Τελεσίγραφο στον Τσίπρα από τα αγροτικά μπλόκα, κλείνουν εθνικές & τελωνεία

Σε αποκλεισμούς των εθνικών οδών προχωρούν από σήμερα, Παρασκευή οι αγρότες από όλη τη χώρα οι οποίοι στέλνουν πλέον τελεσίγραφο για συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Πάνω από 6.000 τρακτέρ έχουν στηθεί από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Ελλάδα με το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας να είναι το πιο δυναμικό με πάνω από 2.000 τρακτέρ.
Αποκλεισμένη η Εθνική 
Ο μεγάλος αριθμός των τρακτέρ έχει ουσιαστικά κλείσει την Εθνική Οδό, η οποία είναι αποκλεισμένη από τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης.Σε ισχύ εξακολουθεί να είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο τμήμα της ΠΑΘΕ από τον κόμπο Πλατυκάμπου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο στο Μεγάλο Μοναστήρι -δηλαδή για μία απόσταση 31 χλμ - λόγω του μπλόκου της Νίκαιας, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.Την ίδια ώρα αγρότες θα αποκλείσουν επίσης τα Μάλγαρα και τον παράδρομο της Εγνατίας στα Κερδύλλια.8 με 10 το πρωί, αγρότες θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της παλιάς εθνικής Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στον κόμβο της Χαλκηδόνας και για μισή ώρα θα αποκλείσουν και τους παραδρόμους. 
Κλείνουν τα Τέμπη
Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες των Τεμπών καλούν συναδέλφους τους απ' όλα τα μπλόκα της Ελλάδας για συντονισμό των κινήσεων. Στέλνουν παράλληλα τελεσίγραφο στην κυβέρνηση ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητηθεί το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής από μηδενική βάση. Σε διαφορετική περίπτωση απειλούν με κλείσιμο επ ' αόριστον όλων των μπλόκων στην εθνική οδό. 
Aποκλεισμός στα τελωνεία Κήπων και Καστανέων
Τα τελωνεία Κήπων και Καστανέων θα αποκλείσουν το μεσημέρι της Παρασκευής οι αγρότες του Εβρου. Περίπου 500 τρακτέρ, μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο των Καστανέων Ορεστιάδας και 150 στους Ψαθάδες Διδυμότειχου, σημεία όπου την Παρασκευή θα διακοπεί ανά διαστήματα η κυκλοφορία. Από νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας, τα αγροτικά μηχανήματα θα παραταχθούν και στην Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου του Αρδανίου.«Δυστυχώς ο αγροτικός κόσμος σε όλη τη χώρα είναι οργισμένος και έχει βγει στους δρόμους. Θα πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι με αυτό το ασφαλιστικό και φορολογικό πρόγραμμα, δεν μπορεί να υπάρξει αγροτική παραγωγή, δεν μπορεί να υπάρξει Έλληνας αγρότης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής.Οσον αφορά στη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, στην Κομοτηνή, ο κ. Αλεξανδρής σημείωσε ότι «η αντιπροσωπεία αγροτών του Έβρου είπαμε στον υπουργό πως είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο εφόσον η κυβέρνηση απορρίψει τις προτάσεις για το Ασφαλιστικό και Φορολογικό των αγροτών. Χάνονται περιουσίες, οι άνθρωποι φεύγουν από την καλλιέργεια της γης και ο κ. Αποστόλου δε λέει να το καταλάβει. Αυτό που είδαμε και ακούσαμε από τον υπουργό, ήταν προκλητικές δηλώσεις για μη ελάφρυνση των αγροτών και ότι η δική του κυβέρνηση περνάει πιο ελαφριά τα μέτρα».
Παράλληλα, μίλησε και για την κατάθεση αγωγής κατά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία προχωρούν εντός των επόμενων ημερών οι κτηνοτρόφοι της περιοχής των Φερών, για το ύψος των αποζημιώσεων που αφορούν τα θανατωθέντα βοοειδή εξαιτίας της νόσου της οζώδους δερματίτιδας.
πηγή:thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: