Μετά από χρόνια: Δοκιμή του συστήματος προειδοποίησης, έντονων καιρικών φαινομένων

Δοκιμή του συστήματος προειδοποίησης ,έντονων καιρικών φαινομένων.
Μπορεί η νέα κυβέρνηση να ανέλαβε εντελώς πρόσφατα, αλλά η χθεσινή τραγική κακοκαιρία που έπληξε την Χαλκιδική που άφησε πίσω της 6 νεκρούς, αλλάζει τις προτεραιότητες.
Αύριο σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας, οι πολίτες θα λάβουν μηνύματα στα κινητά τους, διότι θα γίνει δοκιμαστική εκπομπή. Το 112 θα λειτουργήσει ώστε οι πολίτες από εδώ και στο εξής, να λαμβάνουν ενημέρωση για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.Το κέντρο της πυροσβεστικής λοιπόν, αύριο θα κάνει δοκιμή για να μην ξαναζήσουμε άσχημες και τραγικές καταστάσεις. Βέβαια με την φύση δεν μπορεί να “τα βάλει” κανείς. Το Κράτος όμως έχει την υποχρέωση να ενημερώνει τους πολίτες εγκαίρως.Μετά από ΧΡΟΝΙΑ λοιπόν και μετά από αρκετές φονικές κακοκαιρίες, αύριο θα γίνουν τα κατάλληλα βήματα.
Σημείωση: Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, οι αρχές στέλνουν στα κινητά των πολιτών μηνύματα και οδηγίες αποφυγής της κακοκαιρίας. Στην Ελλάδα αυτό δεν έγινε ποτέ.
Η κυβέρνηση που στην ουσία ανέλαβε προχθές, έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο δρόμο. Φυσικές καταστροφές, Εθνικά θέματα, οικονομικά προβλήματα.
https://katohika.gr/ellada/meta-apo-chronia-dokimi-tou-systimatos-proeidopoiisis-entonon-kairikon-fainomenon/

Δεν υπάρχουν σχόλια: