Την Παρασκευή η τελική αναμέτρηση – Ψήφος εμπιστοσύνης ή εκλογές;


- 147 συν 2 εκτός στηρίζουν την κυβέρνηση
- Εννιά βουλευτές απειλούν να μην ψηφίσουν
- Καταγγέλλει συμφέροντα που υποκινούν βουλευτές ο Πρωθυπουργός Όλα θα κριθούν στο... νήμα της Παρασκευή. Πέντε κυρίες απειλούν ανοιχτά την κυβέρνηση και άλλες δύο ίσως αποτελέσουν το “κλειδί” για τον αριθμό 151 που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Η Μιλένα Αποστολάκη το ξεκαθάρισε, διαχώρισε τη θέση της και ανεξαρτητοποιήθηκε ρίχνοντας τον αριθμό των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κάτω από το όριο των 153 που είχε θέσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.“Θα κρίνω από όλα τα δεδομένα” έλεγε αργά χθες τη νύχτα η Εύα Καϊλή αφήνοντας πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην στηρίξει την κυβέρνηση, ενώ παρόμοια στάση κρατούν Βάσω Παπανδρέου, Χαρά Κεφαλίδου, Τόνια Αντωνίου και Κατερίνα Μπατζελή.
Με όλα τα παραπάνω ο αριθμός των βουλευτών που είναι βέβαιο ότι θα στηρίξουν πέφτει στους 147.
Ωστόσο πρέπει να θυμηθούμε ότι η κ. Κατσέλη έχει πει ότι διαχώρησε τη θέση της την προηγούμενη φορά και αφήνει να εννοηθεί ότι δεν έχει πρόθεση να ρίξει την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα η Έλσα Παπαδημητρίου δηλώνει πως ίσως στηρίξει με τη δική της ψήφο. (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)
Και πάλι όμως ο αριθμός δεν ξεπερνάει τους 149.
Αριθμός που οδηγεί σε άμεσες εξελίξεις. Ειδικά από τη στιγμή που ορισμένοι προσθέτουν στα ονόματα των κυριών και τέσσερα ακόμη ονόματα, αυτά των κυρίων Ανδρουλάκη, Σαλαγιάννη, Λιντζέρη και Βαρβαρίγου.
Ουσιαστικά κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι ισορροπίες που θα παίξουν την κρίσιμη στιγμή ρόλο.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με ένα κόμμα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης καταγγέλλει συμφέροντα και υποκινητές.(Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και την απόφαση του Υπουργικού)
Ο Πρωθυπουργός αναρωτήθηκε “τι άλλαξε” και πρόσθεσε “γιατί λύσσαξαν” τα άλλα κόμματα και τα περισσότερα ΜΜΕ.
Ο ίδιος φωτογράφησε το ποιος και το τι λέγοντας: “κάποιοι τραπεζίτες ανησυχούν, κάποια ΜΜΕ είναι υπερχρεωμένα, ενώ παράλληλα προχωράει η έρευνα των καταθέσεων στην Ελβετία. Όσοι έπαιξαν στη χρεοκοπία της χώρας, κατανόησαν ότι έχασαν τα χρήματά τους, το ίδιο και όσοι πόνταραν στην επιστροφή στη δραχμή”
Αυτά εκτός κόμματος ή μήπως και εντός. Τα βέλη δεν στράφηκαν μόνο εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας και οι ευθεία κατηγορία για υπόγεια συμφέροντα ίσως ωθήσει τα πράγματα ακόμη περισσότερο στα άκρα.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: