Πολιτικά εγκλήματα δύο ταχυτήτων

Η Αστυφύλακας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Αμφιάλη πράττοντας το καθήκον της, είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι «χάλασε τη σούπα» κάποιων. Εάν δεν είχε συλληφθεί ο δράστης κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα μαχαίρωνε ακόμη 1-2 εκ της παρέας του αδικοχαμένου θύματος.
Φανταστείτε να υπήρχαν λοιπόν 2-3 νεκροί τι θα γινόταν στα γνωστά για την φερεγγυότητα τους ΜΜΕ. Ή το άλλο να διέφευγε της σύλληψης και να καταζητούνταν. Τι θα λέγανε τότε για
την «κάλυψη» που παρέχει η Αστυνομία στον δράστη και στους «φασίστες»; Μην έχετε αμφιβολία ότι το «φασίστες», εύκολα θα παγιδεύσει τις λέξεις «ακροδεξιοί», κατόπιν «δεξιοί», μετά «πατριώτες» και τέλος τη λέξη «Έλληνες». Όλες αυτές θα ξαναϋποτιμηθούν, θα γίνουν ένα όπως συνέβαινε παλιά και θα ξεφουρνίζονται κάθε φορά που ένας πολίτης τους αντισταθεί, τους αντιπαραβάλει επιχειρήματα από την ιστορία και την φιλοσοφική παράδοση του έθνους μας. Στο μεταξύ για την υπόθεση Μαρφίν τσιμουδιά οι «Προοδευτικάρες»! Εξάλλου εκεί δεν σκοτώθηκαν άνθρωποι. Ήταν υπάλληλοι Τράπεζας, εργάζονταν κάθε μέρα και πήγαιναν το βράδυ στις οικογένειες τους. Ξεκάθαρα, αυτά δεν ήταν «γελαστά παιδιά». Πίστευαν στην πατρίδα τους, δεν πήγαιναν σε πορείες, δεν ήταν στη ΓΕΝΟΠ, στη ΚΝΕ ούτε στη ΚΟΕ, αυτοί ήταν «σκυλιά» και ο θάνατος τους δεν επηρεάζει τους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων!»
Το ‘χουμε δει το έργο πολλές φορές. Στην Πάρο δολοφονήθηκε μεροκαματιάρης οδηγός ταξί μετά από ληστεία… Τον θυμάται κανείς; Κράτησε ο Σύριζα και οι λοιποί ενός λεπτού σιγή εντός βουλής; Μήνες μετά συνελήφθησαν οι ένοχοι μετά από ανταλλαγή πυρών στο Βελβεντό Κοζάνης. Κατά τη σύλληψη πέσανε μερικές σφαλιάρες, αφού ως γνωστόν κανενός είδους σύλληψη δεν μπορεί να γίνει χωρίς… επαφή. Και όμως επί μια βδομάδα κάθε βράδυ συζητούσαν πάνσοφοι δημοσιογράφοι, σχολιαστές και φυσικά οι γνωστοί υπέρμαχοι της «επανάστασης» για τα συναισθήματα του «παιδιού» και για τη αστυνομική και κρατική βία.
Γι αυτό και οι μόνοι που πέρασαν από δίκη για το ολοκαύτωμα της Marfin ήταν κάποιοι συνάδελφοι τους, οι οποίοι ευθύνονταν για τα μέτρα ασφαλείας του καταστήματος… Δηλαδή τιμωρήθηκαν μόνο όσοι είχαν «παθητική ευθύνη». Αυτοί που είχαν ενεργητική ευθύνη;
Εάν η Ελληνική Πραγματικότητα εφαρμοζόταν στην περίπτωση των Δίδυμων Πύργων την 11/9/2001, θα τιμωρούνταν μόνο οι υπεύθυνοι ασφαλείας των κτηρίων και τα σωστικά συνεργεία που δεν έφθασαν σε 15’ αλλά σε 25’. Θα καταδικάζονταν οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων και των Πυροσβεστικών Σταθμών γιατί δεν αντέδρασαν γρήγορα (πάντα σύμφωνα με τα στάνταρ των ΜΜΕ συγκεκριμένων συμφερόντων). Εκείνη τη μέρα στους Πύργους σκοτώθηκαν γύρω στους 500 πυροσβέστες και αστυνομικοί.

Ο Μπιν Λάντεν, η Αλ Κάιντα και λοιποί θα την έβγαζαν «λάδι» στην Εξωτική Κουρελοκρατία του Ελαδιστάν. Για την εγχώρια καθεστωτική ιδεολογική ελίτ, oι τρομοκράτες έχουν δίκαια και θεάρεστα ιδεώδη. Έχουν τους Αγώνες τους, οι οποίοι είναι απολύτως σεβαστοί και κατανοητοί.Η Αστυνομία φταίει πάντα. Είναι πάντα υπεύθυνη π.χ., για το ότι δεν μαζεύει τα θύματα των δολοφόνων γρήγορα. Οι ιδεολόγοι εγκληματίες του αναρχικού χώρου τη δουλειά τους κάνουν. Οι αριστεροί έχουν καθήκον να αντιστέκονται… Η αστυνομία όμως αν δράσει ασκεί υπέρμετρη βία, αν δεν αντιδράσει οι ίδιοι θα την κατηγορήσουν ότι «κάνει πλάτη» σε κάποιους…

Στη χώρα αυτή εδώ, χωρίς άλλο θα τους διαχώριζαν τους ένστολους ακόμη κι από τις λίστες των υπολοίπων νεκρών, υπάγοντας την απώλεια τους σε χαμηλότερη κλίμακα σπουδαιότητας. Για το ιδεολογικό κατεστημένο αυτού του τόπου, ΕΝΣΤΟΛΟΣ σημαίνει ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ και όχι το Ανθρώπινο Δυναμικό επιβολής του Νόμου και της Συνταγματικής Τάξης, δηλαδή της υπεράσπισης του Πολιτεύματος. Δεν χρειάζονται ούτε αποδείξεις ούτε διατριβές γι’ αυτό. Δείτε τι συμβαίνει κάθε Σαββατοκύριακο στα γήπεδα επί 25 συναπτά έτη. Εκεί πραγματικές συμμορίες οργανωμένων συμφερόντων βρίζουν, ξεφτιλίζουν υπολήψεις και ιδέες, σπάνε και καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, ζωές έχουν αφαιρεθεί, άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και σημαδευτεί για πάντα.

Και η Αστυνομία; Δείτε κάθε μα κάθε Κυριακή πως τους στήνουν… Σε μια σειρά με τις ασπιδούλες και τα κράνη, τις μάσκες και τα κλομπ. Στρατιωτάκια ακούνητα κι αλύγιστα, κάθονται σαν σκιάχτρα… Τους πετάνε φωτοβολίδες, γιαούρτια, τούβλα, μολότοφ, πέτρες. Αυτοί εκεί, ακίνητοι. Σαν η διαταγή να είναι: «Όποιος κουνιέται χάνει! Όποιος φάει τα πιο πολλά μπάζα κερδίζει!»

Δείτε αρχηγό πολιτικού κόμματος που πάει σε σχολεία και προτρέπει ανήλικους μαθητές να στασιάσουν, να επαναστατήσουν, να καταλάβουν το σχολείο τους. Και παραμένει ασύλληπτος ο κύριος αυτός παρά το γεγονός ότι ο λόγος του είναι διχαστικός, λόγος κοινωνικού και πολιτικού μίσους σε παιδιά, παράνομος σαφέστατα τουλάχιστον για 20 διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Και το κόμμα του δεν βγαίνει εκτός νόμου… ούτε καν αναφέρεται κάποιος σε αυτό. Το έχουμε αποδεχθεί ως κοινωνία ότι τα ανήλικα έχουν δικαίωμα στην κατάληψη σχολείων; Στη συμμετοχή σε απεργίες και πορείες; Πάντως σε αληθινά δημοκρατικές χώρες τέτοιες καταστάσεις χαρακτηρίζονται ως ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ!

Ένα είναι ξεκάθαρα σαφές και ειπώθηκε θαρραλέα από το Χρ. Λαζαρίδη. Αν η Δικαιοσύνη δεν αντιμετωπίσει τη Βία ισότιμα από όπου κι αν προέρχεται, τότε το κάθε άκρο θα ενδυναμώνεται και οι συνέπειες σίγουρα καλές δεν θα είναι. Και σε αυτό θα έχουν ευθύνες όλοι, ανεξαρτήτως χρωματισμού.

Tonia G.

Δεν υπάρχουν σχόλια: