Οριακά πέρασαν τα μέτρα με 153 ΝΑΙ - Αποκεφαλίστηκαν αστραπιαία 7 βουλευτές

128  είπαν ΟΧΙ,18 ΠΑΡΩΝ και 1 ΑΠΩΝ .153 άνθρωποι,πιθανότατα ελαφρά τη καρδία είπαν ΝΑΙ στο Μνημόνιο 3 που εξαθλιώνει έτι περαιτέρω τον Ελληνικό λαό κι ας λέει ο Σαμαράς ότι πέτυχε μεγάλη νίκη κι ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα.Ναι σελίδα αλλάζει,μόνο που μοιάζει πια με γειτονικές βαλκανικές χώρες! Η ψηψοφορία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με τα μέτρα να υπερψηφίζονται οριακά με 153 ψήφους, οι οποίες προήλθαν από 126 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και  27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αστραπιαία οι δύο αρχηγοί με επιστολές τους στον πρόεδρο της Βουλής καρατόμησαν 7 βουλευτές,που είπαν ΟΧΙ και ΠΑΡΩΝ,ήτοι:
Από τη ΝΔ διεγράφη ο Βουλευτής Κασαπίδης (Παρών) και από το ΠΑΣΟΚ η Γκερέκου (Παρούσα),ο Σκανδαλίδης(Απών),ο Κασσής(Οχι),ο Μπόλαρης(Παρών),ο Κουτσούκος(Παρών) και ο Παραστατίδης (Οχι)! Οι της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν στην πλειοψηφία τους παρών στο πολυνομοσχέδιο, ενώ οι κ.κ. Μουτσινάς και Βουδούρης ψήφισαν όχι παρά την κομματική γραμμή.
Ο ΑΠΩΝΤΑΣ Κώστας Σκανδαλίδης
προφανώς δεν περίμενε τη διαγραφή του αφού,σχεδόν ταυτόχρονα με την επιστολή Βενιζέλου στον πρόεδρο της Βουλής,έκανε δηλώσεις για την αυριανή μέρα του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση
 Απών από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος αιτιολογώντας τη στάση του, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ότι «τα μέτρα και η διαδικασία διαπραγμάτευσης που προηγήθηκε, δυστυχώς αποτελούν πλήρη αντιστροφή των προεκλογικών λόγων του ΠΑΣΟΚ και κατάφωρη παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας». Ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτηρίζει επιβεβλημένο από αύριο κιόλας τον επανακαθορισμό των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και τις πολιτικές που ακολουθεί. Εξηγεί επίσης ότι αν παρέμενε στην αίθουσα προκειμένου να ψηφίσει «ναι» αυτό θα συνιστούσε αποδοχή της οριστικής μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο. Εξηγεί όμως επίσης και ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην ψηφοφορία για να ψηφίσει «όχι» διότι τυχόν πλειοψηφία του «όχι» θα οδηγούσε σε άρση της δεδηλωμένης και σε άμεσες εκλογές που σήμερα δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: