EΛΛΗΝΕΕΕΕΕΕΕΣΣ,Η Ελλάδα χάνεται και αυτοί βολεύουν τους δικούς τους.....

  Των Στεφανίας Κασίμη & Δήμητρας Πανανού

Ακόμα και η «ωραία του Μορέως», η νικήτρια των πελοποννησιακών καλλιστείων, κατέλαβε θέση στη Βουλή και μάλιστα στο γραφείο του αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου Λεωνίδα Γρηγοράκου, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τους «πατέρες» του έθνους να βολεύουν γιους, θυγατέρες, συζύγους, νύφες κουμπάρους και γαμπρούς.

Η Ρωξάνη Παναγούλια είχε μαγέψει με την ομορφιά της τους θεατές των καλλιστείων το 1994, όταν αναδείχθηκε Μις Πελοπόννησος, και στη συνέχεια Miss Personality 1994 στον διεθνή διαγωνισμό Best Model of the World, χωρίς τότε να φαντάζεται ότι σε μερικά χρόνια θα ανέβαινε και τα σκαλοπάτια της Βουλής ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του βουλευτή Λακωνίας και σε θέση του κλάδου επεξεργασίας κειμένου.



Ο διορισμός του πρώην μοντέλου έγινε στην «καρδιά» του καλοκαιριού και συγκεκριμένα στις 30 Ιουλίου 2012. Ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος γνωρίζει πολύ καλά την 36χρονη Ρωξάνη Παναγούλια, αφού τους συνδέει κοινός τόπος καταγωγής, το χωριό Σπαρτιά Ταϋγέτου.

Και η σύζυγος
Πάντως, στο γραφείο του Λ. Γρηγοράκου είναι σχεδόν όλοι γνωστοί και συγγενείς, καθώς ο βουλευτής Λακωνίας έχει φροντίσει να διορίσει δίπλα του και τη σύζυγό του Σοφία Ανδριτσοπούλου. Η ίδια το 2010 πήρε μετάταξη από το νοσοκομείο «Η Σωτηρία» στον κλάδο επεξεργασίας κειμένων της Βουλής -όπως και η Ρωξάνη- ως μόνιμη υπάλληλος.

Στο ίδιο γραφείο φαίνεται ότι βρίσκουν «καταφύγιο» και άλλοι στενοί συνεργάτες πολιτικών! Ειδικότερα, τον στενό του συνεργάτη και πρώην διευθυντή στο πολιτικό του γραφείο στη Βουλή, Κωνσταντίνο Γουβάλα, φρόντισε να εξασφαλίσει μετά την αυτοδίκαιη λήξη της υπηρεσίας του, τον Μάρτιο του 2012, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Κ. Γουβάλας διορίστηκε ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Λ. Γρηγοράκου με το ίδιο ΦΕΚ που απέκτησε επαγγελματική στέγη και το προαναφερθέν πρώην μοντέλο.

Την ίδια περίοδο, ο μόλις 24 ωρών πρόεδρος της Βουλής, Βύρωνας Πολύδωρας, πρόλαβε και διόρισε την κόρη του Μαργαρίτα στο γραφείο του, ενώ τη «σκυτάλη» πήρε στις αρχές Αυγούστου ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Πειραιά της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος διόρισε στη Βουλή την αδελφή του γαμπρού του, Καλλιόπη Λεοντή, ως μετακλητή υπάλληλο. Αφού είχε ήδη «τακτοποιήσει» στη Βουλή κόρη, γαμπρό και νύφη.

Δυο ακόμα πολιτικά πρόσωπα είχαν καταφέρει να βολέψουν τις κόρες τους. Ο Στέλιος Παπαθεμελής διόρισε στη Βουλή την κόρη του Ελένη το 2004, ενώ έναν χρόνο μετά στη Βουλή διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος και η κόρη του Δημήτρη Τσοβόλα, Λυδία. Υπάλληλος της Βουλής είναι επίσης η Βασιλική-Γεωργία Σεχιώτη, κόρη του πρώην υπουργού Αναστάσιου Σεχιώτη, ενώ στη Βουλή είχε τοποθετήσει τον γιο του Σωτήρη ως μετακλητό υπάλληλο το 2008 και ο πρώην βουλευτής, Αθανάσιος Λεβέντης.

Και ο πρώην βουλευτής Αδάμ Ρεγκούζας είχε διορίσει σε θέση ειδικού συμβούλου στο πολιτικό του γραφείο το 2004 την κόρη του Νικολέτα, η οποία στη συνέχεια ανακλήθηκε. Παράλληλα, πήγε με απόσπαση στο πολιτικό του γραφείο η εκπαιδευτικός σύζυγός του, Αγγελική Λεούδη.

Οι κόρες
Μεταξύ άλλων, γνωστά ονόματα, όπως η κόρη του πρώην υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη, Λώρα, και η κόρη του πρώην προέδρου της Βουλής Στεφανία Σιούφα, εργάζονταν στο γραφείο του από τις αρχές της σύστασής του και μονιμοποιήθηκαν το 2002. Από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή στη Βουλή πέρασε και ο πατέρας του βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα, Κώστας, ενώ το ίδιο ισχύει και με τη σύζυγο του βουλευτή, Αρτεμη Πάνου.

Υπάλληλοι Βουλής είναι και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου, και η γυναίκα του Αλεξάνδρα Μουρτζά, που έχει μονιμοποιηθεί από το 2002 στη Βουλή. Διορισμένη, επίσης, στο γραφείο του τέως προέδρου, και συγκεκριμένα στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας, είναι και η πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μερόπη Καλδή. Στη Βουλή διορίστηκε το 2004 και η γραμματέας του πρώην υπουργού Επικρατείας, Θόδωρου Ρουσόπουλου, Αμαλία Κυπαρίσση. Την ίδια χρονιά στη Βουλή μονιμοποιήθηκε και ο Κωνσταντίνος Βυζοβίτης, αδελφός της Ντόρας Βυζοβίτου (στενής συνεργάτιδας του πρώην πρωθυπουργού και στενής φίλης της Νατάσας Καραμανλή) και γιος του Χρήστου Βυζοβίτη, του εκλιπόντος πρώην βουλευτή της Ν.Δ. στην Πέλλα. Η Ντ. Βυζοβίτου είναι επίσης υπάλληλος της Βουλής. Στην «οικογένεια» της Βουλής «μέλος» είναι από το 2007 και η σύζυγος του άλλου αδελφού Τάσου Βυζοβίτη, Αλεξάνδρα Κρυστάλλη, η οποία είχε διοριστεί ως μετακλητή στο γραφείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Στη Βουλή ξεκίνησε τη πορεία του ως μετακλητός υπάλληλος και ο πρώην βουλευτής της Β’ Πειραιώς και γόνος μίας εκ των μεγαλύτερων μανιάτικων οικογενειών, Γιάννης Κουράκος, ο οποίος μονιμοποιήθηκε το 2002. Παραιτήθηκε λόγω εκλογής του το 2004 και επανήλθε στην υπηρεσία του το 2007, όταν δεν επανεξελέγη. Με πολύ μικρή προϋπηρεσία στο γραφείο του κόμματος στη Βουλή μονιμοποιήθηκε μέσα σε ένα χρόνο και η σύζυγος του υφυπουργού Ανάπτυξης, Αθανάσιου Σκόρδα, Αθανασία Μπούτσικα. Ακριβώς η ίδια διαδικασία για τον πρώην ειδικό γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ., Στάθη Τριάντη, ο οποίος διορίστηκε στο γραφείο του μετά τις εκλογές του 2007 και μονιμοποιήθηκε έπειτα από έναν χρόνο.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας στο προσωπικό του γραφείο στη Βουλή διόρισε τον κουνιάδο του Νίκο Χαλακατεβάκη, ο οποίος παλαιότερα ήταν και ειδικός σύμβουλός του στη θητεία του στο υπουργείο Ανάπτυξης, τον κουμπάρο και την κουμπάρα του, ενώ μόνιμοι «κάτοικοι» Βουλής έγιναν και οι δύο στενοί του συνεργάτες Δημήτρης Παπαγιάννης και Νίκος Στεφάνου.

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews


euro2day 

Δεν υπάρχουν σχόλια: