.Βγάζουν τον ΕΝΦΙΑ και επιβάλουν φόρο κατοχής περιουσίας σε όλα τα κινητά και ακίνητα


 Αντικαθιστούν τον ΕΝΦΙΑ από το 2018 με φόρο φωτιά επί παντός περιουσιακού στοιχείου  σε όλους τους Έλληνες πολίτες!
 «Όχημα» το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο 

 Εισπρακτικός στόχος για αρχή τα 2,65 δισ. ευρώ
Ένας γενικευμένος φόρος κατοχής περιουσίας θα αντικαταστήσει από το 2018 τον ΕΝΦΙΑ,...
σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου.
Το σχέδιο προβλέπει επιβολή φόρου στο σύνολο των ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων πολιτών ακόμα και αν βρίσκονται στο εξωτερικό.
  Φαίνεται λοιπόν πως η κυβέρνηση θέλει να τιμωρήσει όσους έχουν κάποια περιουσία!
«Όχημα» για την εφαρμογή του φόρου, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα αποτελέσει το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο που θα δημιουργηθεί τη διετία 2017-2018 και θα περιλαμβάνει στοιχεία για όλη την περιουσία των Ελλήνων. Αυτό πρακτικά θα σημαίνει ότι εκτός από κτίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, διαμερίσματα, οι φορολογούμενοι θα επιβαρύνονται με φόρο και για ΙΧ, μοτοσικλέτες, σκάφη ακίνητης περιουσίας και λοιπά κινητά περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας (π.χ. έπιπλα).
Εισπρακτικά, ωστόσο, αρχικά ο στόχος θα παραμείνει ο ίδιος με αυτόν του ΕΝΦΙΑ, να μπαίνουν, δηλαδή, στα ταμεία στο τέλος κάθε χρόνου περί τα 2,65 δισ. ευρώ. Ουδείς γνωρίζει αν και πόσο θα αυξηθεί μερικά χρόνια αργότερα ο κεφαλικός αυτός φόρος, αν και η εμπειρία λέει πως θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα επιβολής νέων χαρατσιών! Το σχέδιο προβλέπει ότι από το 2018 οι αξίες όλων των ακίνητων και κινητών περιουσιακών στοιχείων θα αθροίζονται και θα φορολογούνται με μια προοδευτική κλίμακα συντελεστών. Από τη συνολική αξία στη συνέχεια θα αφαιρείται ως αφορολόγητο ένα συγκεκριμένο ποσό που πιθανότατα θα κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του υπόχρεου. Από το νέο φόρο θα εξαιρούνται καταθέσεις στις τράπεζες και ίσως κι άλλες μορφές αποταμιεύσεων και επενδύσεων όπως οι μετοχές που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, τα μερίδια των αμοιβαίων κεφαλαίων, τα ομόλογα και τα έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου.
Με πληροφορίες από Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: