Δε μειώνεται το αφορολόγητο, δεν κόβεται κανένα επίδομα, δε θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό

Δεν πρόκειται να μειωθεί το αφορολόγητο. Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό το 2019 και το 2020. Δεν πρόκειται να κοπεί κανένα κοινωνικό επίδομα.Αυτά τα τρία μηνύματα έστειλε από την αίθουσα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων και στο πρώτο του briefing, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.




Παράλληλα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό. Αξιοπιστία που, συνδυασμένη με το ισχυρό μεταρρυθμιστικό τέμπο, θα ανοίξει το δρόμο για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.“Ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι δε θα μειωθεί το αφορολόγητο”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του εκπροσώπου της κυβέρνησης, που έφερε στο προσκήνιο τα τρία πρώτα σχέδια νόμου που θα αρχίσουν να καταφτάνουν στη Βουλή από αύριο. Συγκεκριμένα:
– Το σχέδιο νόμου για το επιτελικό κράτος. Θα κατατεθεί αύριο. Θα ψηφιστεί μέχρι τις 8 Αυγούστου.
– Το σχέδιο νόμου για τις άμεσες φορολογικές μειώσεις που εξήγγειλε το Σάββατο ο πρωθυπουργός. Δηλαδή, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση των 120 δόσεων. Θα κατατεθεί την Παρασκευή και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος είτε στις 31 Ιουλίου, είτε την 1η Αυγούστου.
– Το νομοσχέδιο για την αποκατάσταση της κυβερνησιμότητας των δήμων και την κατάργηση του ασύλου βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια. Θα κατατεθεί 29 Ιουλίου και θα ψηφιστεί μέχρι τις 8 Ιουλίου.
Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι στο 2ο φορολογικό νομοσχέδιο θα υπάρχουν οι διατάξεις οι διατάξεις για τη μείωση στο 9% του εισαγωγικού συντελεστή για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις, η μείωση του φόρου στα μερίσματα και οι παρεμβάσεις στην ακίνητη περιουσία.“Έχουμε δεσμευτεί για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε βάθος τετραετίας”, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. “Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υιοθετήσει την υπερφορολόγηση. Εμείς δε σκοπεύουμε να συνεχίσουμε ό,τι συνδέεται με αυτή. Η υπερφορολόγηση φεύγει. Αυτοί που έβλεπαν δημοσιονομικό κενό, έβλεπαν μία φωτογραφία του χθες. Εμείς γυρίζουμε σελίδα. Πιστεύουμε πως θα έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη και δε θα υπάρχει κανένα δημοσιονομικό κενό συμπλήρωσε.Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε και τα επικείμενα ταξίδια του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχουν στόχο διπλό. Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την ανάλυση των πτυχών του κυβερνητικού προγράμματος. Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης:
-Στις 29 Ιουλίου θα μεταβεί στην Κύπρο.
-Στις 29 Αυγούστου στο Βερολίνο.
-Στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία.

-Στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα μεταβεί στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: