.«Στο σφυρί» η κυβερνητική υποκρισία – Λαϊκοί αγώνες για να μη γίνονται πλειστηριασμοί μάγκες.....



Ας τελειώσουμε με τα παραμύθια. Η κυβέρνηση  βγάζει «στο σφυρί» και την προσωπική περιουσία του λαού, εκτός από τη δημόσια περιουσία. Κι όταν λέμε για «περιουσία», για να μην κοροϊδευόμαστε, εννοούμε την πρώτη κατοικία, ακόμα και ανθρώπων με αναπηρία.
Σαν να μην έφτανε που βγάζει «στο σφυρί» και πρώτες κατοικίες, στέλνει και τις δυνάμεις καταστολής, όταν γίνονται λαϊκές κινητοποιήσεις, για να αποφευχθούν οι πλειστηριασμοί (π.χ στη Θεσσαλονίκη).
 Σαν να μην έφτανε που βγάζει «στο σφυρί» και πρώτες κατοικίες θέλει να παρουσιάσει τους πλειστηριασμούς σαν ταξική της επιλογή! Σε non paper που έβγαλε (και δεν το έστειλε σε όλα τα ΜΜΕ) παραδέχεται ότι γίνονται πλειστηριασμοί αλλά για τους …πλούσιους (για ακίνητα μεγάλης αξίας). Ας δούμε έναν πίνακα τώρα. Με το κόκκινο πλαίσιο είναι ορισμένες ενδεικτικές «υπέρογκες» οφειλές. Μπορείτε να κρίνετε και μόνοι σας. Για περισσότερα στοιχεία του πίνακα εδώ απ’ όπου και αξιοποιήσαμε μέρος του.


Πλειστηριασμοί για κατοικίες ανθρώπων με βαριά αναπηρία 

Είναι γνωστό την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, επιχειρήθηκε να βγει «στο σφυρί» πρώτη κατοικία ανθρώπου με βαριά αναπηρία, πατέρα παιδιού επίσης με αναπηρία, χωρίς άλλο οικονομικό πόρο ή οικονομική βοήθεια. Ο πλειστηριασμός δεν έγινε, τον μπλόκαρε λαϊκή κινητοποίηση. Αυτή η περίπτωση για την κυβέρνηση είναι …ειδική.
Η επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία αναφέρεται στο γεγονός και ζητάει την παρέμβαση του πρωθυπουργού. Χαρακτηριστικός ο τίτλος της επιστολής: «Σταματήστε τους πλειστηριασμούς των σπιτιών των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους». Συμπληρώνει, δε, πως «η περίπτωση του συμπολίτη μας (σ.σ η περίπτωση που αναφέραμε πριν) στη Θεσσαλονίκη είναι μία από τις πολλές που έρχονται σε γνώση μας το τελευταίο διάστημα». Μέχρι το non paper της κυβέρνησης είχε κανείς την αίσθηση πως η κυβέρνηση σχεδόν …αγνοούσε το γεγονός πως γίνονται πλειστηριασμοί. Μάλλον θα ήταν εικονική πραγματικότητα πως (μόνο στα Ειρηνοδικεία της Αττικής) είχαν προγραμματιστεί, την περασμένη Τετάρτη, 26 πλειστηριασμοί (13 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, 1 στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, 1 στο Ειρηνοδικείο Ιλίου, 1 στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας, 4 στο Ειρηνοδικείο Κρωπίας, 1 στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου, 1 στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα, 1 στο Ειρηνοδικείο Ν.Ιωνίας και 3 στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου).
 Οι εκτιμήσεις, με βάση στοιχεία, για τους πλειστηριασμούς του επόμενου διαστήματος διαμορφώνουν μια εικόνα τραγική, που μόνο με τη συνέχιση και την ένταση των λαϊκών κινητοποιήσεων μπορεί να αλλάξει. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην εκπομπή του Ν. Μπογιόπουλου και του Μ. Κοττάκη (στον Real fm) ο Βαγγέλης Κρητικός, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Καταναλωτών – Δανειοληπτών:
  • Έως το τέλος του 2016 από τα 5.000 κατασχετήρια που θα εκδοθούν τα 2.000 θα φτάσουν να βγουν σε πλειστηριασμό.
  • Το 2017 θα υπάρξουν 50.000 κατασχέσεις. Το 1/3 θα καταλήξει σε πλειστηριασμούς.
Για το τέλος κάποιες δηλώσεις …σχετικές από τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Οι πρώτες στη ΔΕΘ, το 2015, μετά την υπογραφή του μνημονίου. Οι δεύτερες πιο …παλιές, λίγο πριν την πρώτη του εκλογή στη θέση του πρωθυπουργού της χώρας:

Αλ. Τσίπρας: «Δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας»


Αλ. Τσίπρας: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»


Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: