Ο ΕΝΦΙΑ έριξε το Taxisnet! Έφτασαν τα εκκαθαριστικά με τσουχτερές δόσεις

- Από σήμερα θα μπορούσατε να δείτε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ αν δεν είχε πέσει το Taxisnet - Σταδιακά η ανάρτησή τους
- Σε πέντε αντί για έξι οι δόσεις αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ
- Τέλος Οκτωβρίου πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση
- Πως μπορείτε να εκτυπώσετε τα εκκαθαριστικά σας μέσω του gsis.gr
Λίγο μετά τις 11 το πρωί και αφού είχε αυξηθεί η κίνηση από πολίτες που ήθελαν να μάθουν την... λυπητερή για τον ΕΝΦΙΑ, έπεσε το Taxisnet.


Νωρίς το πρωί ανέβηκαν στο Τaxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ! Πιο σωστά ανέβηκαν τα πρώτα εκκαθαριστικά, αφού όπως μας ενημερώνει η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με την είσοδο στο gsis.gr γίνεται "σταδιακή ανάρτηση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Εν.Φ.Ι.Α.) και αποφάσεων χορήγησης έκπτωσης ή μείωσης του φόρου. Διαδικασία σε εξέλιξη. (Δ.ΗΛΕ.Δ. Γ.Γ.Δ.Ε.)".Μόλις λίγες μέρες πριν φτάσει η στιγμή να πληρωθεί η πρώτη από τις πέντε δόσεις για το φόρο ακινήτων, οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους τα εκκαθαριστικά. Μέχρι (ενδεχομένως) να "πέσει" (ξανά) το taxisnet εξαιτίας της μαζικής... επισκεψιμότητας από τους φορολογούμενους που θα θελήσει να μάθει τι θα πληρώσει.Και αυτό που θα πληρώσει θα είναι μεν το ίδιο με την περασμένη χρονιά, αφού ούτε οι αντικειμενικές αξίες άλλαξαν ούτε ο τρόπος υπολογισμού, αλλά η δόση που θα κληθούν να καταβάλει θα είναι αυξημένη. Και αυτό γιατί φέτος θα πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ σε πέντε και όχι σε έξι δόσεις.
Συγκεκριμένα οι δόσεις θα πρέπει να πληρωθούν: η 1η στις 30 Οκτωβρίου, η 2η στις 30 Νοεμβρίου, η 3η στις 31 Δεκεμβρίου, η 4η δόση στις 29 Ιανουαρίου και η 5η 29 Φεβρουαρίου. Η κυβέρνηση ελπίζει από τον ΕΝΦΙΑ να βάλει στα ταμεία της 2,65 εκατ. ευρώ.

Εδώ μπορείτε να δείτε το νέο εκκαθαριστικό για τον ΕΝΦΙΑ 2015.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: