Με κλάματα ανακοίνωσε το «πάγωμα» στις συντάξεις η υπ. Εργασίας της Ιταλίας (video)Με κλάματα ανακοίνωσε το «πάγωμα» στις συντάξεις η υπ. Εργασίας της Ιταλίας (video) Είναι κάτι που μάλλον δε θα δούμε ποτέ στην Ελλάδα......

Συνέβη στην Ιταλία και η εικόνα κάνει το γύρο του κόσμου. Η υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Μόντι, Έλσα Φορνέρο ανέλαβε το δύσκολο έργο να ανακοινώσει πως τον επόμενο χρόνο θα «παγώσουν» οι συντάξεις. Είναι ένα από τα μέτρα, ύψους 24 δισ., που αναγκάστηκε να πάρει η νέα ιταλική κυβέρνηση στην προσπάθεια να σώσει τη χώρα από τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό.
Και ενώ, με τον πρωθυπουργό δίπλα της, η Φορνέρο ανακοίνωνε πως οι πολίτες πρέπει να κάνουν κι άλλες θυσίες, ξέσπασε σε λυγμούς.«Λυπάμαι. Οι άνθρωποι που εργάζονται δεν έχουν άλλα χρήματα να δώσουν. Ως αποτέλεσμα, το όριο συνταξιοδότησης αυξάνεται για τις γυναίκες στα 62 χρόνια και για τους άνδρες στα 65. Επίσης, δεν έχουμε την πολυτέλεια να σας δίνουμε κάθε χρόνο αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού», τα λόγια της πριν ξέσπασε σε κλάματα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: