Τηλεκπαίδευση - Κλειστά Σχολεία: Με το καλημέρα κατέρρευσε το webex - Θύελλα αντιδράσεων για το μεγάλο φιάσκο της Υπουργού Παιδείας
Ούτε μια ώρα δεν άντεξε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, με αποτέλεσμα οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε πολλές περιοχές περιμένουν την αποκατάστασή του χωρίς να πραγματοποιηθούν τα διαδικτυακά μαθήματα.
Κατά τις πληροφορίες του alfavita.gr συνεχή ήταν τα προβλήματα στα σχολεία και το σύστημα είτε έχει "κρασάρει" εντελώς είτε εμφανίζει προβλήματα σε δεκαδες περιοχές, οπως Ιλιον, Βόρεια Αττική (Δροσιά, Αγιος Στέφανος) Λυκόβρυση, Παγκράτι, Ν.Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Αργολίδα, Σέρρες, Ρέθυμνο, περιοχές της Θεσσαλονίκης και άλλες πολλές περιοχές. Και φοιτητές ανέφεραν ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και το σύστημα εξ αποστάσεως διδασκαλίας στα πανεπιστήμια.
Ιδού μια αποκλειστική φωτογραφία που έλαβε το alfavita.grΣυστάσεις από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Είναι ενδεικτικό ότι νωρίτερα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχώρησε σε συστάσεις προς τους χρήστες του διαδικτύου τονίζοντας την ανάγκη να υποστηριχτεί η διαθεσιμότητα και η αξιοπιστία των ψηφιακών υποδομών της χώρας εν μέσω γενικού lockdown.
Σημειώνεται ότι το σύστημα της τηλεκπαίδευσης παρέχεται από την εταιρεία Cisco και έχει κατακριθεί από την αντιπολίτευση
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, το πρόβλημα οφείλεται στο webex Ευρώπης και μας συμπαρασύρει και εμας. Αναμένεται όμως επίσημη ανακοίνωση. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι σήμερα δεν θα καταχωριστούν απουσίες εξαιτίας του προβλήματος αυτού.
Έντονες αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές
Έντονα σχολιάζεται η κατάσταση που εμφανίζει η πλατφόρμα του υπ. Παιδείας, καθώς το alfavita.gr έχει γίνει δέκτης δεκάδων καταγγελιών απ΄όλη την Ελλάδα.
Το ζήτημα σχολιάζεται, επίσης, έντονα στα social media. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, πως τα hashtags που σχετίζονται με την τηλεκπαίδευση «μονοπωλούν» τη συζήτηση στο Twitter:Προβληματισμός για τον Νοέμβριο
Αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι (τουλάχιστον) τις 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού.
Μάλιστα, βάσει οδηγιών του ΙΕΠ, η τηλεκπαίδευση οφείλει να συνεχίσει με την κάλυψη της νέας ύλης, σε αντίθεση με το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου του 2020, που αξιοποιήθηκε κυρίως για επαναλήψεις.
Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, διαμορφώνεται έντονη ανησυχία σε εκπαιδευτικούς και γονείς για τη δυνατότητα των σχολικών μονάδων να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να συνεχίσουν απρόσκοπτα με την κάλυψη νέας ύλης, όταν από τις πρώτες ώρες λειτουργίας η πλατφόρμα διδασκαλίας βγαίνει... off.
Διαβάστε επίσης:
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου