ΙΧΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ;

Χθες έγινε εκείνη η πρώτη φοβερή δήλωση Μπεγλίτη για την αυτοκτονία όπου ο προδότης και εχθρός του λαού ( και πρώην υπουργός Άμυνας με ότι αυτό συνεπάγεται από τρελό φαγοπότι ..) είπε τα εξής περίφημα για τον αυτόχειρα : "Το αν είχε χρέη ή δεν είχε χρέη, το αν τα έφαγαν τα παιδιά του ή τα έφαγε ο ίδιος, σεβασμός σ' αυτές τις περιπτώσεις...", έρχεται νέα δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών Πάπαρι Κουκουλόπουλου, για την αυτοκτονία του 77χρονου πρώην φαρμακοποιού, Δημήτρη Χριστούλα, τον οποίο εμμέσως πλην σαφώς τον... εγκαλεί (!) γιατί η φαρμακευτική δαπάνη από τα 4 δισ. εκτοξεύθηκε στα 9 δισ. ευρώ μέσα σε λίγα χρόνια και περίπου του αποδίδει ευθύνες!                               S.τ.γ.θ.
Τα παρα κάτω άρθρα του Π.Κ. πότε έχουν εφαρμογή ;
Άρθρο 365.
Προσβολή της μνήμης νεκρού.
Όποιος προσβάλλει τη μνήμη νεκρού με βάναυση ή κακόβουλη εξύβριση ή με συκοφαντική δυσφήμηση (άρθρ. 363) τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών.
Άρθρο 363.
Συκοφαντική δυσφήμηση.
Αν στην περίπτωση του άρθρου 362, το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών· μαζί με τη φυλάκιση μπορεί να επιβληθεί και χρηματική ποινή. Μπορεί επίσης να επιβληθεί και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων κατά το άρθρο 83.
Άρθρο 362.
Δυσφήμηση.
Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινή. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της φυλάκισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: