.Γ.Βαρουφάκης στο CNBC: Η Ελλάδα είναι σκλάβα των πιστωτών της – Με φόρους δεν έρχεται ανάπτυξη

Βαρουφάκης: «Σκλάβα» των πιστωτών της η ΕλλάδαΛίγες ώρες μετά τα νέα μέτρα που πέρασε το ελληνικό Κοινοβούλιο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, μίλησε στο CNBC, παρατηρώντας πως η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε «σκλάβα» των πιστωτών της και ότι η χώρα έχει πλέον λιγότερη ελευθερία από «ένα μικρό συμβούλιο των προαστίων».

Ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι το τρίτο πακέτο της Ελλάδας την εξανάγκασε να συμφωνήσει με τους πιστωτές της. «Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να συμφωνούν με τους θεσμούς. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αν ήταν να υπογράψετε ένα συμβόλαιο σαν αυτό μαζί μου, θα γινόσασταν ο σκλάβος μου», δήλωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε άλλη μια διάσωση, στην ουσία έχασε την εξουσία και την ελευθερία της Ελλάδας να ελιχθεί: «Στις 12 Ιουλίου του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε μια σειρά χαρτιά που του παρουσίασε η τρόικα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, δεν υπήρχε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε καθόλου ελληνική κυβέρνηση».
Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένουμε ανάκαμψη και ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αρκετές για να σώσουν την Ελλάδα: «Είναι αδύνατο να έρθει η ανάκαμψη, όταν οι φορολογικοί συντελεστές εξακολουθούν να ανεβαίνουν».
varoufakis

Δεν υπάρχουν σχόλια: