Γιατί ρε αλήτες; Γιατί;

Τα τελευταία 24ωρα όλο και περισσότερα είναι τα email που φτάνουν στο tromaktiko, από απεγνωσμένους νέους σε ηλικία αναγνώστες. Κάθε φορά που διαβάζω τα email τους, μουδιάζει το κεφάλι μου. Θυμώνω, βράζω, πονάω. Πονάω για τη κατάντια που ζούμε, για τη κατάντια που μας επέβαλλαν. Δείτε την κραυγή απόγνωσης αυτής της γυναίκας ΕΔΩ, της κοπέλας με τα όνειρα ΕΔΩ και το συγνώμη της 25χρονης κοπέλας που δημοσιεύσαμε πριν λίγο ΕΔΩ. Μέσα σε ένα 24ωρο... μαύρισε η ψυχή μου 3 φορές, από ανθρώπους που νιώθουν τον πόνο, την απόρριψη, τη δυστυχία από ένα σάπιο σύστημα που ζέχνει από όπου και να το πιάσεις.Άτιμο πράγμα η πείνα και να μην έχεις ευρώ στην τσέπη σου. Όποιος δεν το έχει ζήσει, δεν μπορεί να το καταλάβει. Άτιμο πράγμα να βρέχεις μπαγιάτικο ψωμί για να το φας και να χορτάσεις. Άτιμο πράγμα να έχεις όνειρα, να σπουδάζεις, να έχεις βάλει ισορροπίες στη ζωή σου και να έρχεται κάποιος και να στα "βιάζει". Αλλά τι λέω πάλι; Στα παπάρια τους αυτοί που ζουν στο δικό τους αλεξίσφαιρο κλουβί, με τα θωρακισμένα αυτοκίνητα των 750 χιλιάδων ευρώ, τις 5 μηχανές συνοδεία και τα σπίτια 400 τετραγωνικών μέτρων. Η μόνη τους έννοια είναι αν το πρωί που θα πάνε στην χέστρα για να βγάλουν τους αστακούς και τα κοψίδια της προηγούμενης, θα τους έχει το υπηρετικό προσωπικό τις πρωινές εφημερίδες ζεστές για να τις ξεφυλλίσουν. Στα παπάρια τους αν καθημερινά σχεδόν σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, έχουμε νέα παιδιά κλεισμένα μέσα σε δωμάτια να παλεύουν με τη κατάθλιψη και τη πείνα τους. Ποιος από αυτούς τους "σάπιους" έχει κοιμηθεί χωρίς καλοριφέρ, με υγρασία στο δωμάτιό του; Ποιος έχει φάει για μια ολόκληρη εβδομάδα μακαρόνια λασπωμένα και σκέτα; Ποιος από τα λαμόγια που μας κυβερνούν έζησε την απόρριψη, τον χλευασμό και την ταπείνωση από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού επειδή δεν είχε να πληρώσει το ενοίκιό του; Πως θέλεις ρε Έλληνα, να νιώσουν τα κοπρόσκυλα από τα κολέγια το πως νιώθεις εσύ που δεν έχεις στον...ήλιο μοίρα, όταν η μοναδική δυσκολία που έχουν περάσει στη ζωή τους ήταν όταν τους πήραν με την λιμουζίνα του μπαμπά να τους πάνε στο στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης (όσοι πήγαν) για να δώσουν το παρόν τους και μετά να γίνουν "μπουχός" για τους επόμενους 18 μήνες;

Πως θέλεις ρε Έλληνα, να νιώσουν τα κοπρόσκυλα το κρύο που τρως και θα φας επειδή δεν έχεις ούτε ηλεκτρική σόμπα στο σπίτι σου (για όσο θα το έχεις), όταν το μοναδικό κρύο που έχουν νιώσει τα κολεγιόπαιδα είναι κάθε Χριστούγεννα στο Γκστάαντ της Ελβετίας με τα πέδιλα του σκι;

Διαβάσατε για την Τίνα Μπιρμπιλή πόσο στο μ@@νι της γράφει τους Έλληνες, βγάζοντας 8500 ευρώ μηνιαίως (επίσημα) ενώ μένει στον κεντρικότερο και ακριβότερο δρόμο του Παρισίου, τον Champs Elysee για να έχει εύκαιρο το shopping, πηγαίνει κάθε πρωί στις 9 στο ακριβότερο γυμναστήριο της πόλης, ενώ δουλεύει (για 8.5 χιλιάρικα) από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα. (δείτε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ). Ξέρετε που την γνώρισε και την έκανε Υπουργό το άλλο το καθυστερημένο (ΓΑΠ) την όμοιά του; Σε "πάγκο" γυμναστικής γυμναστηρίου.

Την ώρα που 9 στους 10 Έλληνες είναι στα όρια της φτώχειας, της πείνας και της έξωσης, όλοι μα όλοι οι πολιτικοί μας γράφουν εκεί που κυριολεκτικά δεν πιάνει μελάνι.

Και από την άλλη, κάθε μέρα, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ακούμε μέσω email φωνές απόγνωσης νέων ανθρώπων που έχασαν τα όνειρά τους. Που έχουν χάσει κάθε ελπίδα για το αύριο.

Και έχουμε τον κάθε "μούλο" να μας κοροϊδεύει σαν τον ΥΠΟΙΚ της Σερβίας Μλάτζαν Ντίνκιτς:  "Θα ζήσετε χειρότερα, αλλά δεν θα πεθάνετε". (διαβάστε ΕΔΩ)

Ρε άι στο διάολο και ακόμα παρά πέρα κοπρίτη. Στα τσακίδια όλοι.
Ο θυμός είναι μεγάλος, το καζάνι έχει παραβράσει, όλο και περισσότερους ακούω να λένε "θα πάρω την καραμπίνα και θα καθαρίσω όσο περισσότερους μπορώ μέσα στη Βουλή".

Ξέρετε κύριοι, έναν μπορεί να τον κάνετε καλά, αν δείτε έναν λόχο να έρχεται οπλισμένος δεν ξέρω τι θα κάνετε. Και επικίνδυνοι δεν είναι όσοι μιλάνε πολύ, αλλά όσοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα παραπάνω από όσα έχουν χάσει έως τώρα. Εύχομαι να είναι μόνο ένας κακός εφιάλτης αυτό...

Καλό κουράγιο αδέρφια. Μην το βάζετε κάτω. Όχι ακόμα τουλάχιστον...
https://www.facebook.com/nadia.anagn            http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7354.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: