Βουλή: Οι 1.700 υπάλληλοι και οι αμοιβές των 102,4 εκατ. ευρώ Ο προϋπολογισμός του Κοινοβουλίου και οι απόρρητες καταστάσεις προσωπικού...!!(είπες τίποτα Νεοέλληνα;;;...)


Βουλή: Οι 1.700 υπάλληλοι και οι αμοιβές των 102,4 εκατ. ευρώ Στον αριθμό ρεκόρ των 1.700 ατόμων ανέρχονται, σύμφωνα με την επίσημη απογραφή, οι εργαζόμενοι της Βουλής. Πρόκειται για 670 "τακτικούς" υπαλλήλους, 541 με σχέση ιδιωτικού δικαίου, λιγότερο από 100 μετακλητούς, και 360 αστυνομικούς.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, σε σχέση με το προ κρίσης παρελθόν, το προσωπικό της Βουλής είναι αριθμητικά λιγότερο, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως το καλοκαίρι του 2009, πριν την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και τελευταία χρονιά που δίνονταν στοιχεία, οι εργαζόμενοι ανέρχονταν σε 989 τακτικούς, 164 μετακλητούς και 865 ιδιωτικού δικαίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της «ρεμούλας» είναι το γεγονός ότι στις 31.05.09 υπήρχε δεκαμελές επιστημονικό συμβούλιο, 18 επιστημονικοί συνεργάτες και ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες του επιστημονικού συμβουλίου, 2 «ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες για υποστήριξη του επιστημονικού συμβουλίου, ένας «γραμματέας για την υποβοήθηση του επιστημονικού συμβουλίου, καθώς και άλλοι 48 επιστημονικοί συνεργάτες που προσλήφθηκαν βάσει του ίδιου άρθρου του «αόρατου» Κανονισμού (Άρθρο 162 Κ. τ. Β.)
Από τότε έως σήμερα, η Βουλή αποφεύγει να δώσει εγγράφως αναλυτικές καταστάσεις με το προσωπικό και τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος.
Βέβαια εντός του Κοινοβουλίου υπάρχουν και υπάλληλοι που εργάζονται και μάλιστα σκληρά, από το πρωί μέχρι το βράδυ - 7 ημέρες την εβδομάδα, στενογράφοι, πρακτικογράφοι και άλλα γραφεία με βάρβαρο ωράριο και χαμηλούς μισθούς.

Το 2005 οι αμοιβές για τους τακτικούς υπαλλήλους, τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, τους υπαλλήλους "ειδικών κατηγοριών", μαζί με τις "πρόσθετες και παρεπόμενες παροχές πολιτικών υπαλλήλων, στρατιωτικών και οργάνων της ΕΛ.ΑΣ στο Κοινοβούλιο, ανέρχονταν στο ποσό των 71.570.200 ευρώ.
Πέντε χρόνια αργότερα, και αφού είχαν γίνει και άλλες προσλήψεις, το αντίστοιχο ποσό παρουσιάζει αύξηση 43% και αγγίζει πλέον τα 102,4 εκατομμύρια ευρώ.
Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: