OXI ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.....Σε εφεδρεία τίθενται από σήμερα περίπου 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι ...

Σε εφεδρεία τίθενται από σήμερα περίπου 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Εξορθολογισμό του μέτρου για τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών Μ. Βορίδης Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, κάτι που σημαίνει ότι περίπου 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι σταματούν από σήμερα να δουλεύουν! Η αρχή γίνεται με 4.000 εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά παρέμεναν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ευνοϊκών ρυθμίσεων και ακολουθούν άλλοι 16.000 μόνιμοι υπάλληλοι που αποκτούν δικαίωμα πλήρους σύνταξης έως το τέλος του 2013. Οι εργαζόμενοι αυτοί υπάγονται στη λεγόμενη προ-συνταξιοδοτική εφεδρεία και θα αμείβονται με το 60% των αποδοχών τους μέχρι να βγουν στη σύνταξη.
Σημειώνεται ότι ένα -αδιευκρίνιστο- μέρος των υπαλλήλων αυτών, δεν έχει λάβει ακόμη τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις για την απομάκρυνσή τους. Αυτοί θα προσέλθουν κανονικά σήμερα στην εργασία τους και αναμένεται να λάβουν τις πράξεις ακόμη και εντός της ημέρας!
Μάλιστα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα, μια νέα εγκύκλιο, στην οποία τονίζεται η ανάγκη τήρησης των καταληκτικών ημερομηνιών για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων έναρξης της εργασιακής εφεδρείας. Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο που υπογράφεται από τον υπουργό Δ. Ρέππα και απευθύνεται σε όλους τους φορείς του δημοσίου, αναφέρεται ότι προκειμένου να μην υπάρξουν προσκόμματα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις διοικητικού/προσωπικού να αποστείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία άμεσα και όχι μετά την 28ης Νοεμβρίου 2011 (σ.σ. δηλαδή… σήμερα!) αναλυτικές καταστάσεις με τα στοιχεία του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετεί στο φορέα τους και έχει γεννηθεί κατά τα έτη 1958 και προγενέστερα και ενδέχεται να πληροί τα κατά περίπτωση έτη ασφάλισης για την ένταξη σε εργασιακή εφεδρεία.
Με τη σειρά τους τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει άμεσα να απαντήσουν στους διάφορους φορείς αν οι εργαζόμενοι που περιλαμβάνονται στην ονομαστική κατάσταση έχουν χρόνο ασφάλισης στο ταμείο για το χρονικό διάστημα πριν από την πρόσληψή τους στο φορέα που υπηρετούν σήμερα και εν συνεχεία να εκδίδουν κατά άμεση προτεραιότητα βεβαίωση για το χρόνο ασφάλισης, η οποία και θα χορηγείται στους ενδιαφερόμενους, κατόπιν αίτησής τους.
ΑΔΕΔΥ: Αποφράδα ημέρα
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει:

«Αποφράδα ημέρα για το Δημόσιο και τους Δημοσίους Υπαλλήλους είναι η σημερινή, καθώς η μνημονιακή Συγκυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τις διατάξεις για ένταξη σε «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» και «εργασιακή εφεδρεία», οδηγώντας σε έμμεση απόλυση δεκάδες χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους.
Με τις παραπάνω διατάξεις, χωρίς να υπολογίζεται το βαρύ ανθρώπινο κόστος, καταργείται η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων, για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα καθιέρωσής της. Ταυτόχρονα, προσβάλλονται η νομιμότητα και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας!!
Η αποχώρηση 20.000 μονίμων υπαλλήλων και ο προγραμματισμός Τρόικας και Συγκυβέρνησης, να ακολουθήσουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις την επόμενη διετία, θα έχουν δραματικές επιπτώσεις και για πολλούς άλλους εργαζόμενους που οδηγούνται σε βίαιη αποχώρηση και σε καθεστώς ημιανεργίας. Δραματικές, επίσης, θα είναι οι συνέπειες και για τις Δημόσιες Υπηρεσίες που ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού. Σοβαρός θα είναι ο αντίκτυπος και στα Κοινωνικά Αγαθά και Υπηρεσίες και βέβαια στην κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των πολιτών.
Είναι σαφές ότι, μέσα από τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, το Κράτος οδηγείται σε διάλυση, η Δημόσια Διοίκηση σε πλήρη απορρύθμιση, το όποιο Κοινωνικό Κράτος σε κατεδάφιση, οι εργαζόμενοι σε απόγνωση, η κοινωνία σε εξαθλίωση, καθώς οι απολύσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο γίνονται με μοναδικό γνώμονα την περιστολή δαπανών και χωρίς να εξετάζονται ούτε οι πραγματικές ανάγκες των Δημοσίων Υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό ούτε το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί, πλήττοντας κυρίως τα ευρύτερα, φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα, τα οποία θα στερούνται πλέον στοιχειώδους πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, μαζί με ολόκληρη την Κοινωνία, δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να ανατρέψουμε τις βάρβαρες αυτές πολιτικές επιλογές, με σκοπό την προάσπιση των θέσεων εργασίας, των κοινωνικών αγαθών και της κοινωνικής συνοχής.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Απεργία που έχουν εξαγγείλει από κοινού οι δύο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011 και στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως στις 11.00 π.μ».


Το επόμενο κύμα εφεδρείας
Το επόμενο κύμα προ-συνταξιοδοτικής εφεδρείας, που αφορά περίπου 12.000 υπαλλήλους αορίστου χρόνου σε φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιανουαρίου 2012. Ωστόσο, εκκρεμεί και σε αυτή την περίπτωση η έκδοση διαπιστωτικών πράξεων.
Όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου πρέπει να έχουν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση για τον ακριβή χρόνο ασφάλισής τους όχι μόνο στον φορέα που εργάζονται, αλλά και τυχόν συντάξιμη προϋπηρεσία από άλλους φορείς. Τα στοιχεία αυτά θα διασταυρωθούν, προβλέπονται ποινές για όσους αποκρύψουν χρόνια και βέβαια συντάξιμη υπηρεσία που δεν θα δηλωθεί δεν θα προσμετρηθεί.
Εξορθολογισμό στις συγκοινωνίες προανήγγειλε ο Μ. Βορίδης
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, με δηλώσεις που έκανε το πρωί στο Σκάι, προανήγγειλε τον εξορθολογισμό του μέτρου της εφεδρείας σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες. Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε την εφεδρεία ως «οριζόντιο μέτρο που ενέχει αδικίες» και τόνισε ότι απαιτούνται στοχευμένες παρεμβάσεις και εξορθολογισμός, καθώς -όπως είπε- εκτός από τις υπηρεσίες «θα υπάρχουν επιπτώσεις και στα έσοδα».
Κατά τον κ. Βορίδη, εντός της εβδομάδας θα υπάρχει απόφαση για την εφεδρεία στον τομέα των μέσω μεταφοράς, αλλά διευκρίνισε ότι η βασική φιλοσοφία του μέτρου δεν πρόκειται να αλλάξει.   πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: