σσσσσσσσ....Μητροπολίται και στρατιωτικοί στο πεζοδρόμιο;;;;

Oh Mon Dieu!  Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Josef Lada
Κύριε Ροΐδη,
Μέχρι τώρα ξέραμε πως όσοι κατέβαιναν στους δρόμους να διεκδικήσουν μαχητικά μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα ήταν αλήτες, αναρχοκομμουνιστές και κόκκινοι συνδικαλιστές. Όσες φορές όμως απειλήθηκαν, η περιουσία της Εκκλησίας (προϊόν ληστείας και απάτης), ο δεύτερος μισθός των εκπαιδευτικών ιερέων, τα επιδόματα των πολύτεκνων, οι μισθοί των αστυνομικών, τότε τα μαντρόσκυλα του συστήματος, παπαδαριό, επαγγελματίες εθνικόφρονες, συνταξιούχοι χίτες και χωροφύλακες, με νάϋλον λάβαρα της αγιαλαύρας και με ποδοσφαιρικές κουρελοσημαίες κατέβηκαν στο πεζοδρόμιο αγανακτισμένοι κατά της «αδικίας» που τους γινόταν. Μάλιστα οι μεγαλοπαπάδες (και οι καλοπερασάκηδες άρπαγες αρχιεπίσκοποί τους που τρέμουν το θάνατο), ξεχνούν, κατά το οικονομικό τους συμφέρον, τη μόνιμη επωδό τους πως όποιος πεινά, αρρωσταίνει, ή τέλος πάντων τυραννιέται σ’αυτόν τον κόσμο, πρέπει να είναι ευτυχής γιατί δοκιμάζεται από τον ορθόδοξο θεό για να μπει πιο εύκολα στον Παράδεισο.
Σαν να μην έφταναν οι «αγανακτισμένοι» μητροπολίτες, που αν και η Εκκλησία τους και σήμερα λεηλατεί το Δημόσιο Ταμείο, κάλεσαν τον κόσμο σε αντίσταση στέλνοντας ακόμη και παπάδες στην άνω πλατεία Συντάγματος, είδαμε και απόστρατους, καλυπτόμενους κατά τον υπουργό από τη ΝΔ, να εισβάλουν στο ιερό άδυτο των Υπερεξοπλισμών, στο Άβατο βασίλειο των κ.κ.Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου κλπ, ενέργεια που ούτε οι αναρχικοί των Εξαρχείων δεν θα αποτολμούσαν, διότι αν το έκαναν θα βρισκόντουσαν με σπασμένα κεφάλια στα ράντζα της «Σωτηρίας». Αντιγράφω από το «Έθνος»: «…Σαραντάρηδες απόστρατοι, υπέρβαροι, με γαλανόλευκες σημαίες και κομπολόγια στα χέρια και με ένα χυδαίο φρασεολόγιο, που δεν θύμιζε σε τίποτα τη στρατιωτική τους προέλευση, ήταν οι περισσότεροι εξ όσων χθες το μεσημέρι έκαναν “ντου” στο υπουργείο Αμυνας διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των συντάξεών τους. Πρόκειται για περίπου πενήντα θερμόαιμους που ξέκοψαν από τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των αποστράτων και με αλαλαγμούς παραβίασαν την είσοδο του Πενταγώνου, προκαλώντας φθορές στην κεντρική είσοδο επί της Λεωφόρου Μεσογείων. Τυφλωμένοι από τον φανατισμό εξύβριζαν το προσωπικό ασφαλείας που επιχείρησε να αποτρέψει την είσοδό τους στο υπουργείο,……Ενας εκ των διαδηλωτών επιτίθεται φραστικά στον αρχηγό και με οργίλο ύφος τους λέει: “Είμαι 47 ετών, ελικοπτεράς του Ναυτικού. Επαιρνα 2.700 ευρώ στο χέρι και μεμιάς κατεβαίνει η σύνταξη στα 1.700. Πώς να ζήσω την οικογένειά μου….». (Δ.Βερύκιος, 30/9). Συνταξιούχος λοιπόν στα 47, με τόση σύνταξη τη στιγμή που ο νέος με το διδακτορικό είναι άνεργος ή παίρνει 700 ευρώ.
      Οι παλιότεροι ξέρουν με τι απαξιωτικό τρόπο χαρακτήριζε η Δεξιά τις λαϊκές διαμαρτυρίες, που τις αποκαλούσε  «πεζοδρόμιο». Θεωρώ περιττό να θυμίσω πως αντιμετώπισε κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας η χούντα των στρατιωτικών. Πολλοί απόστρατοι και η δεξιά πλέμπα, ανακαλούν με νοσταλγία αυτές τις εποχές. «Ε ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται». Να όμως που τώρα κάνουν trottoir και οι Εθνικόφρονες. Η πατρίδα τους «σπούδασε» δωρεάν, τους εξασφάλισε αμέσως από τα 22 χρόνια καλοπληρωμένη μόνιμη εργασία, τους έδωσε φαντάρους-υπηρέτες συχνά πολύ πιο προσοντούχους από αυτούς, γεύτηκαν την ηδονή της σχεδόν ανεξέλεγκτης εξουσίας, αλλά τώρα καλούνται από την κυβέρνηση των φοροφυγάδων, να θυσιάσουν κι αυτοί, τελευταίοι στη σειρά των θυσιών από όλα τα κορόιδα τους εργαζόμενους, παχυλές πρόωρες συντάξεις και επιδόματα, ίσως αύριο δε και παραλιακά θέρετρα, προίκες στου Παπάγου, οικόπεδα αξιωματικών, συντάξεις αγάμων θυγατέρων (!!!), δεύτερη εργασία ως απόστρατοι κλπ
    Γαβριούν κάποιοι που ξεχνούν πως έδωσαν, με υπερηφάνεια μάλιστα, όρκο κούφιο ενώπιον του στρατιωτικού παπά, ο οποίος ξέρει την τέχνη να αφήνει το ειρηνοποιό θεό του παράμερα για να υπηρετήσει τον πιο σκληρό πυρήνα της εξουσίας του Καίσαρα: «Ορκίζομαι να φυλάττω ….Υπακοήν εις …τους Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους. Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου, να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγας των….». Εκτός κι αν αυτός ήταν μόνο για τις ορντινάτσες τους τους φαντάρους που ενίοτε σοβάτιζαν τζάμπα τα εξοχικά κάποιων από αυτούς.
   Δημαγώγησε για μια ακόμη φορά η ΝΔ, μίλησε κουτοπόνηρα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά νομίζω πως το ΚΚΕ, που έχει πάθει πάρα πολλά και φοβερά από συνταγματικές εκτροπές ήταν πιο προσεκτικό και υπεύθυνο από όλη την Αντιπολίτευση: «…ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής συνέστησε προσοχή και αντιμετώπιση του προβλήματος με πολιτικά μέσα».
   Δεν θέλω να ακούσω τις συνηθισμένες αριστερές δημαγωγίες περί εργαζόμενων που έχουν πάντα δίκιο, ή τα φληναφήματα για εργαζόμενους που στρέφονται κατά εργαζόμενων, χάνοντας τον πραγματικό στόχο που είναι οι καπιταλιστές κλπ. Οι στρατιωτικοί είναι μια πολύ ειδική κατηγορία που στεγάζει στους κόλπους της και στρατιές καταπιεστών. Δεν γενικεύω αλλά υπάρχει και η στατιστική όσων από εμάς υπηρέτησαν (άμισθοι βέβαια) στο Στρατό. Είναι σκάνδαλο η συνταξιοδότησή τους σε τόσο νεαρή ηλικία και προκλητική η συχνή αιτιολογία της: «Λόγω προαγωγής νεοτέρου». Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που βλέπουν στη δουλειά τους τον 45άρη να προΐσταται των 55άρηδων δεν έχουν αξιοπρέπεια; Μπορούν οι άνεργοι και οι ανάπηροι να μπουκάρουν στο Πεντάγωνο; Τις συντάξεις των σαραντάρηδων στρατιωτικών και των άγαμων θυγατέρων τους τις πληρώνουν ο κ.Τσίπρας, ο κ.Κουβέλης, ο κ.Αλαβάνος, ή η κοινωνία των απολυμένων και των χαμηλόμισθων; Το λέω γιατί η Αριστερά καλύπτει με κοινωνική ανευθυνότητα και αυτό το σκάνδαλο, όπως καλύπτει, ακόμη και τώρα, με χαμηλόφωνες αντιδράσεις-για την τιμή των όπλων-την αυτοκτονική παράνοια των Υπερεξοπλισμών.
 http://roides.wordpress.com/2011/10/03/3sep11/

Δεν υπάρχουν σχόλια: