Όταν σε όλα τα μέρη του κόσμου οι διεφθαρμένοι δημόσιοι λειτουργοί οδηγούνται στη φυλακή εδώ μοιράζουμε συγχωροχάρτια!!!

Ξεκινά σήμερα στο Παρίσι η δίκη του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, για υπόθεση εικονικών θέσεων εργασίας κατά την περίοδο που ήταν δήμαρχος Παρισίων. Είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος που δικάζεται στη Γαλλία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει δηλώσει πλήρη αδυναμία να παραστεί στο δικαστήριο και έχει ζητήσει να τον εκπροσωπήσουν οι δικηγόροι του.
Ο 78 χρονος σήμερα Ζακ Σιράκ, ο οποίος προστατευόταν από ασυλία κατά τη 12ετή παραμονή του στην προεδρία (1995-2007), θα πρέπει να απολογηθεί για γεγονότα που σημειώθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η δίκη του κινδύνεψε να φθάσει σε αδιέξοδο, εξαιτίας διαδικαστικών ζητημάτων που προέκυψαν τον περασμένο Μάρτιο. Ο πρώην πρόεδρος οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης για «υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, κατάχρηση εμπιστοσύνης και παράνομο συμφέρον» και τώρα είναι ορατός ο κίνδυνος να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών και πρόστιμο 150.000 ευρώ. Ο Σιράκ κατηγορείται ότι επέτρεψε σε ανθρώπους που εργάζονταν κυρίως για το κόμμα του να αμείβονται από το δημαρχείο των Παρισίων.
Οι μεξικανικές Aρχές συνέλαβαν ένα πρώην κορυφαίο στέλεχος της κρατικής επιχείρησης ηλεκτρισμού, που κατηγορείται για δωροληψία ύψους εκατομμυρίων δολαρίων από ξένες επιχειρήσεις, μια υπόθεση η οποία είχε έλθει στη δημοσιότητα το 2010.
Οι Aρχές διέταξαν την προφυλάκιση του Νέστορ Μορένο, πρώην επιχειρησιακού διευθυντή της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ηλεκτρισμού (CFE), χωρίς τη δυνατότητα να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης προτού να προσαχθεί σε δίκη για διαφθορά, μετά τη σύλληψή του σε αεροδρόμιο κοντά στη Σιουδάδ δε Μέχικο, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή Εισαγγελία.
Εγχώρια ΜΜΕ αποκάλυψαν πολλά στοιχεία για την υπόθεση από πέρυσι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μορένο είχε λάβει δώρα όπως ένα γιοτ αξίας σχεδόν 2 εκατ. δολαρίων, ένα αυτοκίνητο τύπου Ferrari και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά από διάφορες εταιρείες σε αντάλλαγμα για κρατικές συμβάσεις.
Τα παραπάνω ηχηρά παραδείγματα είναι από τα πολλά που κάθε μέρα διαβάζουμε στο ξένο τύπο εκεί που η δικαιοσύνη είναι πραγματικά τυφλή γιατί εδώ δεν είναι….
Εμείς προτείνουμε άμεσα την ψήφιση και εφαρμογή ενός νόμου ο οπαίος θα προβλέπει τιμωρία – φυλάκιση και κατάσχεση κάθε περιουσιακού στοιχείου οποιουδήποτε δημόσιου λειτουργού (Βουλευτή, υπουργού, διευθυντή υπουργείου και ως του τελευταίου δημόσιου υπαλλήλου που πλούτισε κλέβοντας το κράτος) από το 1981 και μετά.
Κάθε κατασχόμενο περιουσιακό στοιχειό θα διατίθεται για την άμβλυνση της οικονομικής ανισότητας των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων (παράδειγμα: αγορά σπιτιών και η παραχώρηση τους δωρεάν σε οικογένειες που αδυνατούν να αποκτήσουν μόνιμη στέγη. Παραδειγμα2: οικονομικη ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών).
Στο ερώτημα αν μπορούμε να φτιάξουμε ένα απόλυτα ηθικό κράτος η απάντηση είναι σίγουρα όχι το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να κάνουμε μια αρχή και να στείλουμε μερικές χιλιάδες κλέφτες του δημόσιου χρήματος στη φυλακή και υποσχόμαστε ότι κανένας προηγούμενος νόμος δεν θα τους προστατέψει αυτό να το ξέρουν από τώρα.     ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: