Βγάλε τη μάσκα που φοράς.

ΓΚΑΝΕΤΣΑΕσύ. Ο πολιτικός του 21ου αιώνα που με κοιτάς στα μάτια και συνεχίζεις να μου πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες.Μου έμαθες έννοιες όπως « success story» και «βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη» και τις έχεις κάνεις καραμέλα μήπως και με γλυκάνεις και παρά τα τέρατα που έχεις διαπράξει σε ξαναψηφίσω.Επένδυσες, όπως πολύ καλά σε διδάξανε οι προγενέστεροι, στο «φαίνεσθε». Βγαίνεις κουστουμαρισμένος ακόμη κι όταν πας για καφέ γιατί αυτό που μένει είναι η εικόνα. Μπορείς να κάνεις κωλοτούμπα σε όσα λες με ανεπαίσθητες συνέπειες. Ξέρεις ότι ο λαός έχει τόση μνήμη όση του επιτρέπουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Και φυσικά αγωνίζεσαι με σθένος για μια νέα, σύγχρονη… Γερμανία. Την Ελλάδα την έχεις ξεπουλήσει εδώ και καιρό.
ΜΑΣΚΑΕσύ. Ο αντισυμβατικός Εθνοπατέρας που θυσιάζεσαι για το δημόσιο συμφέρον ενώ στην πραγματικότητα επιθυμεί διακαώς την υπουργική καρέκλα.Βγαίνεις στους δρόμους να διαμαρτυρηθείς με οποιοδήποτε κοινωνική ομάδα κατεβαίνει σε πορείες αλλά ο ίδιος δεν κάνεις ποτέ την αρχή. Παραθέτεις  προτάσεις τις οποίες ούτε  εσύ ο ίδιος  πιστεύεις ότι μπορούν να υλοποιηθούν,  μόνο και μόνο για να πεις κάτι.
 Όταν όμως  φτάνει το διαταύτα το παίζεις… Αλέξης.
Εσύ. Ο δημοσιογράφος της κακιάς ώρας που μάχεσαι για την ενημέρωση του πολίτη αλλά έχεις κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό συμφέρον ή το συμφέρον της παράταξης που ανέκαθεν υπηρετούσες.
Παίρνεις άλλοτε το δακρύβρεχτο κι άλλοτε το οργισμένο ύφος που έχεις προβάρει καλά πριν βγεις στον αέρα και προσπαθείς να κατευθύνεις συνειδήσεις ή να αποπροσανατολίσεις ανάλογα με τις προσταγές των αφεντικών σου.
Δύσκολοι καιροί για αντικειμενική δημοσιογραφία.
Εσύ. Ο αιώνιος συνδικαλιστής που ξέχασες ποια στρώματα σε ανέδειξαν με σκοπό  να τους εκπροσωπείς κι εκεί στα ψηλά και πουπουλένια  παραπαίεις ανάμεσα σε αυτόν που έπρεπε να υπηρετείς, τον εργαζόμενο, κι αυτόν που πρέπει να υπηρετείς για να απολαμβάνεις τα ψευτοπρονόμια σου.
Διατυμπανίζεις πως ενδιαφέρεσαι για δίκαιη αντιμετώπιση και δίκαια αιτήματα  τα οποία ωστόσο εδώ και χρόνια παραμένουν αιτήματα.
 Το μόνο που αλλάζει είναι το προσωπικό σου όφελος από την εκάστοτε κυβέρνηση.
ΜΑΣΚΑΕσύ. Ο επαναστάτης του καναπέ που νομίζεις ότι οι αναδημοσιεύσεις άρθρων και τα έξυπνα πλην όμως κλεμμένα πολιτικά σχόλια στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  σε κάνουν τον νέο Τσε Γκεβάρα.
 Βγάλε κι εσύ το παιδί σου Ερνέστο και μείνε στο δικό σου κόσμο. Ο υπόλοιπος θα πρέπει να ζήσει με τα ηχηρά μηνύματα που στέλνεις από την άνεση του σπιτιού σου, κλεισμένος στο καβούκι σου.
Είσαι το νέο μοντέλο ήρωας, ήρωας του κώλου.
Εσύ. Ο γραφικός λαϊκιστής που όπου βρεθείς κι όπου σταθείς διαλαλείς πως είμαστε ένα βήμα πριν το χείλος του γκρεμού αλλά έχεις εξασφαλίσει πρώτη θέση για να σπρώξεις τους άλλους να πέσουν πριν από εσένα.
Η καταστροφολογία είναι καθημερινή σου συνήθεια, όπως και η υπονόμευση των υπολοίπων για να διατηρήσεις τα κεκτημένα που με πολύ κόπο και γλείψιμο απέκτησες τα  προηγούμενα χρόνια.
Ξεχνάς ότι η ανοχή των υπολοίπων σε έφτασε ως εδώ και συνεχίζεις να δοκιμάζεις τα όρια τους. Κακό του κεφαλιού σου.
Βγάλε τη μάσκα που φοράς και κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη.
Πόσο δευτερόλεπτα μπορείς να αντέξεις πριν χαμηλώσεις τα μάτια από ντροπή για την γύμνια της ψυχής σου;
Όση ψυχή σου έχει απομείνει  τέλος πάντων.
Γιατί το μεγαλύτερο μέρος της το έχεις ήδη πουλήσει στο διάβολο.

Περισσότερα άρθρα της Ιωάννας θα βρείτε στην στήλη "Άρθρα-Κοινωνία"
twitter.com/ioannagkan
ioannagkan@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: