«Κοινωνική πολιτική»-τζάμπα μαγκιά με τα λεφτά των «άλλων»...

Κλιμακωτές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για να καλυφθεί το κόστος επανασύνδεσης
Κλιμακωτά, ανάλογα με την κατανάλωση ρεύματος θα επιβαρυνθεί ο κάθε λογαριασμός της ΔΕΗ, για να καλυφθεί το κόστος επανασύνδεσης των άπορων οικογενειών.
Αυτό προκύπτει από όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, επιβεβαιώνοντας ότι η «κοινωνική» πολιτική της κυβέρνησης εξαντλείται στη μετακύλιση των βαρών από το ένα τμήμα του λαού στο άλλο.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», σημείωσε πως η επιβάρυνση για κάθε πολίτη θα είναι ανάλογη της κατανάλωσης ρεύματος που κάνει και πρόσθεσε σε ένα ρεσιτάλ κυνισμού ότι «το σύνολο είναι που πληρώνει όταν προσφέρουμε κάτι σε μια κοινωνική ομάδα».
Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε ότι όλοι οι λογαριασμοί θα επιβαρυνθούν «κατά μέσο όρο» με 50 λεπτά του ευρώ το χρόνο, για την επανασύνδεση του ρεύματος σε 10.000 με 15.000 οικογένειες. Σε περίπτωση που οι οικογένειες είναι περισσότερες, τότε η αύξηση στα τιμολόγια θα είναι μεγαλύτερη και σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα φθάσει μέχρι 1 ευρώ.Οι αυξήσεις αυτές είναι πολύ πιθανό να αποτελούν προπομπό γενικότερων ανατιμήσεων στα οικιακά τιμολόγια για να ενισχυθεί η κερδοφορία της ΔΕΗ, ενόψει του νέου γύρου ιδιωτικοποίησης.
Η επανασύνδεση του ρεύματος για τις οικογένειες που ζουν στην πιο ακραία φτώχεια θα γίνει χωρίς να πληρώσουν τέλος επανασύνδεσης. Ωστόσο, τα χρέη τους δεν θα διαγραφούν, αφού, όπως είπε ο Σίμος Κεδίκογλου, θα παραμείνουν «παγωμένα» και οι διακανονισμοί θα προχωρήσουν σε «εύλογο χρονικό διάστημα».
Για τις προϋποθέσεις ένταξης στο «κοινωνικό» τιμολόγιο, ανακοίνωσε ότι με υπεύθυνη δήλωση προς τη ΔΕΗ θα μπορούν να εντάσσονται και όσοι έμειναν άνεργοι μέσα στο 2013. Επίσης υπεύθυνη δήλωση για ένταξη στο «κοινωνικό» τιμολόγιο θα μπορούν να κάνουν και εκείνοι των οποίων τα εισοδήματα έχουν υποστεί τέτοια μείωση μέσα στο 2013 που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: