Τα ελληνόπουλα έσπασαν τα...κοντέρ στο Ευρωπαϊκό Σχολείο!

Έλληνας ο καλύτερος μαθητής του Ευρωπαϊκού Σχολείου για τέταρτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια!O Μιχάλης Ντινόπουλος με 9,75 στα 10 κονιορτοποίησε τα ρεκόρ των βαθμών του μπακαλορεά από συστάσεως του Σχολείου!! Η Ελλάδα δια των εκπροσώπων της που δεν είναι άλλοι από τα ελληνόπουλα της διασποράς, για τέταρτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια πέτυχε το δύσκολο κατόρθωμα της πρωτιάς.. Και στους χαλεπούς καιρούς που περνάει η χώρα, επιτυχίες σαν και αυτή δίνουν πόντους στην Ελλάδα που τόσο τους έχει ανάγκη. Και ενώ τις προηγούμενες φορές οι νικήτριες ήταν κορίτσια, (Τσίγκου, Ορφανού και Ζαχαρή), φέτος ένα αγόρι ο Μιχάλης Ντινόπουλος με 9,75 στα 10 κονιορτοποίησε τα ρεκόρ των βαθμών του μπακαλορεά από συστάσεως Ευρωπαϊκού Σχολείου Λουξεμβούργου. Ο δίδυμος αδελφός του ανέβηκε επίσης στο βάθρο για να πάρει βραβείο του καλύτερου μαθητή στη Χημεία. Όλα τα ελληνόπουλα (και αυτό μεταξύ άλλων δείχνει και το φιλοπρόοδον της ράτσας μας) πέτυχαν στις εξετάσεις τους και εγγράφονται ήδη στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και όχι μόνο, για τις ανώτατες σπουδές τους.

 Βλέποντας όλα αυτά αρχίζουμε σιγά-σιγά να καταλαβαίνουμε κι εκείνον τον αρχαίο Έλληνα που τον έλεγαν Αρχιμήδη, όταν είπε: «Δος μοι ποι σταθώ και την γαν κινάσω». Δος μου κάπου για να σταθώ και θα κουνήσω τη γη. Το είπε όταν κατάλαβε τη σημασία του μοχλού στη Φυσική. Πού να σταθεί ο Αρχιμήδης; Πού να σταθούμε όλοι μας; Αν είχαμε πού να σταθούμε, θα κουνούσαμε τη γη,  μόνο και μόνο με το ανθρώπινο δυναμικό που έχομε. Που ξεδιπλώνει τα φτερά του και διαπρέπει εκεί που αυτοί που σε κρίνουν, σε κρίνουν από την αξία σου και μόνο. Γιατί έτσι όπως είμαστε τώρα, δεν στεκόμαστε πουθενά. Είμαστε μετέωροι. Αιωρούμενοι. Είμαστε φτερά στον άνεμο. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε τα πράγματα!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Πόσο χάρηκα με την ανάρτηση αυτή!!!Μπράβο στο Ελληνόπουλο αυτό και σε όλα τα άλλα που αποδεικνύουν την δύναμη και την θέληση των Ελλήνων, μπράβο γιατί αυτούς τους δύσκολους καιρούς που το ηθικό μας είναι υπό το μηδέν, αυτές είναι τονωτικές ενέσεις στον εγωϊσμό μας.

evangello είπε...

μπράβο ρε φιλαράκι,Μαριλένα!!!