VIDEO......«Πεδίο μάχης» οι παρελάσεις: Αποχώρηση Παπούλια από τη Θεσσαλονίκη, ένταση σε Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο και πολλές άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα με αποδοκιμασίες κατά πολιτικών

Πλήθος διαδηλωτών εισήλθε στο χώρο όπου θα γινόταν η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η διεξαγωγή της. Ο Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε από το χώρο της παρέλασης, εκφράζοντας τη λύπη του για όσα συμβαίνουν. «Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται.

1940.Τότε που οι άνδρες είχαν κάτι μέσα στα παντελόνια τους !


  Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Πρόδρομου Κερτεμελίδη, Αντιστρατήγου ε.α., «Στην δίνη του πολέμου» εκδόσεις Αρσενίδη: «….Το πρωϊ της 28ης Οκτωβρίου  1940, η Ιστορία έπαψε να είναι λόγια των σχολικών βιβλίων και έγινε πράξη ζωής. Και ο πιο απλός άνθρωπος, ένοιωθε να ξυπνάει μέσα του η ένδοξή μας ιστορία και τρείς χιλιάδες χρόνια τον καλούσαν να την υπερασπιστεί. Η είδηση, έτρεχε παντού: «Πόλεμος! Οι Ιταλοί εισβάλλουν στην Ελλάδα!» Κύματα λαού και στρατού χειροκροτούσαν, ζητοκραύγαζαν και βροντοφωνούσαν « ΟΧΙ.  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ».