ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟ.

για την αποτοξίνωση της χολής και του ήπατος.
Ο καθαρισμός και η αποτοξίνωση του σώματος ξεκινά από τον καθαρισμό του συκωτιού, της χοληδόχου κύστης και του εντέρου. 
Προπαρασκευαστική Περίοδος:
1- 4 εβδομάδες πριν από τον καθαρισμό.

Περίπου ένας μήνας.
Αυτό γίνεται για να διαλύσουμε τις πέτρες.
Χρειαζόμαστε: 
Καθημερινά:
Πίνουμε μια κουταλιά της σούπας λαδολέμονο, 10 λεπτά πριν από τα 2 κυρίως γεύματα.
(Κάθε φορά το ανακατεύουμε έως ότου γίνει γαλακτώδες).
Το λαδολέμονο γίνεται με ίση ποσότητα χυμό λεμονιού και Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (υψηλής ποιότητας – ψυχρής έκθλιψης).
Πίνοντας το 10 λεπτά πρίν τα γεύματα διεγείρουμε το ήπαρ να εκκρίνει περισσότερη χολή.
Ταυτόχρονα πίνουμε 2 κούπες από ένα μείγμα βοτάνων, κάθε μέρα, πρωί και απόγευμα, που να περιέχει, γεντιανή, δυόσμο, δενδρολίβανο, γαϊδουράγκαθο και άλλα βότανα για να μαλακώσουν οι πέτρες της χοληδόχου κύστης και του ήπατος.

Χολή1 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟ.Επίσης πίνουμε κάθε ημέρα χυμό μήλου, περίπου 1 λίτρο την ημέρα (ο καλύτερος είναι φρέσκο στυμμένος χυμός από βιολογικά μήλα).
Το μηλικό οξύ στον χυμό μήλου μαλακώνει το ήπαρ και τις πέτρες στη χολή.
Βοηθητικά μπορούμε να βάζουμε κομπρέσες με καστορέλαιο 2-3 φορές την εβδομάδα πάνω από την περιοχή του ήπατος της χοληδόχου κύστης και των νεφρών. Οι υποκλυσμοί 1-3 κλύσματα την εβδομάδα βοηθάν και αυτοί αρκετά και είναι σημαντικοί, για να καθαρίσει το έντερο γιατί αλλιώς οι πέτρες δεν θα μπορέσουν να περάσουν, όταν κάνουμε τον τελικό καθαρισμό.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καλό είναι αποφεύγουμε την κατανάλωση πρωτεϊνών και τροφών πλούσιες σε πρωτείνες (κυρίως τα ζωικά προϊόντα και τα λίπη, τη ζάχαρη, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά).
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ:
Συνήθως γίνεται Σαββατοκύριακο.
Το Σάββατο το πρωί, ξεκινάμε με τον χυμό μήλου, με το κλύσμα και ένα πολύ ελαφρύ πρωινό, αποφεύγοντας όλα τα λίπη αυτή την ημέρα.
Αυτό σημαίνει όχι βούτυρο, έλαια, ζωικά ή γαλακτοκομικά προϊόντα, κλπ. Μην καταναλώνετε τρόφιμα ή άλλα ποτά μετά το πρωινό, εκτός από οργανικά μήλα και νερό.
Μπορεί να τρώμε όσα μήλα, και νερό θέλουμε.

Περίπου στις 4 μ.μ.,
Σταματάμε να τρώμε μήλα συνεχίζουμε μόνο με το να πίνουμε νερό. 
Στην συνέχεια στις 5 μ.μ., φτιάχνουμε τα Άλατα Epsom:
Ανακατεύουμε 4 κουταλιές της σούπας αλάτι Epsom σε 3 ποτήρια νερό, και το χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Προσθέτουμε 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (για την εξουδετέρωση της κάπως πικρής γεύσης των αλάτων).
Στις 6 μ.μ., πίνουμε το ένα μέρος του μείγματος και
στις 8 μ.μ..
ακόμη ένα μέρος.

Ο σκοπός των αλάτων Epsom είναι να βοηθήσουν να χαλαρώσει το έντερο και να καθαρίσει την εντερική οδό. Ξεπλένουν το έντερο από τα στάσιμα απόβλητα εύκολα, διαστέλλουν την χοληφόρο πόρο και μας προετοιμάζουν για το μείγμα του ελαιόλαδου και του χυμού του λεμονιού ή του γκρέιπφρουτ.
Μετά τη λήψη των αλάτων Epsom, ενδέχεται να αρχίσει το έντερο να αδειάζει , αν και για πολλούς ανθρώπους, τα άλατα δρουν περισσότερο ως τονωτικό του εντέρου αντί να προκαλούν διάρροια αμέσως.
Στις 10 μ.μ., αναμειγνύουμε σε ένα ποτήρι ίσα μέρη ελαιόλαδο μαζί με χυμό λεμονιού ή γκρέιπφρουτ.
Δείτε: Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.)
Στη συνέχεια, πίνουμε το μείγμα, εφαρμόζοντας μια κομπρέσα καστορέλαιο πάνω από την περιοχή του ήπατος / χοληδόχου κύστης και ξαπλώνουμε αμέσως
στο κρεβάτι μας στο δεξί πλευρό, μαζεύοντας το πόδι μας προς το στέρνο για 20 λεπτά.
Μπορεί να αρχίσουμε να αισθανόμαστε τις πέτρες να μετακινούνται. Μετά τα 20 λεπτά μπορούμε να κοιμηθούμε.
Μπορεί να αισθανθούμε λίγο ναυτία, στον ύπνο μας.
Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα σας απελευθερώνει τοξίνες που έχουν αποθηκευθεί τόσο στην χοληδόχο κύστη όσο και στο ήπαρ.
Μην ανησυχείτε, αυτό είναι φυσιολογικό και σηματοδοτεί ότι η διαδικασία λειτουργεί. Εάν μας έρχεται εμετός κάνουμε, δεδομένου ότι αυτό είναι μια φυσιολογική απελευθέρωση των τοξινών. Για εκείνους που δεν αισθάνονται ναυτία, μην ανησυχείτε, απλά μπορεί να μην έχετε πολλές αποθηκευμένες τοξίνες.
χολόλιθοι 300x183 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟ.Μπορεί να ξυπνήσουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά πρέπει να βάλουμε το ξυπνητήρι μας
στις 6 π.μ. το πρωί (Κυριακής), σε περίπτωση που δεν ξυπνήσoυμε και να πιούμε το άλλο μέρος από το μείγμα με τα άλατα EPSOM και 2 ώρες αργότερα
στις 8 π.μ. το τελευταίο ποτήρι.

Η πρώτη κένωση θα είναι το γεύμα που φάγαμε από την προηγούμενη ημέρα. Στη συνέχεια οι κενώσεις θα περιέχουν ως επί το πλείστον υγρά, μαζί με πολλούς χολόλιθους.

Έχουμε καθαρίσει το ήπαρ και την χοληδόχο κύστης μας από πέτρες και τοξίνες. Μπορείτε επίσης να δείτε επιπλέον πέτρες και στις επόμενες κενώσεις του εντέρου. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε με ένα άλλο κλύσμα για να εξασφαλίσουμε ότι δεν παρέμειναν πέτρες στο σύστημά μας.
Συνεχίζουμε να πίνουμε τα βότανα για την χοληδόχο κύστη για μια εβδομάδα ακόμα και προσθέτουμε βότανα αποτοξινωτικά και καθαριστικά των νεφρών, γιατί με τον καθαρισμό, επιβαρύνονται και τα νεφρά. 
Δείτε: Πως καθαρίζουμε τα νεφρά μας πάμφθηνα και αποτελεσματικά!!
Ο καθαρισμός πρέπει να επαναλαμβάνεται 3-4 φορές κάθε 4-6 εβδομάδες,
και αυτό μπορεί να γίνει έως και δώδεκα φορές.
Υπάρχει και το βιβλίο Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής-Andreas Moritz/Εκδόσεις Διόπτρα, αλλά η πιο πάνω συνταγή έχει αποτελεσματικότητα εδω και 22 χρόνια και είναι λίγο πιο εύκολη.
Δείτε ακόμη: Μήπως έχετε πέτρες στη χολή; Συμπτώματα, διατροφή και θεραπεία!
Οι δράσεις των βοτάνων: Αντιχολικά βότανα!
Στην ενότητά μας «φτιάχνω μόνος για πρόληψη/θεραπεία», θα βρείτε βρείτε και άλλους φυσικούς τρόπους στήριξης της υγείας μας!!!
Και στην ενότητά μας, «Αποτοξίνωσις», θα βρείτε πολλές συμβουλές, τρόπους και συνταγές να απομακρύνετε τις βλαβερές τοξίνες από τον οργανισμό σας!
ΕΥΑΓΓΈΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ βιοχημικός Μs
Πηγή: fytro.wordpress.com 

Read more: http://www.proionta-tis-fisis.info/katharismos-tis-cholis-ke-tou-ipatos-apo-petres-ke-ammo.html#ixzz2joaqcEaq

Δεν υπάρχουν σχόλια: