Ανοιχτή επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου

Ευχαριστούμε την Κυρία Ειρήνη Βογιατζή - Χαραλάμπη για την παρασχεθείσα έγκριση δημοσίευσης της επιστολής της.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σέβομαι τους θεσμούς, αλλά το δικό σας πρόσωπο αδυνατώ να σεβαστώ για τον απλούστατο λόγο ότι εσείς δεν σεβαστήκατε τους πολίτες και την περήφανη Ελλάδα.
Υφαρπάξατε με δόλο την ψήφο του Ελληνικού λαού ενώ ήσασταν γνώστης όλων των οικονομικών προβλημάτων της χώρας.
Αλήθεια αισθάνεστε υπερήφανος για τις στρατιές των ανέργων και για την υποτίμηση των δημοσίων ή «κρατικών» υπαλλήλων όπως τους αποκαλείτε σήμερα.
Με ευτραφείς και καλοζωισμένους υπουργούς νομοθετείτε με απώτερο στόχο το στραγγαλισμό ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια για να μπορέσουν να επιβιώσουν σ΄ ένα τόπο, ο οποίος στα σπλάχνα του βράζει το αίμα των ηρώων του.
Τώρα σε μια κατ΄ επίφαση δημοκρατία, εμφανίζεστε και οργίζετε το λαό με τις ομιλίες οι οποίες αφορούν μια άλλη φανταστική χώρα.
Πόση οργή και θλίψη μπορεί ν΄ αντέξει ο Έλληνας ο οποίος αισθάνεται ανυπεράσπιστος, προσβεβλημένος και προ πάντων ανήμπορος να επιβιώσει;
Αλήθεια αισθανθήκατε ποτέ τι σημαίνει μεροκάματο,τι σημαίνει να μη μπορείς να θρέψεις τα παιδιά σου; Ζείτε στο δικό σας ουτοπικό κόσμο κύριε Πρωθυπουργέ και απαιτείτε από τον κόσμο να γεμίσει με φαντασία τα πιάτα του. Δεν είναι όμως έτσι οι ηγέτες.

Ο ηγέτης εμπνέει εμπιστοσύνη κι εσείς το μόνο που εμπνέετε είναι ο αποτροπιασμός. Το εισπράξατε στη Δ.Ε.Θ. αλλά αυτό δεν σας άγγιξε διότι μια αστυνομικοκρατικούμενη πόλη δεν άφησε να σας πλησιάσει κανείς. Είστε ικανοποιημένος γι΄ αυτό όταν ολόκληρος λαός σας λέει: «δεν σας θέλω»; Με ποια νομιμοποίηση εξακολουθείτε να επιβάλλετε τα φρικτά σας μέτρα και να κοιμάστε ήσυχος τα βράδια;
Η απάντηση είναι απλή. Διότι δεν είστε Πρωθυπουργός αλλά ένας εντολοδόχος ο οποίος πήρε τη διαταγή έξωθεν να ισοπεδώσει, την οικογένεια, την θρησκεία, την Πατρίδα. Είστε Άπατρις.
Το καταλαβαίνει κάθε νοήμων πολίτης ο οποίος εξαγριωμένος κοιτάζει τα μάτια των παιδιών του και βλέπει την αβεβαιότητα και σφίγγει τα δόντια του.

Τα ουρλιαχτά τόσων ψυχών δεν τ΄ ακούτε; Γέμισε ο αέρας από φωνές απόγνωσης και απελπισίας.

Εκείνο όμως για το οποίο σας ΚΑΤΗΓΟΡΩ είναι για την αμετροέπεια σας απέναντι στα παιδιά. Πως μπορείτε να παίξετε με τη γνώση και την μόρφωση των Ελληνοπαίδων; Με ποιο δικαίωμα στερήσατε τα βιβλία, τη μυρωδιά του χαρτιού από χιλιάδες Ελληνόπουλα, εξαιτίας μιας υπουργού η οποία ουδεμία σχέση έχει με την παιδεία;
Και δεν φτάνει αυτό αλλά έμμισθα ΜΜΕ γνωστά στο πανελλήνιο έχουν σα στόχο να χρωματίζουν το μαύρο άσπρο. Αίσχος!
Δημόσιοι ιδιωτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι είναι γρανάζια μιας μηχανής η οποία κάνει το κράτος να δουλεύει. Τώρα εσείς ανερυθρίαστα πετάτε ένα-ένα αυτά τα εξαρτήματα, με αποτέλεσμα η μηχανή να σκουριάσει και η Ελλάδα να μείνει ακίνητη.
Μ΄ εσάς το Υπουργικό Συμβούλιο και τους βουλευτές σας φυσάτε μ΄όλη σας τη δύναμη, τη δύστυχη χώρα μας με σκοπό να τη ρίξετε από το βάθρο που αιώνες τώρα ο πολιτισμός και οι αξίες της, την είχαν στήσει σύμβολο στους λαούς του κόσμου.
Ξέχασα όμως, ότι αυτά που κάνετε δεν γνωρίζουν από ιδανικά αλλά μόνο για το χρήμα.
Σιχάθηκα το χρήμα κι αυτούς που το υπηρετούν. Είστε η μαριονέτα ή το χέρι που την κινεί;
Πού ξανακούστηκε παιδικοί σταθμοί να μπουν στο στόχαστρο της «έμπνευσης» σας; Κάνατε το οκτάωρο έτσι επιπόλαια χωρίς να κάνετε τον κόπο να πείτε στο πετσί μιας βρεφονηπιοκόμου.
Κύριε Πρωθυπουργέ, τα προνήπια δεν είναι χαρτιά. Είναι ψυχές οι οποίες χρειάζονται νηφαλιότητα, ηρεμία και μια εκπαιδευτικό χαρούμενη που τα εκπαιδεύει. Εσείς πράξατε σαν οι παιδικοί σταθμοί να είναι αποθήκες παιδικών ψυχών.
Μ΄ αυτό το ωράριο, καταδικάζετε τις μητέρες εκπαιδευτικούς να μη είναι μητέρες για τα δικά τους παιδιά. Ν΄ απουσιάζουν από τα μητρικά τους καθήκοντα κι έτσι μ΄αυτόν τον τρόπο έντεχνα, με στόχο και με σατανική μέθοδο διαλύεται η οικογένεια.
Μπράβο κύριε Πρωθυπουργέ. Είστε άξιος μαθητής των σκοτεινών σχεδίων. Όσο για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων τους υποτιμήσατε όσο δεν γίνεται. Αυτοί κρατούν το μέλλον στα χέρια τους. Μ΄ ένα επάγγελμα ψυχοφθόρο μοχθούν για την παιδεία, τη γνώση, τη γλώσσα και τη θρησκεία. Ποια η ανταπόκριση;
Το μηδέν το τίποτε. Μια χώρα στηρίζεται στη Γλώσσα της. Είμαστε Έλληνες κύριε Πρωθυπουργέ. Αν εσείς το έχετε ξεχάσει ή δεν το γνωρίζετε είναι καιρός να μάθετε ότι δεν θέλουμε να μας σώσετε άλλο. Χορτάσαμε από σωτήρες. Αλήθεια ποιος μας ρώτησε πριν μπούμε στην ΟΝΕ; έγινε κάποιο δημοψήφισμα; και εσείς που βρισκόσασταν; προήλθατε από παρθενογένεση; Είστε ο μακροβιότερος υπουργός αυτού του δύστυχου κράτους. Ενσυνείδητα εκμαυλίσατε τον λαό με πομπώδη πυροτεχνήματα που τελικά μας έκαψαν. Χαρείτε τώρα τα αποκαΐδια της εξουσίας σας κι αν βρείτε μέσα σας έστω κι ένα ψήγμα από ντροπή παραιτηθείτε!
Ειρήνη Βογιατζή-Χαραλάμπη
Συγγραφέας –Εκπαιδευτικός

tonoikaipnevmata.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: