Μία είναι η διέξοδος για τον ελληνικό λαό… σας βουλιάζουμε και αλλάζουμε

Μία είναι η διέξοδος για τον ελληνικό λαό… σας βουλιάζουμε και αλλάζουμε
Δεν υπάρχει φως στο τούνελ τουλάχιστον για τα επόμενα τριάντα… χρόνια.
Το γεγονός αυτό πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και των όσων συμφωνήθηκαν που κανείς (πολιτικοί, πολιτευτές, ΜΜΕ και λοιπά «παπαγαλάκια») μέχρι τώρα δεν τολμά να ξεστομίσει… περιμένοντας να εξαντληθεί ανάλογος χρόνος μέχρι την…υπερψήφιση τους τα οποία και μας ανακοινώνονται υπό τη μορφή έκπληξης!

Είμαστε, και καλά…, σε προεκλογική περίοδο. Όλα τα κόμματα του σάπιου, πεπαλαιωμένου, παρωχημένου, διαλυμένου, ανύπαρκτου, της ρεμούλας, των λαμογίων και παραπλήσιων εννοιών, προετοιμάζονται για να μας αραδιάσουν εκ νέου νέες… μπούρδες!!!


Ευτυχώς, όμως θα υπάρχει πληθώρα επιλογών λίγο πριν τις κάλπες, δηλ. για όσους πάνε στις κάλπες…
Δημοκρατική Αριστερά ή Καρατζαφέρης της Αριστεράς…,
Δημοκρατική Συμμαχία ή παρακλάδι της ΝΔ που κακιές γλώσσες λένε πως ενδέχεται να μην κατεβάσει ψηφοδέλτια και να ενσωματωθεί στη «γενέτειρα μαμά» ΝΔ…,
Άρμα πολιτών ή αν κάτσει…, ΣΥΡΙΖΑ ή το παιδάκι που ακόμα δεν παίζουνε…,
ΚΚΕ ή αντίδραση στην αντίδραση και στειρότητα για τη στειρότητα…,
Δημοκρατικός Σοσιαλισμός ή συνονθύλευμα πράσινου χρώματος διαγραμμένων πασόκων κι όχι μόνο…,
Ανεξάρτητοι Έλληνες ή συνονθύλευμα μπλε χρώματος διαγραμμένων νεοδημοκρατών κι όχι μόνο….

Φοβερές, και μακρόπνοες επιλογές για όλη την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες…

Κανείς δεν τολμά να μας μιλήσει γιατί βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, και οι σάλπιγγες θα ακουστούν μετά την Κυριακή εκείνη… Παραμένοντας κατώτεροι των περιστάσεων προσπαθούν, κι ειδικότερα τα «στελέχη» των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων να μαζέψουν τα «σπασμένα». Κι όχι, φυσικά, τα «σπασμένα» από την κοινωνική τους βάση, αλλά από προσωπικές φιλοδοξίες, αντιπαραθέσεις, αντιρρήσεις επί νομοσχεδίων, υπερψήφιση δανειακής σύμβασης κτλ. με λίγα λόγια από πολιτευτές, νυν βουλευτές, διαγραφέντες γνωρίζοντας ότι αποτελούν «γρανάζια» της μηχανής ψηφοθηρίας του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος.


Η αγανάκτηση

Φοβάμαι, όμως, ότι δεν έχουν καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί. Αδυνατούν να αποδεχτούν την αγανάκτηση του κόσμου. Αδιαφορούν για τα όσα έχουν υποστεί οι μεσαίες και χαμηλές κοινωνικές τάξεις. Έχουν ξεχάσει ότι περίπου 1.300.000 είναι άνεργοι. Αλλά σίγουρα γνωρίζουν να βροντοφωνάζουν ότι η ανάπτυξη είναι μονόδρομος… κι αναρωτιέμαι αν θυμούνται τι σημαίνει και πως πραγματοποιείται!

Βέβαια, διαπιστώνοντας ότι η χρυσή αυγή είναι λίγο πριν την είσοδό της στο κοινοβούλιο, οι άνθρωποι της κυβέρνησης ξεκίνησαν να «ενδιαφέρονται» για το λαθρομεταναστευτικό. Με ημίμετρα, μιας και γίνεται κουβέντα για μετατροπή 30 στρατοπέδων ανενεργών σε σταθμούς συγκέντρωσης…, ασυνεννοησία με περιφερειάρχες, άμεσες – γι’ αυτούς – λύσεις που κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί την αμεσότητα…, απελάσεις -τώρα θα μπορέσουν να τις κάνουν… όλως τυχαίως -, τα «παπαγαλάκια» τους να συνεχίζουν να μας «βομβαρδίζουν» σχετικά με τη σημασία που έχει την κυβερνητική αυτή κίνηση και… και… και… Κι όλα χάριν προεκλογικής περιόδου!!!


Μετά, ο λογαριασμός…

Γιατί δε μας λένε πως μετά τις εκλογές, όλα τα κοινωνικά επιδόματα θα κοπούν.
Θα χρειαστούν για ακόμα μία φορά επιπλέον μέτρα ώστε να εισπραχθούν 11 δις ευρώ.
Το 7% (περίπου 700.000) του ελληνικού πληθυσμού θα πάψει να εισπράττει κοινωνικά επιδόματα όπως φοιτητικό επίδομα, επίδομα ενοικίου και σειρά άλλων επιδομάτων.
Όλα τα κοινωνικά επιδόματα θα μετονομασθούν σε «επίδομα φτώχειας» και θα το λαμβάνουν όσοι ζουν κάτω από το όριο φτώχειας…
Και πόσοι συμπολίτες μας ζουν σήμερα κάτω από αυτό το όριο;;;
Ποιο θα είναι αυτό το όριο;;;
Ποιος θα θέσει τα κριτήρια του ορίου φτώχειας;;;

Η κοινωνική πολιτική για Ελλάδα και Ευρώπη θα πάψει να υπάρχει
Κι όλα αυτά επειδή συγκαταλέγονται στα συμφωνηθέντα της νέας δανειακής μας σύμβασης, το μνημόνιο 2!!!

Γι’ αυτό και στις επερχόμενες εκλογές μία είναι η διέξοδος για τον ελληνικό λαό!!!
Σας βουλιάζουμε και αλλάζουμε!!!




Του Νίκου Κούτρα* στην enimerosi


* Πολιτικός Επιστήμονας, Μ.Δ. «Επιστήμη της Πληροφορίας», Υποψήφιος Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: