Η τελική επίθεση κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων άρχισε...

του Νίκου Καρρά
Μπορεί η διαφήμιση που παίζεται παντού, να είναι ο "ομορφάντρας μου", αλλά η αυτή που υπάρχει σε εφημερίδες, περιοδικά, σαιτς , είναι όλα τα λεφτά και μιλάει για αγορά χρυσού. Είναι η διαφήμιση που λέει. Έχεις χρυσό; Τον ανταλλάσσουμε μετρητά και άμεσα. Μάλιστα προχωράνε παραπέρα και σου λένε ερχόμαστε και στο σπίτι! Έχουν καταλάβει, ότι ο Έλληνας ξεπουλάει τα πάντα για να επιβιώσει και όρμησαν με την ανάγκη του μετρητού που έχει να του πάρουν τα όλα. Αλλά καλά αυτοί είναι έμποροι και κοιτάνε να κονομήσουν, διότι αν θες πας, αν δεν θες δεν πας. Το δημόσιο τι είναι; Έμπορας; Τοκογλύφος; Τι είναι τελικά;
Το δημόσιο λοιπόν επειδή, έχει σχεδόν εξαντλήσει όλους τους τρόπους εισπράξεις εσόδων, με την ασήκωτη φορολόγηση των πάντων, τις μειώσεις αποδοχών, εφεδρείας – απολύσεις, συντάξεων, νέα τεκμήρια, χαράτσια αλλά επειδή πάλι δεν... τους βγαίνει το έργο, διότι τον στέγνωσαν τον Έλληνα, σκέφτηκαν αλλά τρόπο τα γατόνια του οικονομικού επιτελείου να εισπράξουν τα χρέη προς το δημόσιο. Την ανταλλαγή. Παλιά έδινες ένα κιλό φασόλια έπαιρνες ένα κιλό φακές. Έδινες ένα σακάκι έπαιρνες ένα σώβρακο και πάει λέγοντας.
Θα πηγαίνεις τώρα στην εφορία και θα λες. Πόσα χρωστάω; Λέει η εφορία; 5000 κύριε. Λέει ο φορολογούμενος; Έχω ένα μερσεντές του 2005 το παίρνεις και κλείνουμε το χρέος. Αν πάλι το χρέος είναι μεγάλο, τότε γίνεται με ανταλλαγή διαμέρισμα, κανένα ποτιστικό χωράφι, μετοχές, ομόλογα πριν κουρευτεί και ότι ‘άλλο σκεφτούν…..
Γι αυτό ξεκίνησα με τις αγγελίες χρυσού. Φαίνεται το ελληνικό δημόσιο ζήλεψε την δόξα αυτών των εμπόρων-τοκογλύφων και ακολουθούν το παράδειγμα τους.
Ψάχνει να βρει λεφτά απεγνωσμένα να πληρώσει τους δανειστές αλλά από την άλλη ετοιμάζουν νέα εγκλήματα εις βάρος του λαού με τα PSI και PSI+.
Αλλά πίσω από αυτή την ενέργεια κρύβεται και κάτι άλλο. Μετά την λεηλασία των καταθέσεων, με το πρόσχημα πληρωμής χρέους, πέρασαν στην κατάσχεση της περιούσιας των Ελλήνων. Αρκεί να θυμηθείς την συνέντευξη κάποιου Μόσιαλου που είπε. Ο Έλληνας έχει περιούσια αλλά ο Γερμανός που δεν έχει τον δανείζει. Είναι σωστό; Έτσι είχε πει. Ήξερε άραγε κάτι; Μάλλον, διότι όταν σε καλεί η εφορία να προχωρήσεις σε τέτοιους διακανονισμούς, πρέπει και αυτό να ήταν σχεδιασμένο.
Εφαρμόζοντας μεθόδους στυγνών τοκογλύφων κάνουν την τελική επίθεση που έχει πλέον σκοπό να σου πάρουν ένα σπιτάκι που χρεώθηκες μέχρι τον λαιμό να το αποκτήσεις ή οι δόλιοι γονείς σου μάτωσαν να αποκτήσουν αλλά τώρα οι νοσηροί εγκέφαλοι σχεδιάζουν με πρόσχημα το χρέος να στο αρπάξουν!Δυστυχώς από το κοινωνικό κράτος φθάσαμε στο τοκογλυφικό για να είμαστε λέει στο ισχυρό ευρώ. Ναι, στο εύρο της Μέρκελ και σαν αντάλλαγμα να ξεβρακωθούμε τελείως.
Αλλά μην έχει παράπονο έχεις ευρώ και όχι δραχμή.
Υ.Γ. Το παλιό τραγούδι έλεγε. Και εμείς οι δυο στον καφενέ ,τσιγάρο πρέφα και καφέ βρε δεν βαριέσαι αδελφέ. Πόσο επίκαιρο είναι; πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φιλαρακι, καλημερα.το αρπαγμα της μικρης περιουσιας του κοσμακη -απο δημοτικα και κρατικα λαμογια- (σπιτακι,χωραφακι) ΗΤΑΝ το ζητουμενο αυτης της "διαδικασιας" που ξεκινησε 40 χρονια,τωρα.γιατι,μετα,θα περασουν με μεθοδους που βλεπουμε σημερα σε "καποιους",και τα (πολλα)σπιτακια μαζι θα δωσουν πολυκατοικια ή οικοδομικο τετραγωνο ιδιοκτησιας ΕΝΟΣ ενω τα (πολλα)χωραφακια θα δωσουν αγροκτηματα, επισης ιδιοκτησιας ΕΝΟΣ.ριξε μια ματια στο "τα σταφυλια της οργης" του σταϊνμπεκ. κι εκει θα δει ο κοσμακης τι θα πει...λογκ λογκ αγγουρι...επανερχομαι και επεξηγω ο,τι θελεις(any place, any time). fridos και καλη χρονια...

evangello είπε...

...fridako μου,τέτοιος λαός,αυτά του αξίζουν....να είσαι καλά και χρόνια καλά και όσα κάνεις κέφι!!