ΕΟΤ: Διακοπές χαμηλού κόστους για 81.200 δικαιούχους!!



Διακοπές χαμηλού κόστους για 81.200 δικαιούχους περιλαμβάνει το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ «Τουρισμός για όλους». Στόχος του φετινού προγράμματος είναι η αναθέρμανση της εσωτερικής αγοράς, που σύμφωνα με τα στοιχεία επίσημων τουριστικών φορέων έχει πληγεί σοβαρά από την κρίση.
Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ (θα καλυφθεί από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για τα έτη 2012-2013).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα υποπρογράμματα των «εξαήμερων διακοπών» (5 διανυκτερεύσεις ) που θα διαρκέσουν από τον Αύγουστο έως τις 31 Μαΐου 2013 και της «τρίτης ηλικίας» με διάρκεια από την 1η Οκτωβρίου 2012 έως τις 31 Μαΐου 2013.
Στο πρόγραμμα των «εξαήμερων διακοπών» μπορούν να συμμετέχουν με εισοδηματικά κριτήρια υπάλληλοι και συνταξιούχοι με τα προστατευόμενα μέλη τους που δεν ήταν δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Oργανισμού Eργατικής Eστίας ή του Oργανισμού Aγροτικής Eστίας.

Επίσης, άτομα με αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως εισοδήματος, πολύτεκνοι κ.α. Το όριο του ατομικού εισοδήματος για μεμονωμένους δικαιούχους είναι το ποσό των 18.000 ευρώ, για τους δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα το ποσό των 31.000 ευρώ και για τους τρίτεκνους το οικογενειακό εισόδημα των 40.000ευρώ. Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ.

Οι κάτοχοι των δελτίων κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Επικράτεια. Τα δελτία «εξαήμερων διακοπών», θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της χώρας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και μέχρις εξαντλήσεως των 76.200 δελτίων που θα διατεθούν συνολικά για το συγκεκριμένο υποπρόγραμμα.

Επίσης, μέσω των ΚΕΠ θα διανεμηθούν και τα δελτία του προγράμματος «τρίτης ηλικίας», τα οποία θα ανέλθουν συνολικά σε 5.000.

Ο ΕΟΤ έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους επιχειρηματίες ξενοδόχους για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοίνωση για τους δικαιούχους του προγράμματος και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Ε.Ο.Τ. στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας.

Όλες οι πληροφορίες του προγράμματος, τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια θα διατίθενται από τα ΚΕΠ, τα γραφεία του ΕΟΤ και από την ιστοσελίδα του ΕΟΤ www.gnto.gov.gr ή www.visitegreece.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: