Νεκρός ο Καντάφι...

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης.
Το Al Jazeera μεταδίδει ότι ο Καντάφι έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια ένοπλης αναμέτρησης με αντικαθεστωτικούς. Μετέδωσε ότι το πτώμα του Μουαμάρ Καντάφι μεταφέρεται στη Σύρτη. Η πληροφορία πως είναι νεκρός δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Νωρίτερα, ο αξιωματούχος του συμβουλίου Αμπντέλ Ματζίντ είχε ανακοινώσει τη σύλληψη του Καντάφι, ο οποίος ήταν τραυματισμένος στα πόδια και το κεφάλι και προσπαθούσε να διαφύγει από τη Σύρτη.
Διάγγελμα θα κάνει προσεχώς ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου. Αξιωματούχος του ΕΜΣ δήλωσε πως το πτώμα του έχει ήδη μεταφερθεί σε μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας.
Αρχικά, ο λίβυος στρατιωτικός δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ότι ο συνταγματάρχης τραυματίστηκε και στα δύο πόδια κοντά στη Σύρτη, ενώ επιχειρούσε να διαφύγει με κονβόι που δέχθηκε επίθεση από το ΝΑΤΟ.  Μαζί με τον Καντάφι συνελήφθη ο εξάδελφός του Αχμέντ Ιμπραίμ.
Σύμφωνα πάντα με το Μεταβατικό συμβούλιο, ο πρώην εκπρόσωπος του Καντάφι Μούσα Ιμπραήμ συνελήφθη ενώ ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Αμπού Μπακρ Γιουνούς Τζαμπε είναι επίσης νεκρός.
Φωτογραφία  του  Καντάφι, που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο.
Φωτογράφος: Philippe Desmazes/AFP/Getty Images

 "Τον έχουμε συλλάβει. Είναι τραυματισμένος και στα δύο του πόδια" ανέφερε αρχικά   ο Αμπντέλ Ματζίντ στο Reuters. " Τον μεταφέραμε με ασθενοφόρο".

 ΤΟ  BBC είχε αναφερθεί σε ένας στρατιώτης ο οποίος υποστήριζε ότι συνέλαβε τον λίβυο συνταγματάρχη είπε στο βρετανικό πρακτορείο ότι τη στιγμή της σύλληψης ο Καντάφι φώναξε "Μην πυροβολείς!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: