ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ....

Όσο κι αν έψαξα στις σελίδες των βιβλίων της Ιστορίας, δεν κατάφερα να βρω πιο σκοτεινή περίοδο, απ αυτή που διανύουμε. Δεν είναι υπερβολή, γιατί ακόμα και όταν υπήρχαν πόλεμοι, κατοχές κλπ, ακόμα και στους πιο διεστραμμένους δικτάτορες ή "θεούς" αυτοκράτορες, υπήρχαν και μερικά – ελάχιστα – καλά σημεία. Ο Νέρωνας πχ, ο γνωστός παράφρων αυτοκράτορας, μείωσε τους φόρους σε αρκετές περιπτώσεις... Μόνο στη γερμανική κατοχή και σε ορισμένες μελανές σελίδες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, με απίστευτα ηλίθιους αυτοκράτορες, συναντάμε παρόμοιο χάος. Η σχιζοφρένεια δένει με την αλαζονική συμπεριφορά σε ένα τρισάθλιο μείγμα πολιτικής. Πολιτικής που έχει καταστρέψει και συνεχίζει να διαλύει τα πάντα.
Ακόμα και στα πιο αυταρχικά καθεστώτα, που οι δολοφονίες και οι βασανισμοί ανθρώπων είναι συχνοί, δεν χρησιμοποιείται προπαγάνδα σε τόσο μεγάλο βαθμό, για να δικαιολογηθεί η αχαλίνωτη βία της εξουσίας.
Δεν θα περιγράψω την κατάσταση, την ζούμε όλοι μας. Σε κάθε χούντα οι δικτάτορες αρέσκονται σε δυο πράγματα.Το ένα είναι να δείχνουν ότι έχουν εξουσία και να τη χρησιμοποιούν, για να τρομοκρατήσουν ή να υποτάξουν. Το άλλο είναι οι κολακείες και τα ψέματα, που οι ίδιοι θέλουν ν’ ακούνε.
Έτσι από τη μια τα προσκυνημένα φερέφωνα και οι βολεμένοι ανίκανοι κόλακες γλείφουν ασύστολα τα οπίσθια των εξουσιαστών, βρίζοντας ταυτόχρονα όλους τους υπόλοιπους, από την άλλη χρησιμοποιούνται οι δυνάμεις καταστολής για να συντρίψουν κάθε φωνή διαφορετική.
Σε όλες τις δικτατορίες, αν κάνουν "δημοψηφίσματα" ή "εκλογές", οι δικτατορίσκοι, παίρνουν θεαματικά ποσοστά. Ο Γ. Παπαδόπουλος πχ πάνω από 90%, λίγο πριν πάει στην ψειρού, ο Σαντάμ 100% λίγο πριν τον κρεμάσουν. Φυσικά, ας τολμήσει κάποιος να κάνει διαφορετικά...Σ αυτή τη χούντα δεν έχουν τα νόθα δημοψηφίσματα, έχουν όμως τα ψεύτικα γκάλοπ. Έχουν ακόμα τα κανάλια, τα οποία πληρώνονται, για να υμνούν τα ανύπαρκτα κατορθώματα. Βαπτίζουν τις κουταμάρες και τα λάθη "σωτηρία" και προσπαθούν να μας πείσουν για τη "σοφία του αρχηγού". Όταν φυσικά πέφτει η χούντα θα φτύνουν εκεί που γλείφαν.
Το τι κάνουμε, είναι αυτονόητο για τους ανθρώπους που θέλουν να ζουν ελεύθεροι και με αξιοπρέπεια. Η αντίσταση και η προσπάθεια ανατροπής της πιο στυγνής δικτατορίας είναι καθήκον όλων μας. Η αλληλεγγύη είναι το μεγαλύτερο όπλο μας. Αν χτυπήσουν έναν απλό άνθρωπο, ή μια ομάδα ανθρώπων, σύντομα θα χτυπήσουν όλους τους υπόλοιπους. Τι «άλλοθι» έχουν για να καταστρέφουν συστηματικά τα δικαιώματα και τα εισοδήματα, εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους; Ότι πληρώνουν και οι υπόλοιποι. Καταρχήν αυτό είναι ψέμα. Οι πολιτικοί, οι καναλάρχες, οι πλούσιοι, οι μαφιόζοι που στηρίζουν την συμμορία των δοσίλογων, όχι μόνο δεν πληρώνουν αλλά κερδίζουν. Συνεχίζουν μάλιστα να κλέβουν όλο και περισσότερα.

Το ότι πατάνε σε περικοπή μισθού, επιδομάτων, μιας ομάδας εργαζομένων για να πετσοκόψουνε και τις υπόλοιπες, σημαίνει ότι νίκη ή ήττα αυτής της ομάδας είναι νίκη ή ήττα όλων. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι κάθε κοινωνική τάξη είναι μόνη της. Γι αυτό έχει τέτοιο θράσος. Να ξέρουν οι καθηγητές, οι υπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι, όλοι οι υπόλοιποι που πληρώνουν τα λάθη των καθαρμάτων, ότι αν χάσουν οι αγρότες και οι ναυτεργάτες θα έρθει σύντομα η σειρά τους να πληρώσουν ακόμα περισσότερα.

Αυτοί δεν είναι πολιτικοί, είναι πλιατσικολόγοι. Πρέπει λοιπόν να ενωθούμε όλοι τώρα ώστε να τους τσακίσουμε, πριν μας αφανίσουν. Μερικές ώρες απεργία συμπαράστασης δεν αρκεί. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ας αποφασίσουν, να δώσουμε μάχη όλοι μαζί και με όλες μας τις δυνάμεις.
Κατι ακόμα. Μην περιμένετε θαύματα "απο μηχανής θεούς" υπερήρωες που θα σας γλυτώσουν και μην νομίζετε ότι, αν κάτσετε στον καναπέ θα διορθωθούν από μόνα τους. Αν εμείς οι ίδιοι που υποφέρουμε δεν αγωνιστούμε, ποιός θα το κάνει για 'μας;
Ο κάθε ένας εργαζόμενος, άνεργος κλπ από εμάς είναι απόλυτα αναγκαίος στον αγώνα. Αν δεν κινητοποιηθούμε τώρα θα μας σηκώσουν σύντομα, όταν θα μας κάνουν έξωση για να πάρουν τα σπίτια μας οι τοκογλύφοι.

Η επιλογή δική σας.



ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_4911.html#ixzz2KKdsDpr9

Δεν υπάρχουν σχόλια: