Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου: Η κοινωνία επιστρέφει με 24ωρη γενική απεργία

Πετρόπουλος Α.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/02/2013
Η εκτόξευση της ανεργίας στο 27%, οι δραματικές περικοπές μισθών μετά την οριστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, οι διεργασίες για νέα μείωση του κατώτατου μισθού, η δραστική περιστολή των απεργιών, οι επιστρατεύσεις και η κλιμάκωση της στρατηγικής της έντασης και του αυταρχισμού απέναντι σε κάθε διαμαρτυρία και εργατική κινητοποίηση πριμοδοτούν την 24ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει για την ερχόμενη Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Συγκέντρωση στις 11.00 στο Πεδίο του Άρεως, προσυγκέντρωση της Αυτόνομης Παρέμβασης στο Μουσείο 10.30
Μετά από μια περίοδο υποχώρησης του μαζικού κινήματος, οι απεργίες των ναυτεργατών και των εργαζομένων στα ΜΜΜ απέδειξαν ότι "το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει", αντιθέτως η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε, με τα σημάδια αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό της να είναι πλέον εμφανή. Ταυτόχρονα, η παραδοχή εκ μέρους του ΔΝΤ του "λάθους" που εκτόξευσε την ύφεση και θα οδηγήσει σχεδόν 2.000.000 άτομα στην ανεργία μέχρι το τέλος του 2013 φαίνεται να εγκαινιάζει μια νέα περίοδο με την κοινωνία και τους εργαζόμενους να επιστρέφουν στο προσκήνιο.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που προγραμματίζουν την κεντρική απεργιακή τους συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως στις 11.00, εγκαλούν τη συγκυβέρνηση πως συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και μάλιστα με όλο και μεγαλύτερη επιμονή, την ώρα που ΔΝΤ και τρόικα με περίσσιο θράσος παραδέχονται τώρα ότι "το πρόγραμμα ήταν λάθος", ζητώντας συγγνώμη! Κι όμως, η συγκυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή του πιο ανάλγητου, του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα, εις βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνίας.
* Σε απεργιακή "επιστράτευση" καλεί τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τους συνταξιούχους και τους νέους η Αυτόνομη Παρέμβαση ζητώντας σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της ερχόμενης Τετάρτης και σημειώνοντας ότι "μπορεί να γίνει η αρχή ενός μεγάλου ξεσηκωμού για την ανατροπή του Μνημονίου και της τρικομματικής συγκυβέρνησης". Τέλος, κατηγορεί την κυβέρνηση για αυταρχισμό, τονίζοντας ότι "το δόγμα 'νόμος και τάξη', με στόχο την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών, βασιλεύει παντού. Η τρομοκρατία δεν αγγίζει μόνο τους εργασιακούς χώρους, αλλά επεκτείνεται σε όλες τις πλευρές της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: