ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: «Εξαφανίζεται» από νωρίς το πρωί το ψωμί από αλεύρι κάνναβης σε φούρνο της Λάρισας (ΦΩΤΟ)!


Αμόκ έχει προκαλέσει στους Λαρισαίους το ψωμί από αλεύρι κάνναβης που πωλείται στον φούρνο “Κόντσα” στην οδό Χατζημιχάλη 61, στην Φιλιππούπολη. Οι ουρές σχηματίζονται από νωρίς το πρωί, με τον κόσμο από όλη την πόλη της Λάρισας να συνωστίζεται και να περιμένει υπομονετικά για να δοκιμάσει το ξεχωριστό και μοναδικό αυτό ψωμί.
Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του παραδοσιακού φούρνου με ξύλα “Κόντσα”, κ. Βασίλης Μπάτσικας, τα καρβέλια από αλεύρι κάνναβης εξαφανίζονται από τα ράφια του φούρνου του από τις 9 το πρωί, ενώ το συγκεκριμένο είδος ψωμιού έχει κυκλοφορήσει εδώ και 15 μέρες περίπου. Μάλιστα, ανάμεσα στον κόσμο που επισκέπτεται τον φούρνο “Κόντσα” ανήκουν όχι μόνο εκείνοι που θέλουν να δοκιμάσουν το ψωμί από αλεύρι κάνναβης, αλλά και εκείνοι που το δοκίμασαν και που πλέον αποτελεί την καθημερινή τους επιλογή.
Ο κ. Μπάτσικας διευκρινίζει πως πρόκειται για ένα ψωμί πλούσιο σε ευεργετικά συστατικά, όπως ωμέγα 3 και μαγνήσιο, ενώ δεν περιέχει γλουτένη. Το χρώμα του είναι διαφορετικό από τα κλασικά ψωμιά, καθώς είναι λίγο πιο πρασινωπό, ενώ η γεύση του είναι ιδιαίτερη και μπορεί κανείς να την καταλάβει μόνο αν το δοκιμάσει.
Το αλεύρι κάνναβης που χρησιμοποιείται στον φούρνο “Κόντσα” είναι ιταλικής προέλευσης, καθώς ακόμα δεν υπάρχει ελληνικός μύλος που να αλέθει το συγκεκριμένο είδος αλευριού. Συγκαταλέγεται στα ολικής άλεσης, όπως το κριθάρι, το σίκαλης, η βρώμη το πολύσπορο και πολλά άλλα. Ο κ. Μπάτσικας διευκρινίζει πως το ψωμί από αλεύρι κάνναβης δεν έχει κάποια παρενέργεια όπως πολλοί μπορεί να πιστεύουν, καθώς πρόκειται για φαρμακευτική κάνναβη, που μπορεί να καταναλωθεί από όλες τις ηλικίες, χωρίς κανέναν κίνδυνο.
Αν και ο φούρνος “Κόντσα” υπάρχει στην Λάρισα για πάνω από 50 χρόνια, ήταν ο πρώτος που πούλησε το συγκεκριμένο είδος ψωμιού και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, πράγμα που έχει οδηγήσει τον κ. Μπάτσικα στο να δημιουργήσει στο άμεσο μέλλον και άλλα παρασκευάσματα από αλεύρι κάνναβης, όπως κριτσίνια και κουλουράκια.
https://www.larisanew.gr/εξαφανίζεται-από-νωρίς-το-πρωί-το-ψω/?fbclid=IwAR17ofx1iyjAPLsFvX04qP4kypylkJFthKEYd67rLtRTjxRWpHZleBgOxug

Δεν υπάρχουν σχόλια: