Το δεύτερο αφορά στην αύξηση του ποσού που θα απαιτείται από τους φορολογούμενους για το αφορολόγητο. Τα σενάρια φαίνεται να είναι δύο. Η πρώτη πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι έχει να κάνει με την συγκέντρωση αποδείξεων με κάρτα για το 15% του εισοδήματός τους, εάν έχουν εισόδημα ως 10.000 ευρώ το έτος, αντίστοιχα το 20% για εισοδήματα από 10.001 ευρώ ως 20.000 ευρώ το έτος και το 25% για εισοδήματα από 20.000 ευρώ και πάνω.
Η δεύτερη πρόταση που συζητείται αφορά στην αύξηση των ορίων στο 20%, 25% και στο 30% αντίστοιχα. Δηλαδή οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κάνουν διπλάσιες αγορές με κάρτες, έτσι ώστε να μπορέσουν να συμπληρώσουν το όριο για το αφορολόγητο καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν με φορο-πρόστιμο για το ποσό που δεν θα μπορέσουν να καλύψουν.
με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι θα πιέζονται να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών με κάρτες ώστε να κλειδώνουν από νωρίς το ποσό που απαιτείται για το αφορολόγητο.
Πρόκειται για μια διπλή έμμεση «κατάργηση» των μετρητών που σιγά – σιγά θα μειώνεται στην καθημερινότητά μας και θα χρησιμοποιείται για μικρής αξίας συναλλαγές.
Έτσι η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα μειώσει σημαντικά τη φοροδιαφυγή καθώς όλες οι αγοραπωλησίες θα περνούν από τα POS και θα φορολογούνται. Δεν θα αποκρύβονται με απλά λόγια εισοδήματα.
https://www.tanea.gr/2018/12/26/economy/economy-greece/etsi-tha-katargithoun-ta-metrita-to-diplo-sxedio-gia-synallages-mono-me-karta/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου