπτο. Μιά δική μου εκτίμηση :
Μπορούν τα μή επανδρωμένα των
τουρκων να φθάσουν στην Κύπρο
απο την τουρκια ή το ισραηλ;

evangello είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.