Ξεκινούν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις...18/5/15

Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') θα ξεκινήσουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.Οι εξετάσεις....των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου.Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Για το πλήρες πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων πατήστε εδώ

Την ίδια ώρα, πανέτοιμος, σε πλήρη και εύρυθμη λειτουργία τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο βρίσκεται ο μηχανισμός για την διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων. 
Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του υπ. Παιδείας:
Η ηγεσία του Υπουργείου κατανοεί την δικαιολογημένη ανησυχία των μαθητών και των μαθητριών για το επίπεδο των θεμάτων.  Όμως δεν πρέπει να αγνοείται το γεγονός ότι οι υποψήφιοι δεν εξετάζονται για την απόκτηση κάποιου βαθμού, αλλά διαγωνίζονται για την κατάληψη μιας θέσης προκαθορισμένου αριθμού.  Άλλωστε πρέπει να εμπεδωθεί στη συνείδηση των μαθητών και των μαθητριών ότι οι εξετάσεις είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται.  Επίσης για τους μη επιτυχόντες διευκρινίζουμε ότι οι εξετάσεις δεν είναι ούτε το άλφα αλλά ούτε και το ωμέγα στο ταξίδι της ζωής.    Εν κατακλείδι, οι εξετάσεις προσφέρουν στους υποψηφίους την ευκαιρία να κατοχυρώσουν το αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας τους.  Σε αυτήν την σημαντική παράμετρο συνηγορεί ότι τα θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας εξασφαλίζουν την επιτυχία αυτών που προσπάθησαν περισσότερο, χωρίς να περιορίζουν τις θέσεις των εισακτέων.  Συνεπώς η απόλυτη βαθμολογία από μόνη της δεν αντανακλά επιτυχία ή μη.  Σημειώνουμε επίσης ότι σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει απολύτως κανείς λόγος για ύπαρξη άγχους.  Το Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων μεταφέρει τις θερμές του ευχές στους υποψηφίους για καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων τους.   Επίσης συγχαίρει για το επίπεδο προετοιμασίας τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων.

Πληροφορίες από τη σελίδα του υπ. Παιδείας:
Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.
Για το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄πατήστε εδώ.
Για το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ Α΄πατήστε εδώ.
https://left.gr

Όλες οι αλλαγές στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Ξεκινάει ο «Γολγοθάς» για φορολογουμένους και λογιστές, καθώς μόλις χθες άνοιξε το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Σε διάστημα 45 ημερών (συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων) πρέπει να υποβληθούν 6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι σε καθημερινή βάση πρέπει το ηλεκτρονικό σύστημα να μπορεί να υποδέχεται περισσότερες από 133.000 δηλώσεις. Είναι ένα ανέφικτο εγχείρημα, δεδομένου ότι στο παρελθόν μόνο τις τελευταίες ημέρες, πριν από τη λήξη των προθεσμιών, είχε διαπιστωθεί τέτοια κινητικότητα.

Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, κυρίως για τους λογιστές. Και αυτό διότι θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να συμπληρώσουν τις φορολογικές δηλώσεις 6 εκατ. φυσικών προσώπων, 200.000 νομικών προσώπων, να υποβληθούν οι δηλώσεις ΦΠΑ και μάλιστα με το καινούργιο έντυπο και όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το ηλεκτρονικό σύστημα θα αντέξει.

Προσυμπληρωμένα

Είναι αλήθεια ότι το Taxisnet δεν μπορεί να υποδεχθεί σε καθημερινή βάση τέτοιο όγκο δεδομένων, 133.000 δηλώσεις ημερησίως. Είναι ενδεικτικό ότι το 2014 η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων παρακαλούσε με ανακοινώσεις της τους φορολογουμένους να υποβάλλονται οι δηλώσεις από τις 10 το βράδυ και μετά προκειμένου να μην πέσει το σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, η παράταση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Το πιθανότερο μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ημερομηνία που θα πρέπει να καταβληθεί και η πρώτη δόση του φόρου από όσους «λάβουν» χρεωστικό σημείωμα από την εφορία.
Ακόμα όμως και αυτό το χρονικό διάστημα δεν φαίνεται να επαρκεί, αναφέρουν οι λογιστές. Πάντως, όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο που τα κρατικά ταμεία είναι άδεια. Τη στιγμή που αναζητούνται χρήματα για να εξυπηρετηθούν οι εσωτερικές ανάγκες του κράτους, κυρίως μισθοί και συντάξεις. 

Η φορολογική δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν οι φορολογούμενοι μέσω της ειδικής εφαρμογής του Taxisnet.

Φέτος, έχουν επέλθει αρκετές αλλαγές στους κωδικούς, αλλά και στη διαδικασία συμπλήρωσης της δήλωσης η οποία έχει απλοποιηθεί, καθώς πολλά δεδομένα είναι προσυμπληρωμένα.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία όλων των εισοδημάτων από μισθωτή εργασία, συντάξεις και οι φόροι που έχουν παρακρατηθεί εμφανίζονται και φέτος προσυμπληρωμένα. Το ίδιο ισχύει για τα στοιχεία αυτοκινήτων και κατοικιών στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης. Σε πληροφοριακό πίνακα, έχουν αναρτηθεί οι τόκοι καταθέσεων και στις επόμενες ημέρες, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα ενημερωθούν κατ’ αντίστοιχο τρόπο και για τα ποσά που κατέβαλαν μέσα στο 2014 για την εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Επίσης, με τη συμπλήρωση του εντύπου Ε2 (εισοδήματα από ακίνητα) τα ποσά μεταφέρονται αυτόματα στους αντίστοιχους κωδικούς του εντύπου Ε1, λαμβάνοντας υπόψη και την πιθανή εκχώρηση μισθώματος στον αρμόδιο προϊστάμενο της ΔΟΥ. Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τον φόρο εφάπαξ με έκπτωση 2% επί του συνολικού ποσού είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης είναι η 31η Ιουλίου.

Ωστόσο, λόγω της αλλαγής της φορολογικής νομοθεσίας έχουν επέλθει σημαντικές αλλαγές στο έντυπο Ε1. Στο πλαίσιο αυτό, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1. Οι κάτοικοι εξωτερικού υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα μόνον όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα, φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο, από πηγές Ελλάδας. Αντιθέτως, ένας κάτοικος εξωτερικού που διαθέτει π.χ. δευτερεύουσα κατοικία/επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα ή προβαίνει σε αγορά ακινήτου/αυτοκινήτου στην Ελλάδα, εφόσον δεν αποκτά πραγματικό εισόδημα στη χώρα μας, δεν υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. 

2. Ο πίνακας 4 του Ε1, που αφορά τα εισοδήματα όλων των φορολογουμένων, έχει αναμορφωθεί πλήρως ενσωματώνοντας τις αλλαγές που επήλθαν με τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Καταγράφονται οι επτά πηγές προέλευσης των εισοδημάτων που προέρχονται από:

- Μισθωτή υπηρεσία και συντάξεις.
- Εισοδήματα Αξιωματικών και Κατώτερου Πληρώματος Εμπορικού Ναυτικού.
- Αγροτική Επιχειρηματική Δραστηριότητα.
- Επιχειρηματική Δραστηριότητα.
- Μερίσματα - Τόκοι - Δικαιώματα.
- Εισόδημα από Ακίνητη Περιουσία.
- Εισόδημα από Υπεραξία Μεταβίβασης Κεφαλαίου (υπεραξία από πώληση ακινήτου). 

3. Τόκοι καταθέσεων εξωτερικού. Οι κάτοικοι Ελλάδας θα περιλάβουν τους τόκους καταθέσεων που προκύπτουν από την αλλοδαπή στη δήλωσή τους και στον βαθμό που δεν τους έχουν εισαγάγει στην Ελλάδα μέσω κάποιας τράπεζας, θα πληρώσουν το φόρο 15% επί των τόκων, με την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

4. Με τη συμπλήρωση του εντύπου Ε2 (εισοδήματα από ακίνητα) τα ποσά μεταφέρονται αυτομάτως στους αντίστοιχους κωδικούς του εντύπου Ε1.

5. Τα στοιχεία που αφορούν στα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, συντάξεις, όπως και οι φόροι που έχουν παρακρατηθεί, θα εμφανίζονται και φέτος προσυμπληρωμένα.

6. Κατά τη συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), που για πρώτη φορά προστίθεται φέτος στο έντυπο Ε1, θα γίνεται ηλεκτρονικός έλεγχος ορθής συμπλήρωσης.

7. Τις επόμενες μέρες, οι φορολογούμενοι θα έχουν πρόσβαση σε πίνακα πληροφοριακού χαρακτήρα μέσω του οποίου θα ενημερώνονται για όλα τα ποσά που κατέβαλαν μέσα στο 2014 για την εξυπηρέτηση των δανείων τους (τοκοχρεολυτικές δόσεις).

8. Σε ειδικό πίνακα θα εμφανίζονται και φέτος οι τόκοι των τραπεζικών καταθέσεων. Αν υπάρχουν εισοδήματα από τόκους, πρέπει να δηλωθούν στο έντυπο Ε1 το μεικτό ποσό των τόκων και ο σχετικός φόρος. Το εισόδημα αυτό φορολογείται πλέον στη δήλωση και αφαιρείται ο φόρος που έχει παρακρατηθεί. Αν δεν αναφερθεί στη δήλωση, ο φορολογούμενος θεωρείται ότι έχει υποβάλει ανακριβή δήλωση. Οι καταθέτες θα κληθούν να εμφανίσουν σε ξεχωριστούς κωδικούς τους τόκους που προέρχονται από τις καταθέσεις εσωτερικού και αυτούς που προέρχονται από τις καταθέσεις εξωτερικού.

9. Οι δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, μετοχών, συμμετοχές σε επιχειρήσεις κ.ά.) θα δηλωθούν μία προς μία αναλυτικά. Τεκμήριο που δηλώνεται ξεχωριστά αποτελεί η χορήγηση δανείων προς οποιονδήποτε ή η τοκοχρεολυτική απόσβεση δανείων (αυτό ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια), ενώ φέτος θα προστεθεί κωδικός ακόμη και για τις γονικές παροχές σε χρήμα για ποσά άνω των 300 ευρώ.

πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


πηγή: http://www.ergasiaka-gr.net/2015/05/oles-oi-allages-stis-fetines-forologikes-diloseis.html#ixzz3aOITUiHq

Τσίπρας: Αυτοί είναι οι 4 όροι για συμφωνία

Τσίπρας: Αυτοί είναι οι 4 όροι για συμφωνία

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να διαπραγματεύεται για μια έντιμη και βιώσιμη κοινωνικά και οικονομικά συμφωνία με τους εταίρους, που θα ανοίγει αναπτυξιακή προοπτική για την χώρα. Αυτό, όπως σημείωσε, προϋποθέτει τα εξής 4 σημεία:
1) Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα ως στόχους, για φέτος και το 2016, για να ανακτήσουμε τον αναγκαίο δημοσιονομικό χώρο.
2) Καμία νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, σε μέτρα δηλαδή που θα εντείνουν την ανισότητα.
3) Την αναγκαία αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ώστε να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο της τελευταίας 5ετίας όπου η χώρα αναγκάζεται να παίρνει νέα δάνεια για να ξεπληρώνει τα παλιά.
4) Ένα ισχυρό πακέτο-πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, συντονισμένη χρηματοδότηση επενδύσεων.


πηγή: http://www.ergasiaka-gr.net/2015/05/Tsipras-Aytoi-einai-oi-4-oroi-gia-symfonia.html#ixzz3aOG716Qu

Τσίπρας: Δεν κάνω πίσω σε μισθούς και συντάξεις

Για το κυβερνητικό έργο και την πορεία της διαπραγμάτευσης μίλησε απόψε στο Συνέδριο του Economist ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας, παράλληλα μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματός του, αλλά και στους δανειστές.
Ανάμεσα σε άλλα ο πρωθυπουργός είπε:
Η πολιτική θα ορίσει τι είναι δίκαιο και τι άδικο
Η προηγούμενη κυβέρνηση επέλεξε να συνταχθεί με τις πιο ακραίες δυνάμεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο
Κυριάρχησε σε αυτή την πολιτική ελίτ η ιδέα ότι την κρίση την προκάλεσαν τα κοινωνικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων και ο υπέρογκος τομέας
Ο μηχανισμός αναδιάρθρωσης, (το Μνημόνιο) στήθηκε πάνω σε αυτή τη στρεβλή βάση
Το Μνημόνιο δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση και το αδιέξοδο μέσω μιας πρωτοφανούς κοινωνικής εκκαθάρισης
Η πολιτική αυτή οδήγησε σε μακροχρόνια ύφεση που ήταν επιθυμητή από τους εμπνευστές των Μνημονίων
Ηξεραν πολύ καλά τι έκαναν
Το κοινωνικό κράτος σχεδόν κατέρρευσε
Οι μισθοί και οι συντάξεις κατακερματίστηκαν
Οι μόνοι που δεν υπέστησαν ζημιές ήταν οι Ελληνες πλούσιοι
Αυτοί που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό έγκαιρα
Αυτοί που φοροδιέφευγαν και συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν
Το 10% των πλούσιων Ελλήνων διαχειρίζονται το 56% του ελληνικού πλούτου
Η πολιτική αυτή άφησε ανέγγιχτο το πελατειακό κράτος
Καμία από τις μεταρρυθμίσεις δεν βελτίωση τον εισπρακτικό μηχανισμό που κατέρρευσε
Καμία μεταρρύθμιση δεν τα έβαλε με το τρίγωνο της διαπλοκής
Πολιτική ελίτ, μιντιακή και τράπεζες
Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό και λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους
Οι πολίτες έδωσαν ξεκάθαρη εντολή
Η νέα κυβέρνηση φέρνει νέα αντίληψη για την κοινωνία
Νέα αντίληψη για να μειωθούν οι ανισότητες
Αυτή την εντολή υλοποιούμε
Αυτή τη νέα αντίληψη φέρνουμε στο δημόσιο διάλογο
Νομοθετούμε και διαπραγματευόμαστε στο όνομα της μεγάλης πλειοψηφίες
Αλλά και στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ανάπτυξης και της ισότητας
Αλλοι μιλούν μόνο στο όνομα της ελευθερίας
Προϋπόθεση της ελευθερίας είναι η ισότητα
Στόχος μας είναι να ξαναδώσουμε στην πολιτική το αρχικό της νόημα
Να είμαστε αποτελεσματικοί ως προς τον τελικό σκοπό
Καρφιά για την προηγούμενη κυβέρνηση
Νομοθετούμε και διαπραγματευόμαστε μέσα σε ένα περιβάλλον πρωτοφανώς δυσμενές οικονομικό περιβάλλον
Πορευόμαστε σε ναρκοθετημένο έδαφος
Που με επιμέλεια προετοίμασε η απελθούσα κυβέρνηση των υποστηρικτών των Μνημονίων
Είναι σύνηθες όσοι παραλαμβάνουν να λένε ότι παρέλαβαν καμμένη γη
Στην περίπτωσή μας όμως αυτό δεν είναι μόνο πλεονασμός
Παραλάβαμε μια χώρα με διαπιστωμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση την αδυναμία να καταβάλει μισθούς και συντάξεις έναν μόλις μήνα μετά τις εκλογές
Ανταποκρινόμαστε πλήρως στις υποχρεώσεις και δίνουμε τη μάχη της σκληρής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους
Παρά τις συνθήκες ασφυξίας και παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ΜΜΕ επαναλαμβάνει κάθε μέρα τρομολαγνικά σενάρια
Η πλειοψηφία της κοινωνίας μας στηρίζει

Για πρωτογενές πλεόνασμα και φορολογικά έσοδα
Το πρωτογενές πλεόνασμα έφτασε τα 2,1 έναντι 1,04 του πλεονάσματος του 2014 και έναντι της πρόβλεψης για έλλειμμα
Μόνο τον Απρίλιο αυξήσαμε τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού 15,3% έναντι των προβλέψεων
Αποφύγαμε το κραχ που είχε προετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση
Παρά το γεγονός ότι δανειακή δόση έχει να εκταμιευθεί από τον Αύγουστο
Δεν υφίσταται κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις
Το ηθικό ζήτημα της συμφωνίας
Υπάρχει όμως ένα μείζον ηθικό θέμα
Η συμφωνία πρέπει να κλείσει
Δεν μπορεί όμως κάποιοι να έχουν στο μυαλό τους ότι θα υποχωρεί η κυβέρνηση και θα ξεθωριάζουν οι κόκκινες γραμμές
Αυτή η επιλογή θα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα
Εχουμε να παραλάβουμε τη δόση από τον Αύγουστο
Μεταξύ αυτών και τα 1,9 δισ απο τα κέρδη της ΕΚΤ
Και το 1,2 δισ. των ομολόγων που μεταφέρθηκε από το ΤΧΣ στον ESM
Το ίδιο διάστημα που στερούμαστε χρήματα που δικαιούμαστε έχουμε αποπληρώσει δόσεις ύψους 17,5 δισ. ευρώ
Οποιος το θεωρεί νόμιμο δεν θα τον παρεξηγήσω
Οποιος όμως το θεωρήσει ηθικό σίγουρα δεν θα είναι αμερόληπτος
Απάντηση στην εσωτερική κριτική
Είναι αρκετοί αυτοί που ασκούν κριτική
Λένε ότι παρά το σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε ξεχάσει τις δεσμεύσεις μας και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης
Τα γεγονότα θα μιλήσουν από μόνα τους
Τι κάναμε τις πρώτες 100 ημέρες
Μέσα στις 100 μέρες
Κάναμε το πρώτο βήμα με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση
Πήραμε άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης
Οι 100 δόσεις είναι ήδη σε εξέλιξη
Εδωσαν τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τα χρέη τους και σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά να πάρουν ανάσα
Το δημόσιο ταμείο δέχεται ενέσεις ρευστότητας
Αξίζει να δούμε τα ποσά σε σχέση με τις ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για να ξεχωρίσει η ανάσα από την κρυμμένη παγίδα
Επιπλέον, ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης
Με αυτόν αποκαθίστανται μερικές από τις ξεκάθαρες αδικίες της μνημονιακής περιόδου
Ψηφίστηκε επίσης ο νόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ
Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για μια ραδιοτηλεόραση απαλλαγμένη από τον κομματισμό
Προχωρήσαμε επίσης στον καταλογισμό των οφειλομένων των τηλεοπτικών σταθμών που εκκρεμούσαν εδώ και χρόνια
Για λόγους αδιευκρίνιστους ή απολύτως διευκρινισμένους
Το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι καθ' οδόν
Εκκλήθησαν επίσης για πρώτη φορά ύποπτοι για τέλεση φοροδιαφυγής από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ
Εξετάζονται, επίσης, από ειδικές ομάδες εργασίας οι αμαρτωλές συμβάσεις του παρελθόντος όπως ο συμβιβασμός με τη Siemens
Αυτά είναι τα πρώτα δείγματα γραφής της τιτάνιας προσπάθειας
Για τη ρήξη με το παρελθόν και την αναδιανομή του πλούτου
Είμαστε ακόμη στην αρχή
Ολα αυτά τα κάναμε
Καρφί για τους υπουργούς του
Πρέπει να παραδεχτώ ότι τον περισσότερο προσωπικό μου χρόνο εργασίας τον κατατρώει η διαπραγμάτευση
Ελπίζω να μη συμβαίνει αυτό σε όλα τα υπουργεία
Κάναμε πολλά
Είμαστε στην αρχή
Θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα
Προχωράμε και δεν ξεχνάμε
Να εγκαταλείψουμε στη σκόνη του χρόνου τη φτώχεια, τις ανισότητες, τη δυστυχία
Για τη διαπραγμάτευση
Διαπραγματευόμαστε σκληρά
Διαπραγματευόμαστε για το λαό μας
Για τη χώρα μας
Αλλά και για την Ευρώπη
Η κατάληξη αυτής της διαπραγμάτευσης θα δείξει αν θα συνεχιστεί η πολιτική της τιμωρίας ή θα ανοίξουν δρόμοι για επιστροφή της δημοκρατίας στην Ευρώπη
Τις πρώτες μέρες βρεθήκαμε μπροστά στην απαίτηση για ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης
Απαιτήσαμε από τους εταίρους μας τον διπλό σεβασμό στους κανόνες της Ευρώπης, αλλά και στη δημοκρατία
Διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη μετατόπιση των δανειστών στα επίσημα κείμενα στη αναζήτηση νέου πλαισίου
Αυτή την απόφαση τη σεβόμαστε
Για να υπάρξει συμφωνία λύσης πρέπει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σέβονται αυτή την απαίτηση
Η διαρκής απαίτηση για ισοδύναμα δεν βοηθά την εξελισσόμενη διαπραγματευτική διαδικασία
Διαπραγματευόμαστε για την επίτευξη μιας έντιμης οικονομικά και κοινωνικά συμφωνίας
Οι τέσσερις προϋποθέσεις για τη συμφωνία
Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα ως στόχους κυρίως για τα δύο πρώτα χρόνια
Να μην έχουμε υποχρεώσεις/δεσμεύσεις για νέες περικοπές (σε μισθούς και συντάξεις)
Την αναγκαία αναδιάρθρωση του δημόσιο χρέους
Προϋοποθέτει ένα ισχυρό πρόγραμμα επενδύσεων
Αισιοδοξία για συμφωνία άμεσα
Σε αυτή τη φάση φαίνεται πως έχει βρεθεί κοινό έδαφος με τους θεσμούς σε μια σειρά από ζητήματα
Οριακές αλλαγές στον ΦΠΑ
Θεσμικές αλλαγές για την ενίσχυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού
Αισιοδοξούμε για συμφωνία σύντομα
Την ίδια στιγμή παραμένουν ανοιχτά θέματα
Κάποιοι επιμένουν για αλλαγές στο πλαίσιο που ορίζει την ήδη απορρυθμισμένη αγορά εργασίας
Οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές
Οι ίδιοι ζητούν και αλλαγές στο ασφαλιστικό
Ξεχνούν ότι μια από τις αιτίες για το πρόβλημα είναι το PSI
Αλλά και η τεράστια ανεργία
Τις επόμενες ημέρες να δουλέψουμε σκληρά για να βρεθεί αμοιβαία συναντίληψη
Οποιες προτάσεις και εκτιμήσεις δεν θα βασίζονται σε λανθασμένη εικόνα των ασφαλιστικών ταμείων
Δεν υπάρχει δυνατότητα και πιθανότητα η κυβέρνηση να υποχωρήσει στο θέμα των μισθών και των συντάξεων
Τώρα έχει έρθει η ώρα της αναδιανομής
Ηρθε η ώρα να πληρώσουν και αυτοί που μέχρι τώρα δεν πλήρωναν
Διαπραγματευόμαστε για μια και ενιαία συμφωνία
Θα εξασφαλίζει την ανάπτυξη και έξοδο στις αγορές άμεσα
Αυτό είναι το σχέδιο που συζητάμε
Δεν μπλοφάρουμε
Είμαστε ειλικρινείς
Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί επανάληψη αδιεξόδων και εσκεμμένων λαθών
Το διαπραγματευτικό σχέδιο δεν είναι ριζοσπαστικό
Είναι ρεαλιστικό και βιώσιμο
Καλούμε και την άλλη πλευρά μετά από πέντε χρόνια να προσχωρήσει στον ρεαλισμό
Καλούμε και σε συστράτευση όλες και όλους εσάς
Η πατρίδα έχει ανεξάντλητες παραγωγικές δυνατότητες
Πρέπει να τις αξιοποιήσουμε για να βγούμε από την κρίση με το κεφάλι ψηλά

iefimerida.gr