ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Το μοναδικό στην Κρήτη ξενοδοχείο στο οποίο οι ένοικοί του είναι γυμνιστές βρίσκεται στα Σφακιά και λειτουργεί από το 1992. Το ξενοδοχείο «Βριτομάρτις» πήρε το όνομά του από την ομώνυμη αρχαία θεά που λατρευόταν στην περιοχή και είναι χτισμένο σε μία από τις πιο όμορφες και παρθένες παραλίες του νησιού.
Ο διευθυντής και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Νίκος Ντουρουντάκης μας εξηγεί γιατί ότι το ξενοδοχείο αποτελεί πόλο έλξης κάθε καλοκαίρι δεκάδων αλλοδαπών, αλλά και αρκετών Ελλήνων.
Ο πελάτης του ξενοδοχείου σύμφωνα με τον κ. Ντουρουντάκη μπορεί να κυκλοφορεί ενδεδυμένος στους χώρους του ξενοδοχείου, υποχρεούται όμως να είναι γυμνός στους χώρους όπου βρίσκεται η πισίνα.
Το ξενοδοχείο αποτελεί τον «παράδεισο» εκείνων που αγαπούν το γυμνισμό από το 1992, οπότε και ξεκίνησε να λειτουργεί το «Βριτομάρτις» ως ξενοδοχείο για γυμνιστές. Ο ιδιοκτήτης του μας είπε ότι η ιδέα για να γίνει κάτι τέτοιο ήταν κάποιων φίλων του, οι οποίοι και το πρότειναν κι εκείνος το αποδέχτηκε.
Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει όπως τονίζει συναντήσει κανένα πρόβλημα από τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, αν και στο ξεκίνημα και μόλις έγινε γνωστό ότι οι πελάτες του ξενοδοχείου είναι γυμνιστές, υπήρχε ένα είδους περιέργεια από πλευράς των κατοίκων της περιοχής.
«Η Ελλάδα και η Κρήτη είναι γεμάτη από παραλίες γυμνιστών. Ο κόσμος πλέον είναι εξοικειωμένος με το γυμνισμό και δεν το βλέπει ως κάτι το περίεργο ή το αφύσικο» σχολιάζει ο ίδιος.
Οι περισσότεροι πελάτες του ξενοδοχείο- είναι αλλοδαποί- γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα αυτή του «Βριτομάρτις» και δεν χρειάζεται φτάνοντας εκεί να ενημερωθούν από τους υπαλλήλους. Σε αντίθεση με τους Έλληνες που πολλές φορές δε γνωρίζουν για τη χσυγκεκριμένη λειτουργία του ξενοδοχείου, ενημερώνονται όμως άμεσα από τους υπαλλήλους.
Το ξενοδοχείο είναι χτισμένο σε παραδοσιακό ελληνικό στυλ σε προνομιακό σημείο και έχει θέα το νότιο Κρητικό Πέλαγο. Η θεαματική οροσειρά των Λευκών Ορέων εκτίνεται σε ήψος 2000 μέτρων προς το Βορρά.
Το ξενοδοχείο Βριτομάρτις, προσαρμόζει το παραδοσιακό Κρητικό στυλ -άνεση και απλότητα- στις μοντέρνες εσωτερικές και εξωτερικές εγκαταστάσεις του.
Είτε θέλετε να μείνετε μερικές νύχτες για να επισκεφθείτε τη γύρω περιοχή, είτε θέλετε να περάσετε ολόκληρες τις διακοπές μέσα στο ξενοδοχείο, σας προσφέρετε διαμονή στην περιοχή, ησυχία, αλλά και πολλές δραστηριότητες. Τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα και υπάρχει στη διάθεσή τους παιδική πισίνα καθώς και παιδότοπος.
Το ξενοδοχείο έχει άδεια γυμνισμού και ακολουθεί τους Διεθνείς Κανόνες του Ιδρύματος Γυμνισμού. Δεν επιτρέπεται ο γυμνισμός σε κανέναν από τους εσωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, ενώ αντίθετα επιτρέπεται σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, καθώς και στην πισίνα και την παραλία.
Στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου υπάρχει μία πολύ ενδιαφέρουσα παραπομπή που αφορά στις παραλίες και στο γυμνισμό στην Κρήτη.
Εκεί αναφέρεται μεταξύ άλλων:
Η Κρήτη εξακολουθεί να είναι παραδοσιακή και το να είστε γυμνοί σε μια παραλία μπορεί να σοκάρει τους ντόπιους.

Εφημερίς 'ΠΑΤΡΙΣ'

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Εντύπωση μου κάνει...δεν το φανταζόμουν κάτι τέτοιο στα Σφακιά...Μπορεί να είναι και Πανελλαδικά το μόνο ξενοδοχείο για γυμνούς παραθεριστές. Πρωτοπόροι οι σύντεκνοι μου...

evangello είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΡΙΤΙΚΑΤΣΙ!!