Δυσκολεύομαι κι εγώ να βρω εργασία" ΛΕΕΙ ο γιός του ΓΑΠ......

Είναι γιος του πρωθυπουργού της χώρας, όταν όμως τον ρωτάνε για το επώνυμό του, απαντά πως πρόκειται για "απλή συνωνυμία". Ο Αντρίκος Παπανδρέου, 29 ετών σήμερα, δε διαφέρει σε τίποτα, σχεδόν, από τους άλλους νέους της γενιάς του, αφού μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες μαζί τους, συμεμετέχει σε....πορείες διαμαρτυρίας και έχει πάρει μέρος σε καταλήψεις, όταν μάλιστα πήγαινε σε δημόσιο σχολείο και ο πατέρας του ήταν υπουργός Παιδείας.Όπως δημοσιεύει το "Βήμα της Κυριακής", ο Αντρίκος δεν αναφερόταν στη σχέση του με τον πρωθυπουργό, ακόμη κι όταν υπηρετούσε στους αλεξιπτωτιστές στον Έβρο. Δε χρησιμοποίησε κάποιο πολιτικό μέσο για να αποφύγει τα δύσκολα, ενώ ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως αλεξιπτωτιστής. Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη μονάδα πληροφορήθηκαν ποιος είναι, όταν ξαφνικά πήγε ο πατέρας του να τον επισκεφτεί.Ο γιος του Γ. Παπανδρέου από τον πρώτο του γάμο, με την κυπριακής καταγωγής Εύα Ζησιμίδου, ζει όπως κάθε νέος σήμερα, ενώ όπως παραδέχεται, και ο ίδιος δυσκολεύεται να βρει δουλειά.Με πλούσιες σπουδές, σε Κοινωνιολογία, Στατιστική (σε πανεπιστήμια της Νορβηγίας και της Βρετανίας), έχει εργαστεί στο παρελθόν στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο στα Χανιά, σε ιδιωτικές εταιρείες με ειδίκευση στην εταιρική κοινωνική ευθύνη, ενώ εργαζόταν ακόμη κι όταν σπούδαζε στη Νορβηγία, σε κοινωνιολογικά προγράμματα των πανεπιστημίων."Δυστυχώς, η κρίση κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Αλλά οι εταιρείες δεν πρέπει να διώχνουν εργαζόμενους, έμπειρο εργατικό δυναμικό, που θα μπορούσε να συνεισφέρει στην ανάπτυξη", λέει ο ίδιος, εκφράζοντας την προσδοκία του, να βγει η χώρα "όπως πραγματικά τη θέλουμε, μία χώρα που θα υπερκεράσει τις άλλες κι αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι, ότι όλοι μαζί μπορούμε".Όπως ο ίδιος λέει μάλιστα, μετέχει σε κινητοποιήσεις και πορείες, "αρκεί να είναι ειρηνικές".
"Μετέχω ως απλός πολίτης αρκετές φορές με την παρέα μου, σε πορείες που προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις και δε λοιδορούν απλώς. Ειρηνικά όμως. Σε αυτές που σπάνε μαγαζιά και πεζοδρόμια όχι, δεν πήγα κι ούτε πρόκειται να πάω. Δεν το μπορώ αυτό. Καταστρέφουν τις περιουσίες άλλων, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να χάσουν την εργασία τους", σημειώνει."Τα μαλλιά του πατέρα μου άσπρισαν σε τρεις μήνες"
Ερωτηθείς για το πώς νιώθει, που ο πατέρας του ηγείται μίας κυβέρνησης που κόβει μισθούς και συντάξεις, απαντά:"Δεν τον βλέπετε; Του πατέρα μου τα μαλλιά άσπρισαν σε τρεις μήνες. Το παλεύει όσο μπορεί, στεναχωριέται, προσπαθεί. Κι όσο γι' αυτά που λένε ότι γυμνάζεται, δε γυμνάζεται απλά για τον εαυτό του, γυμνάζεται για να είναι δυνατός για τη μάχη που δίνει κάθε μέρα. Εάν δεν τα ζεις από μέσα, κανείς δεν ξέρει συμβαίνει", λέει.Όταν μάλιστα τον ρωτάνε, ποια είναι η δική του σχέση με την πολιτική, απαντά:"Τι να σας πω; Οποιοσδήποτε ασχολείται με την πολιτική, πρέπει να δώσει, να θυσιάσει κάτι από τη ζωή του αν θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με τα κοινά. Πρέπει να δώσει ένα είδος όρκου. Πρέπει να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα όσων σε ψήφισαν κι όσων δε σε ψήφισαν".
"Δε θέλω να έχω θεσμικό ρόλο, δε θέλω να μπερδεύω τη γνώμη μου με τους θεσμούς, έχω άλλο ρόλο και εξάλλου δεν είμαι τίποτα παραπάνω από ένας απλός Έλληνας", καταλήγει.    ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: