ΕΤΣΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων εξαιτίας της λυπητερής που παίρνουν από την εφορία λόγω των ενοικίων που εισπράττουν.
Ωστόσο, αρκετοί ιδιοκτήτες που έχουν μικρά διαμερίσματα και εισπράττουν χαμηλά ενοίκια, μπορεί να είναι και ευνοημένοι, αφού το συγκεκριμένο εισόδημα δεν μπαίνει στην κλίμακα και φορολογείται  αυτοτελώς.Ωστόσο, όλοι όσοι πάντως ξεπερνούν τις 11.000 ετησίως, μάλλον έχουν πρόβλημα
Λύση πάντως υπάρχει και σύμφωνα με το thetoc βρίσκεται στον φορολογικό κώδικα.Τι σημαίνει αυτό;Μπορείτε να παραχωρήσετε ολόκληρη την επικαρπία ή μέρος αυτής (δηλαδή το εισόδημα από το ακίνητο) για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή εφ’ όρου ζωής σε κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο.Η διαδικασία είναι ίδια με αυτή ενός κανονικού συμβολαίου και ο ιδιοκτήτης δεν χάνει την κυριότητα απλά παραχωρεί το εισόδημα και άρα μειώνει τον αντίστοιχο φόρο.

7.501€ φόρος για εισόδημα ενοικίου 22.000€
Σήμερα, ένα ετήσιο εισόδημα 22.000€ από ένα ακίνητο, κανονικά φορολογείται ως εξής:  Για τα πρώτα 11.000€ θα πληρώσετε 1210€ κύριο φόρο και 665€ προκαταβολή φόρου, ενώ για τα υπόλοιπα 11.000€, 3.630€ φόρο και 1.996€ προκαταβολή φόρου!
Σύνολο 7.501€!

3.750€ με παραχώρηση επικαρπίας 50%
Αν παραχωρήσετε το 50% της επικαρπίας στη σύζυγο για μερικά χρόνια, τα εισοδήματα θα φορολογηθούν ξεχωριστά για τον καθένα με 11%.
Δηλαδή ο καθένας θα πληρώσει 1210€ κύριο φόρο και 665€ προκαταβολή για του χρόνου ή συνολικά και οι δύο μόνο 3750 € !
Τα σημεία που πρέπει να γνωρίζετε είναι:
Το κόστος του συμβολαίου εξαρτάται από την αντικειμενική αξία του ακινήτου.
Οσο κοντινότερη συγγένεια έχετε με αυτόν που θα παραχωρήσετε την επικαρπία, τόσο μικρότερο θα είναι το κόστος του συμβολαίου.Οσο μικρότερος είναι ο χρόνος παραχώρησης τόσο μειώνονται και τα έξοδα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: