4 κόλπα για να ξεπερνάτε στα ΑΤΜ τα όρια των capital control...

Αναρτήθηκε από Clopy Paste 1 Αυγούστου 2015
1. Αν έχετε τραπεζικούς λογαριασμούς με μηδενικό υπόλοιπο και χρεωστική κάρτα εν ενεργεία, τότε μεταφέρετε μέσω web banking, χρήματα από τον έναν λογαριασμό (που έχει υπόλοιπο πάνω από το όριο του capital contol) στον άλλον που έχει μηδενικό υπόλοιπο και έτσι αποκτάτε τη δυνατότητα να σηκώσετε περισσότερα χρήματα από το όριο.

2. Παραλλαγή του ίδιου κόλπου γίνεται και για όσους δεν έχουν web banking.

Ας υποθέσουμε ότι ο σύζυγος έχει υπόλοιπο πάνω από το όριο του capital contol στον λογαριασμό της ίδιας τράπεζας και η σύζυγος – η οποία έχει μηδενικό υπόλοιπο - διαθέτει κάρτα. Ο σύζυγος βάζει την κάρτα στο ATM και επιλέγει μεταφορά ποσού σε λογαριασμό τρίτου στην ίδια τράπεζα. Έτσι, τροφοδοτείται και ο δεύτερος λογαριασμός με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για διπλή ανάληψη (σ.σ τα περιοριστικά μέτρα δεν κοιτούν συγγενικές σχέσεις. Ο σύζυγος σηκώνει χρήματα ανεξάρτητα από τη σύζυγο).

3. Το 3ο κόλπο, περισσότερο εξασφαλίζει χρόνο παρά περισσότερα χρήματα. Αν περάσετε μετά τις 23:00 το βράδυ από τα ATM θα δείτε ότι έχει ασυνήθιστα πολύ κόσμο. Ο λόγος; Πολλοί επιλέγουν να πάρουν χρήματα την τελευταία στιγμή (δηλαδή λίγο πριν τα μεσάνυχτα) ώστε με διαφορά ολίγων λεπτών να σηκώσουν και τα χρήματα της επόμενης ημέρας. (σ.σ. το δικαίωμα να σηκώνεις χρήματα, ανανεώνεται στις 00:00 τα μεσάνυχτα). Αυτό το κόλπο ενέχει ρίσκο. Αν πέσετε έξω στους χρονικούς υπολογισμούς και περάσει η 12η νυχτερινή λόγω ουράς, θα χάσετε το δικαίωμα ανάληψης της μιας ημέρας το οποίο δεν μετατίθεται για την επόμενη ημέρα.


4. Το 4ο κόλπο είναι για… μεγάλα παιδιά με γνωριμίες. Καταθέτες απευθύνονται σε επιχειρήσεις που έχουν μετρητά στα χέρια τους (φούρνους, βενζινάδικα, παντοπωλεία κ.λπ.) και τους ζητούν να ανταλλάξουν μετρητά (σ.σ. τα οποία οι επιχειρήσεις ούτως ή άλλως θέλουν να βάλουν σε τραπεζικό λογαριασμό για να πληρώσουν τους προμηθευτές τους) με «ηλεκτρονικό χρήμα». Πώς γίνεται αυτό; Ο καταθέτης μεταφέρει χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του επιχειρηματία (και πάλι μέσω ATM ή web banking) και παίρνει τα μετρητά χέρι με χέρι. Εδώ και αν υπάρχει ρίσκο. Τέτοιες κινήσεις προϋποθέτουν μεγάλη εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο μερών καθώς μετά την απομάκρυνση εκ του ATM (όπου θα γίνει η μεταφορά των χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό) ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.


Πηγή: kouloukith.blogspot.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com


Διαβάστε περισσότερα: http://clopyandpaste.blogspot.gr/2015/08/4-capital-control.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/ClopYPastE+(CLOPYPASTE)#ixzz3heYqtsL6

Δεν υπάρχουν σχόλια: