Ο ΘΥΜΟΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ

Μεθαύριο στις 25 Μαρτίου αυτός ο λαός θα γιορτάσει την επέτειο της ανεξαρτησίας του πολύ θυμωμένος.Η δοτή ψευδο-κυβέρνησή θα παρατάξει μια μεραρχία αστυνομικών δυνάμεων και ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες για να αντιμετωπίσει τον θυμό του λαού. Οι υπάλληλοι και οι υπηρέτες των τοκογλύφων και των τραπεζιτών θα διαπράξουν για άλλη μια φορά το ανόσιο έγκλημα της εφαρμογής ακήρυχτου στρατιωτικού νόμου, όπως έκαναν και στην προηγούμενη ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη... Ομως ο θυμός ενός ολόκληρου λαού δεν αντιμετωπίζεται με “μέτρα τάξεως” και με την αστυνομία σε ρόλο στρατού κατοχής. Και με ακροβολισμένους ελεύθερους σκοπευτές. Ισα ίσα το αντίθετο. Τα μέτρα αυτά θα παροξύνουν την λαϊκή οργή και τον θυμό. Οπως έγινε και στους αντίστοιχους εορτασμούς των εθνικών επετείων στην γερμανική κατοχή. Εχει σοβαρούς λόγους αυτός ο λαός που είναι πολύ θυμωμένος. Είναι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων. Είναι η ανεργία. Είναι οι άδικοι και άνισοι φόροι και τα χαράτσια. Είναι η καταπάτηση του Συντάγματος και της ισονομίας. Είναι η διαφθορά των δημοσίων αρχόντων και η ασυλία τους. Είναι η λεηλασία του κοινού μας εθνικού πλούτου. Είναι το κομμένο ηλεκτρικό. Τα κλειστά μαγαζάκια και οι επιχειρήσεις. Οι κατεστραμμένοι οικονομικά. Και οι νεκροί. Είναι πολλοί οι νεκροί. Είναι πάρα πολλοί οι νεκροί για “ειρηνική περίοδο”. Εχει σοβαρούς λόγους αυτός ο λαός που είναι πολύ θυμωμένος. Και βασικώτερος είναι πως θεωρεί τους κυβερνήτες και την πολιτική του ηγεσία, υπαίτιους για την όλη καταστροφή. Και δεν κάνει καθόλου λάθος.
Και κοντά στου κυβερνήτες και την ηγεσία του βάζει και τους δικαστικούς. Και πάλι δεν κάνει λάθος. Διότι όπου δεν υπάρχει δικαιοσύνη υπάρχει θυμός και οργή. Υπάρχει αντίδραση και βία. Η δικαιοσύνη είναι η μόνη θεραπεία για την βία. Και τον θυμό του λαού. Την οργή και την βία την γεννά η αδικία και η ανισότητα. Η εξουσία είναι σε μόνιμη διάσταση με την κοινωνία. Τώρα η διάσταση αυτή έχει εξελιχθεί σε κανονικό διαζύγιο.Τώρα είναι ολοφάνερο υπέρ τίνος ασκούν οι κυβερνήτες και οι νομοθέτες την εξουσία και υπέρ τίνος βγάζουν αποφάσεις τα δικαστήρια. Τώρα ήρθαν όλα στο φως. Αυτή είναι η αιτία για τον θυμό ενός ολόκληρου λαού. Η εξουσία, της οποίας ο λαός είναι ο μόνος φυσικός ιδιοκτήτης, δεν ασκείται υπέρ αυτού. Αλλά ασκείται υπέρ των τραπεζιτών και των τοκογλύφων. Υπέρ των πλουτοκρατών και των κεφαλαιούχων.
Κι αυτό δημιουργεί φτώχεια, απελπισία, ανέχεια και εξαθλίωση. Και νεκρούς. Πολλούς νεκρούς για “ειρηνική περίοδο”. Ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, ενόψει και της εθνικής επετείου της απελευθέρωσης, δεν γίνεται καλά από μεραρχίες αστυνομικών και ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες. Χωρίς κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, αυτός ο θυμός, ο θυμός του λαού, θα φτάσει σε σημείο τέτοιο που κανένα ανάχωμα δεν θα μπορέσει να τον συγκρατήσει.

Και ίσως νάναι και καλύτερα έτσι.

Θραξ Αναρμόδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: