Χωρίς μάσκα σε ανοιχτούς χώρους – Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Το τέλος στην χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από αύριο στις 5 το πρωί, εφόσον δεν υπάρχει συγχρωτισμός, αλλά και την καθολική άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας από την Δευτέρα 28 Ιουνίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Η νέα αυτή χαλάρωση των περιορισμών θα αφορά όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι. Αντίθετα η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε δημόσιους κλειστούς χώρους, χωρίς εξαιρέσεις και σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η εισήγηση των ειδικών της επιτροπής λοιμωξιολόγων είναι να καταργηθεί για όλους η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, εμβολιασμένους και μη. Επίσης, θετικά αναμένεται να εισηγηθούν οι ειδικοί και για την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και για την πρώτη παροχή προς τους εμβολιασμένους, τη διακοπή της υποχρέωσης για self test. Επίσης θα συζητηθεί και η χαλάρωση κάποιων μέτρων που αφορούν στην εστίαση. Δηλαδή η δυνατότητα να μπορούν να κάθονται μέχρι 10 άτομα σε ένα τραπέζι και να αυξηθεί το όριο των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων στους 400, χωρίς όμως να επιτρέπεται ο χορός. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το απόγευμα από τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας, κ. Χαρδαλιά. https://www.epirusnews.eu/telos-maska-se-exoterikoys-choroys-oles-oi-allages/

Δεν υπάρχουν σχόλια: